Födelsedag

Idag blir T 25, GRATTIS! Han fick en cykel så nu blir det till att trampa som tusan :-P. Har varit massor med folk här och ätit tårta. Jag kände mig, tråkigt nog, inte alls så sugen på kalasmat så det blev en liten bit smörgåstårta och en ryttarruta.

Jag bjuder på en till härlig låt. Varsågoda!


Ny favorit



Hääärlig låt :-D

Kockan

Skönt att inte vakna av att väckaren ringde i morse. Klev upp, åt frukost, gick upp till Bergsjön med Eddan så att han fick bada. När jag kom hem från prommisen bytte jag bara om och åkte till klubbens retrieverträningshelg (puh, långt ord) som började idag. Fick kökstjänst och vi hann med mycket ska jag säga!
Middagen skulle ätas kl. 19 men det blev inte förrän efter kl. 20 och då hade min hungerskänsla redan försvunnit. Lagom trött åkte jag hem efter att vi städat undan och förberett lite för morgondagen.

Imorrn ska jag upp och jobba (på mitt vanliga jobb) och sedan får vi se vad som händer. Vet inte hur länge vi ska jobba heller... T ska äta middag med Mässfolket (är ÖrnExpo i helgen) på kvällen och jag och E drar nog hem till mor och far på grillning. Var såå sugen på att åka iväg och dansa men det blir tufft att köra själv. Är över 20 mil enkelväg så det får helt enkelt vänta. Passade så bra bara att T inte skulle vara hemma imorrn. Nåja, laddar för nästa helgs dans.




Jag och min bästa kompis




Snygg bild på mig och muppen Mattias :-p


     

Inte alltid lätt att få en bra bild tillsammans med en slickepott :-)!

Nu är det god natt för lilla Erika. Natti!

Tisdag

Har varit en lugn kväll. T och jag har bakat snickersrutor (om man kan kalla det att baka?). Smakade dem för ett tag sedan och de var goda, men man kan väl säga som så att det känns att de inte är kalorisnåla direkt.
Har handlat för middag resten av veckan idag också.

Igår blev det vinst - äntligen! Vann med 2-1. Hade dock en massa målchanser som vi inte satte, men det är ju målen som räknas så.. Gjorde ett mål, men jag gjorde ingen jätteinsats i laget. Har ont i en fot sedan förra matchen och ett lår krånglar :-(.
Vi var så många igår också så man fick inte spela så mycket eftersom alla så klart vill spela. Inte så konstigt. Men nu har man likom vant sig vid att få spela hela matcherna och igår skulle man byta precis när man kommit in i matchen och blivit varm. Nåja, det är ju bra att vi har avbytare iaf. Nästa match är på måndag. Ser fram emot det redan.

Imorgon hade jag och mamma tänkt gå på Punch, men det är inget pass eftersom de stänger tidigare då det är helgdag på torsdag :-(. Helgdag är ju skönt, men att det inte är någon punch är botten! Tror jag ska springa Hägglundsjoggen ist. Om min fot hänger med på det.




Tycker denna tjej har så söt röst. Låten är kanske liite mesig, men den är ändå riktigt bra!

Wooohoooo

Vad glad jag är! Idag hade vi avslutning på viltspårskursen och Eddan var så jäkla duktig :-D!!! När vi tränade i söndags gick det ju sådär då han höll så högt tempo. Idag fattar jag varför - spåret var så färskt. Det vi gick idag var lagt för ca 4 timmar sedan och det vi gick i söndags var bara en halvtimma gammalt. Helt perfekt tempo hade han och i vinklarna var han klockren!! Min duktige kille!

Nu tänkte jag hinna med en promenad runt sjön innan jag åker iväg på match. Dags för vinst??

Second chance



Alesha Dixons nyaste - såååååå mycket bättre än hennes förra. Gillade inte alls "The boy does nothing". Hon klår dock inte Miley Cyrus hesa röst.

Soliga söndag

Ååå, vilken härlig dag det varit! Klev upp vid åtta för att åka iväg och vara funktionär på Working Test. Som den yra höna man är så körde jag så klart till stället vi höll till på ifjol, men när jag kom dit var det helt öde. Förbryllad kollade jag på klockan, och såg att jag t.o.m. var lite sen så att det var folktomt berodde inte på att jag var för tidig. Plötsligt slog det mig att vi skulle hålla till på Jäbo. Jäklar! Var bara till att åka in mot stan igen. Vädret har varit så härligt idag, inget direkt straff att behöva vara ute.

Eddan, T och jag har varit och gått runt Bergsjön och sedan har jag solat på altanen. Slumrade till och vaknade av att en lagkompis från Korpen ringde. Nu tror jag bestämt att vi måste kolla upp vad det blir till middag idag. Börjar känna mig lite hungrig och vi har inte planerat vad vi ska käka. Hoppas på nåt gott -så klart!



