Mål

1. Jag vill vara snäll.
2. Jag vill vara glad.
3. Jag vill vara ödmjuk.
4. Jag vill vara nyvaket naiv i varje läge.
5. Jag vill ta det lugnt.
6. Jag vill inte fräsa åt människor jag älskar.
7. Jag vill träffa, ringa, mejla och smsa de jag bryr mig om.
8. Jag vill göra det JAG vill och inte det någon annan vill att jag ska göra (inte till varje pris och inte varje gång utan bara när det är viktigt.)
9. Jag vill resa, köpa vackra saker, äta dyra delikatesser och ta ledigt från jobbet. (Inte sen någon gång, utan då och då hela tiden.)
10. Jag vill aldrig bli bitter. Gärna jättearg, ledsen eller besviken men sen måste jag släppa det och gå vidare innan det blir unket.


Dessa tio levnadsregler har Ann OIrin satt upp för sig själv. Hon är redaktionschef på Metro och fick bröstcancer.
Idag är hon frisk men rädslan för att det ska komma tillbaka finns alltid där.
Jag blev så tagen av hennes mål att jag kände att jag ville skriva om dem här. Det är så här alla borde tänka.
Tänk på er själva! Vad vill ni ha ut av livet innan det sprungit er förbi?

Det är lite sorgligt att vi inte tänker på det här sättet förrän vi står i ett vägskäl och inte vet om vi ens lever så länge att vi kan välja hur vi vill ha våra liv. Hur vi vill vara mot andra människor, speciellt de vi älskar och bryr oss om. Hur vi vill prioritera saker i vardagen så att livet får den mening du vill att den ska ha. Om det så är att ligga länge och dra dig i sängen på morgonen eller hoppa bungy-jump. Vad du gör spelar ingen roll, bara det är det du vill!

Se till att leva DITT eget liv!

Hela Anns artikel kan du läsa
här.

Nå, till mitt eget liv..
Har varit helt förvirrad idag. Yr på jobbet (att jag är yr är kanske inte så ovanligt :-S) och väl hemma när jag slutat lagade jag middag och skulle sedan promenera med E. Kastade ett getöga på klockan och såg att den var 19.05 -shit!
19.30 måste man vara på Step In och hämta ut biljetten till passet för att vara säker på att komma med. Alltså, Eddan fick vänta på sin promenad och jag skyndade mig att byta om, rastade E en snabbis och kastade mig in i bilen.
Letade parkeringsplats i närheten av gymet eftersom jag inte hade tid att gå en bit. Hittade som tur var en rätt snabbt!
Störtar sedan in mot receptionen, drar kortet och ber om en biljett till Pushen.
"Men vi delar inte ut dem förrän vid halv" svarar killen bakom disken.
"Det är combat nu" sa en kvinna som också jobbar där.
"Jo, jag vet att combaten är nu, men jag vill gå på pushen" sa jag.
"Men vi delar inte ut dem än" sa killen igen.
Jag såg nog ut som ett stort frågetecken och stod nästan bara och stammade, helt uppstressad.
"Du", sa killen, "Klockan är bara halv sju!".
Snacka om helt borta! Jag tyckte att tiden gick lite väl fort hemma och i vanliga fall brukar jag och E hinna runt sjön innan jag åker och tränar. Jag brukar tycka att det är så skönt att det är gjort INNAN träningen.
Förklaringen (förutom att jag allmänt är en yrhöna) är att vi inte ställt tillbaka klockan i köket. Jag tittade på den och även fast jag visste att den gick en timme fel så reflekterade jag inte över det. Kollade på klockan på mobilen när jag varit ute med Eddie och då kollade jag bara på minuterna...typiskt.
Nåja, hann ju springa 6 km innan passet började, men det kändes också för jag blev trött i benen mycket fortare än förra gången.
När jag sen kom hem var det bara att byta om igen och gå på prommis. That´s life!

Igår var jag hos naprapaten och på kvällen var jag helt öm i ryggen. Det sprakade och knakade rätt rejält när hon bröt till mig. Speciellt svanken. Hoppas på att det ska hjälpa och att det inte går tillbaka till samma läge som innan. Återstår att se. Ska tillbaka på tisdag igen.

Imorgon blir det möte med utställningskommittén så hela kvällen är uppbokad på det. På fredag och lördag blir det dans för hela slanten. Umeå fredag då Blender spelar och Övik lördag då det är non-stop på parken med Zlips och Kindbergs.

T har jobbat med Amazonen hela denna vecka med så Eddan och jag har fått klara oss själva...hoppas den gamla kärran är klar snart!!

NU, blir det sängen för jag är trött!

