Mums!
Det är fruktansvärt lätt att göra negerbollar/chokladbollar! Lite kletigt kanske, men det får man ta, för gott blir det!
Recept:
100 g rumsvarmt smör/margarin
1 dl strösocker
1 msk vamiljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk starkt, kallt kaffe
Blanda ihop allt, gör små bollar och rulla dem sedan i pärlsocker eller kokos. Kyl dem sedan i kyl eller frys en stund innan de äts så är de inte så kladdiga.
Jag undrar dock hur små bollar den som gjorde receptet gör? Enligt receptet ska det bli 30 st. Jag gjorde dubbelsats och gjorde ca 20 st. De var alldeles lagom stora tycker jag (inte så små så man inte hinner känna smaken, men inte heller så stora som Mattias brukade göra -de var ett riktigt mellanmål).
Kommentarer
Postat av: Josefin
haha, vi gjorde dubbla satser förra året och då blev det typ tio stycken. vi körde på mattias variant..den lite större varianten.
Postat av: Emelie
Men ahhhh, vad gott! Vill ha.
Trackback