The climb



Fin låt (nej, kollar inte på Hannah Montana) med fin text. Sånt här slisk gillar jag ju :-).


Grilldag

Härligt är det ute idag! Solen skiner och det verkar bara bli varmare :-D! Har varit och uträttat lite ärenden idag och även gjort grillsallad till dagens grillning. Vi ska åka till T´s morföräldrar och grilla. Blir mysigt att umgås med hela familjen.

I morse när vi klev upp såg vi våra grannar (från båda hållen) trampa omkring runt vår tomt och diskutera och peka. Visade sig att den ena grannen köpt häcken av den andra och skulle transportera den över vår tomt. Det blir super med en häck för den skärmar av grannarnas tomt från vår. T och jag har tänkt sätta upp ett staket runt hela tomten för att det ska kännas lite mer "privat" än vad det gör nu. Dessutom gör det att Eddan lättare kan vistas ute. Är ju som en del människor och djur som passerar varje dag.

Nu blir det en prommis innan vi åker upp till Flärke för en härlig dag. Ska bli kul att träffa Vickan - det var ett tag sedan känns det som!



Andra matchen spelad

Hehehe...hrmm, andra matchens resultat blev 8-2 - till motståndarlaget. Positivt var iaf att vi gjorde två mål varav ett av mig. Kände mig mer som en yrhöna idag än förra matchen. Känns också att jag inte hinner äta något innan. Dessutom brukar jag äta en frukt vid halv tre på jobbet, men jag hade glömt den hemma idag så jag fick klara mig på lunchen. Nåja, nästa match på måndag men jag vet inte om jag hinner vara med då Eddan och jag har kursavslutning på viltspårskursen. Hoppas, hoppas att jag hinner båda!

Innan jag åkte iväg på matchen idag sa jag till T att jag inte tog med mobil eller nyckel. Han svarade att han hade hört. När jag sedan kom hem från matchen var inte T hemma och dörren var låst. Jag stod utanför och hade en vovve som ville ut på andra sidan dörren. Inte kunde jag ringa heller eftersom jag lämnat mobilen hemma - d.v.s. inlåst.
Jag väntade en stund och sedan beslöt jag mig för att gå till grannarna för att låna telefonen. Ingen hemma :-(. Väntade lite till...
Gick till grannarna på andra sidan och bad att få låna telefonen. Bara tur att T svarade då han inte brukar göra det när ett okänt nummer ringer på kvällstid. Han var några antal mil bort så jag fick lov att vänta lite till. Passade på att kratta tomten lite.
När T sedan kom hem var det bara att laga middag, äta och sedan åka iväg och spåra med E.
Nu har han VERKLIGEN fattat vad det är som förväntas av honom - spåra, spåra, spåra...fram till klöven! Gick så himla fort idag. Lite för fort. Min lilla räservovve!

Ni är T lite besviken för att vi missat Eurovision. Kikar på snabbreprisen och det var inte mycket som var något att lyssna på. Iofs brukar snabbrepriserna inte alltid vara rättvisa.

Imorgon är det FREEEEDAG :-D! Ska bli härligt med helg. Eller vad säger ni?


Sorry

Dålig på att uppdatera men här kommer lite Senaste nytt.

Vi har kikat på ett hus

Måndagens match förlorade vi med 7-0. Det var skoj som tusan att spela men gammal som man börjar bli sträckte jag låret och har fortfarande känningar av det. Nästa match imorgon :-).

Eddan klarade spåret i söndags galant!

Jobbat över idag och hann inte riktigt med prommis innan träning. Får bli senare ikväll eller imorgon.

T grillade till middag idag - så duktig :-). Han hade marinerat det tidigare idag, med sin egna marinad. Typiskt att jag då var tvungen att jobba längre så att vi inte ens hann äta den goda maten tillsammans! Det var iaf jättegott gubben!

Ont i svanken, funderar på att gå till en sjukgymnast ist för en naprapat. Hehe, lär ju bli om ett halvår eller så...

Nu blir det ombyte för träning. Ha en härlig kväll alla.

P.S. Emelie, hur gick det med bollekandet?? D.S

Inte hunnit med

Veckan har varit späckad av aktiviteter så jag har varken hunnit eller orkat uppdatera.
I måndags hade vi styrelsemöte med SSRK. Blev (som vanligt) en lång kväll. Var trött som tusan innan mötet var slut. I tisdags hade vi uppstart av viltspårskursen. Hade teori på studiefrämjandet. I onsdags hann jag med att träna och igår var det viltspårskurs igen. Denna gången med hund. Eddan var så duktig! Klarade spåret vi la galant :-). Duktig kille! Nu blir det till att träna. På söndag ska jag och Magdalena, en annan kursdeltagare, lägga spår för att några timmar senare gå dem. Spännande!

