Härliga dag!

Har spenderat dagen hos kära farmor i Myckelgensjö :). Patrik klippte hela tomten på 1 ha och lagade/putsade även sprickor i bakugnen. Under tiden satt jag och farmor ute på altanen och surrade. Tur vi satt i skuggan - annars hade vi väl smält bort!

På eftermiddagen åkte jag och P ut i skogen för att leta hjortron. Vi var ute i ca en timma och särskilt lyckosamma var vi inte. 2-3 dl blev det och sedan åkte vi och badade i Bergsjön [BÄrschön].
Middag hos farmor efter det och sedan åkte vi hemmåt.


Söt-farmor

Ölandsvy


Sivan














Sol

Idag blir det nog utomhus hela dagen. Tror att det blir stugan :).

Hörs, hej!






Härligt att påta på

Ikväll har vi varit ute på tomten och fixat lite. Patrik har tagit bort en buske som ser ut som en dränkt peruk varje gång det regnat. Den hinner nästan återhämta sig innan det regnar nästa gång så särskilt vacker var den inte. Vi har en likadan i andra hörnet av tomten och den ryker en annan dag.
Jag har tagit bort en massa gamla, torra grenar på våra vinbärsbuskar, samlat ihop en hel hög med grenar som regnat ner från vår stora björk och jag har även rensat ogräs (igen).
Nästa projekt blir som sagt att ta bort den andra busken och då flytta rabarberna dit ist. Sedan har vi tänkt ta bort några "grön-bollar" i en rabatt vi har och ist sätta dit sådana här "sockertoppsgranar", om ni förstår vad jag menar?
Ja just, en gammal ormbunke kommer också få gå till de sälla jaktmarkerna.

Nu ska jag kolla om jag kan få något liv i han som slumrar i soffan, men låtsas som att han är hur pigg som helst ;).


Rhododendron


Dessa vackra blommor växer hemma hos oss. Nu har de vissnat, men de stod så ståtliga och fina för en vecka sedan.

När man har gräsmatta :)




Jisses

Äntligen har jag fått tillbaka min vanliga röst (efter tre veckors heshet) och hostan är nästan helt borta. Idag blev det träning -FINALLY! Dagens röra-på-sig-sammanfattning: 1,5 mils cykling och en timmes BodyCombat-pass. Efter att enbart ha rensat rabatter, ätit glass, druckit rosé och grillat (jag har faktiskt klättrat också..), kommer jag känna av dagens aktiviteter imorrn. Jag har dock lärt mig av mina misstag sedan tidigare, och ska därför inte rivstarta och chocka kroppen alltför mycket så att jag blir sjuk. Nej, mjukstart ska det va. Löpning imorrn..? ;)

Har precis ätit två hårdbrödmackor med leverpastej och tomat. Måste gå och duscha snart så håret hinner torka någorlunda innan sovdags.


En kväll i skogen

Patrik och jag tog med oss klätterskorna och kritpåsarna upp i skogen och klängde lite på klippan här ovanför. Finns mycket att klättra på, så nära hemmet :D! Nu har vi också hittat närmsta vägen (läs: stigen) dit. Inte för att det skadar att gå lite längre, men någon dag kanske man har mer bråttom. Eller nåt.

Btw, har vi hunnit med så mycket roligt/trevligt/mysigt/skojigt under semestern som jag inte skrivit nåt om (konstigt, då jag knappt skrivit nåt alls..) och det kommer så småningom.

Nu tror jag bestämt att det blir sängen så får vi se vad morgondagen har att erbjuda.



Passar på

Regnade hela förmiddagen och då passade jag på att baka krämbullar. Har tänkt göra det en tid, men inte förrän idag blev det av. Har inte hunnit smaka än och jag tror jag väntar tills P kommer hem. Han är mer expert på krämbullar än vad jag är ;).

Jag har även ägnat en del av dagen åt tvätten. Det är så skönt när man kan starta tvättmaskinen PRECIS när man vill och sedan gå ut och hänga upp det så att det luktar så där härligt friskt när det torkat. Tur att regnet gav sig för det är inte lika roligt att hänga tvätten inomhus.




Förloppet


P kapar panel-brädor som ska sitta på en av väggarna i sovrummet.



Börjat sätta panelen på plats.



Halva väggen på plats. Duktig kille ;)!



Väggen klar! :)



...då börjar vi lägga golv!



Sådärja! Ser bra ut.

Slutresultatet får ni (kanske) se imorrn. :P

Renovering pågår

I detta nu håller Patrik på att lägga in sista biten golv i sovrummet. Igårkväll satte vi upp träpanel på väggen och förra veckan sattes väv och sedan målades den. Taket har också fått sig ny fräsch färg. Om några minuter fattas bara garderoberna. Det blir jättebra tycker vi :)! Kan t.o.m. ställa in sängen på sin rätta plats ikväll, skulle jag tro. Garderoberna får komma på plats när vi varit till IKEA.
Kommer dock bli tomt i vardagsrummet där vi sovit tills nu. Vi har tv-rummet på övervåningen och här nere finns också ett vardagsrum, men det kommer bli eko där tills vi gör om kök/hall/vardagsrum.
Det blir ett perfekt dansgolv så länge ;).

En liten update i alla fall...


I´m back!

Blir bara en kortis, för vi ska till Bredbyn på sommarfest :). Vi har idag fått internet till huset (fiber) och nu kan vi (läs: jag. P har iPhone) ha kontakt med yttre världen igen.

Det var det för nu.