Receptbegäran
Här kommer ett smarrigt recept på den supergoda pastarätten vi åt för ett tag sedan. Vi har fått det från bror Markus och hans Emelie.
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek köttet i mindre bitar och krydda som du vill.
Koka pastan och blanda den sedan med det stekta köttet i en långpanna. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda därefter ihop dem med pastan och köttet i långpannan. Även vattenkastanjerna och rödlöken ska blandas i.
Rör ihop grädde, chilisås och pressade vitlöksklyftor på sidan om.
Salta & peppra
Häll det över röran i långpannan och låt det koka ihop i ugnen i ca 20 min. Rör om några gånger.
Lycka till! :)
Sätt ugnen på 200 grader.
- 1 pkt pastarör (ca 10-12dl)
- 2 fläskfilér eller 4 kycklingfilér (700-800g räcker) (vi kör med kycklingfilé)
- 1-2 röda lökar (jag brukar ta en, det räcker)
- 1-2 burkar vattenkastanjer
- Ca 10 st soltorkade tomater i olja
- 6 dl vispgrädde (ovispad)
- 2 dl chilisås
- 2 vitlöksklyftor
- Salt, Svartpeppar
Stek köttet i mindre bitar och krydda som du vill.
Koka pastan och blanda den sedan med det stekta köttet i en långpanna. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda därefter ihop dem med pastan och köttet i långpannan. Även vattenkastanjerna och rödlöken ska blandas i.
Rör ihop grädde, chilisås och pressade vitlöksklyftor på sidan om.
Salta & peppra
Häll det över röran i långpannan och låt det koka ihop i ugnen i ca 20 min. Rör om några gånger.
Lycka till! :)
Kommentarer
Postat av: Bellan
Men tack, gud vad kul med något nytt recept! Det ska verkligen testas, låter jättegott! Kram
Postat av: Emelie
Vi kallar det "Inga-Lills" eftersom det är hon som brukar laga det. Hon brukar även ha oliver i för den som gillar det!
Trackback