Ikväll är det säsongsavslutning på Ersboda och Shake spelar. För min del blir det ingen dans, utan jag ska leka frisör :-). Har lovat (i ett svagt ögonblick) att klippa T OCH göra slingor...får se hur slutresultatet blir.

Imorgon blir det avslutning på valpkursen och en härlig skogsprommis med grabbarna! Sedan ska vi grilla -mums! Hoppas bara på lika nice väder som det varit idag.

Jag har tvingat T att börja läsa Marley och jag. Det verkar som att han tycker att den är bra! Jag har då aldrig skrattat så mycket som när jag läste den. (Sandra du ska få tillbaka den när T läst ut den, lovar!!). Jag vet inte om jag vågar se filmen för jag är så rädd att förstöra boken... Får se hur det blir med det.


Hörrni, guuuuuuud vad skönt med helg! Har varit en tuff vecka då bossens sambo legat på sjukhus och något vid namn Allmän förvirring belägrat sig i hans huvud.

Nu tror jag att jag ska ut och kratta lite. Kramar till alla!

P.S. På måndag har vi vår första korpenmatch. KUUUUUL! D.S.

Veckans sista dag

Söndag och det känns som om jag varit ledig hur länge som helst :-). Idag står det valpkurs i kalendern och kl. 11 ska jag vara vid Jäbostugan. Nästa helg är det kursavslutning och det känns skönt, för även om det inte tar så mycket tid så räcker det med några träffar för att man ska känna sig nöjd och vilja umgås (ännu mer) med sin egen hund ist för med andras.


Igår var det en lugn dag. Nova, Eddan och jag var på en hääärlig skogspromenad på förmiddagen. De sprang genom varje dike med smältvatten och bara njöt! Jag blev positivt överraskad av att det var så bra underlag. Blev inte ens blöt om fötterna.

Jag njuter verkligen när jag vistas i skogen. Lugnt och skönt. Det luktar så gott också! När solen skiner och värmer upp marken minns jag när vi var små och cyklade på alla skogsstigar hemma i Myckelgensjö. Livskvalitét! Jag vet två kompisar som kan skriva under på det också, de lyssnar till namnen (nåja, nästan alltid) Nova och Eddie.


I fredags var jag iväg och dansade. Det är så kul!! Var nästan lite väl mycket folk, men bättre det än alldeles för lite.


Nu måste jag klä på mig innan jag åker iväg på kurs. Förresten, på tisdag börjar viltspårskursen som jag och Eddie ska gå. Spännande!


Lugn valborg

Igår slutade jag vid 15-tiden, åkte hem och sedan ut på Hornön där T, jag, Nova och Eddan tog en promenad. Nova rullade sig i fågelbajs så hon fick ta ett dopp i vattnet (Eddan hade redan hunnit göra det - utan lov). Var säkert inte såå varmt, men de protesterade inte, om man säger så. Mamma, jag vet att du kanske tycker det var i väl tidigaste laget att låta dem bada, men det var faktiskt din hund som inte luktade hallontårta om man säger så...
Har kommit fram till att fågelskit luktar mest fisk. Inte så konstigt kanske med tanke på att det säkert är vad de äter mest när de bor vid havet.

När vi kom hem efter prommisen åt vi och såg på tv. T var jäkligt trött efter att ha varit uppe till 1-2-tiden varje natt i ca 2 veckors tid, så han sov mest i soffan. Jag dippade morötter och såg på The Notebook som gick på tv. Nova blev även klippt så idag ser hon inte ut som en hittehund längre :-).


I morse väckte Nova mig kl. 07.00 och de fick gå ut om göra sina morgonbehov. Mat fick de också då och efter det gick jag och la mig igen. Skööönt.

Klev upp vid 11-tiden och begav oss ut på promenad runt sjön och nu sitter jag här och ska betala en räkning. Solen skiner och fåglarna kvittrar (även om en del av dem mest kraxar eller skriker). Snart ska jag hoppa in i duschen för att sedan åka in till stan och kolla på en massa gamla bilar. Tommy har ju hållit på med sin huuur länge som helst (enligt mig) och ändå ska han inte ställa ut den. Nåja, får kolla på andra bilar ist. Och människor.

Senare i eftermiddag ska vi till T´s kusin och ge dem en present eftersom de gifte sig i smyg tidigare i år. Efter det tror jag att vi ska ut och äta med T´s familj och sedan åker jag upp till Umeå och dansar till Zlips.
Är lite besviken för jag beställde nya dansskor på internet, men de var tyvärr för stora så jag måste skicka tillbaka dem och be att få en strl. mindre. Jag som ville ha dem ikväll. De hade bra service iaf.


Nu duchsen, sen bilar.

Hoppas ni har det trevligt nere i huvudstaden!