God natt på er!

Ny vecka -igen

Kan inte fatta att det snart är november! Veckorna går så fort att det känns helt overkligt. Tänk, snart är det jul.
Bäst att börja tänka på julklappar och vad man ska tänka ut för kul att ge bort. Jag tycker att det är så roligt när man hittat "den perfekta" julklappen för just den personen. Då har jag lust att ge bort det på en gång, kan nästan inte hålla mig.
Nåja, man hittar inte alltid "den där" klappen.

Lena och Orup i lördags var helt okej, men tyvärr inte mer. Dagen började dock med en härlig promenad i skogen med E. Jag valde en slinga i skogen vi inte gått förut och när vi började var det så härligt men ju längre in i skogen vi kom, desto disigare och mörkare blev det. Det var mitt på dagen, men det kändes ett tag som att det var kväll och hade börjat skymma.
Jag brukar aldrig vara rädd när jag vistas i skogen, men jag fick helt plötsligt för mig att det fanns en björn någonstans till höger om mig. Det värsta var att stigen svängde hela tiden av åt höger så jag gick runt "björnen" hela tiden. Tillslut kom vi dock upp på en höjd och skogen glesnade. Då försvann björnen ;-).
Jag tror Eddan sprang igenom varje pöl och varje bäck. Varje gång han gör det har han munnen på vid gavel och springer för fulla muggar genom vattnet så att det sprutar omkring honom. Jag vet inte om han försöker dricka på det sättet eller om det bara är en kul grej. Förmodligen det sistnämnda.
Han var dock jäkligt blöt innan vi kom hem, men det är det som är livet för en flat och då är det livet för matte med!

Efter prommisen duschade jag och begav mig in till stan för en runda på systemet. Väl hemma igen gjorde jag mig i ordning och sedan åkte T och jag till Sussi för middag. Den var mycket god och sällskapet var trevligt! Vi åkte in till arenan och såg showen, vilken var, som jag redan nämnt, okej men inte mycket mer.
När underhållningen var slut beslöt vi oss för att gå på O´Learys, men väl där tyckte de två grabbarna att det inte var kul där (läs:de var för nyktra) och vi blev skjutsade hem till oss. Det spöregnade och jag kan säga att det blev inte mer håll-i -gång den kvällen. Tompa stekte köttbullar och åt tunnbrödrulle med dessa i  medan vi andra åt korv med bröd. Sedan blev det god natt!

I går började dagen också med en häääärlig promenad längs samma slinga i skogen. Den här gången var det mycket trevligare för solen sken och fåglarna kvittrade :-D. Jag hann med att prata med båda mina bröder och det var skönt att höar att de har det bra! Tycker att de gör det bra båda två (med respektive) som klarar sig så bra fast jag är så långt bort :-P. Nej, men skämt åsido, de är superduktiga som pluggar på och sköter hemmet som de gör. Markus och Emelie (läs: Lillan) har nog inte sett annat än skolböckerna de senaste veckorna medan de näst intill bott på skolan.
En eloge till dem!

Och sen lillen (Mattias) som blev sambo så snabbt att nästan inte ens de själva hann med. De verkar ha det toppen uppe i norr och äter den ena maträtten efter den andra som man aldrig hört talas om. Hoppas de hinner med annat an varandra :-P.

En stolt storasyster har talat.

Imorgon ska jag äntligen till en naprapat. Ska bli intressant att se om det blir någon skillnad.

Nu blir det sista boken i Stieg Larssons trilogi. Den är så bra! Bäst av alla tre.

By the way, lyssna på
den här låten! Det tar ett tag innan den kommer igång, men den är bra (tyvärr inte bästa kvalitén)!

HEEEEEELG!

Såå skönt att veckan är över och förbi. Har varit mycket i veckan, både på jobbet och efter. Även om det varit roliga aktiviteter så blir man trött.
Superskoj i alla fall att det (fortfarande) är full rulle på jobbet. Det sprutar in nya jobb och vi gör allt för att hinna med. Än så länge hinner vi och jag blir effektivare ju längre tiden går.

Ikväll är bara jag och E hemma. Iofs har det varit så nästan hela veckan då T håller på med Amazonen. Han och D har bytt motor och nåt annat...jag kan inte så mycket om sånt där.
I alla fall skulle han göra klart ikväll för D ska in med nåt lack-projekt. Då passar jag på att städa. Har köpt en ny duk (för några veckor sen) och ljuslyktor som jag inte hunnit (läs: orkat) ta fram. Så nu passar jag på att storstäda samtidigt.

I övrigt är jag egentligen rätt seg idag. Regn och rusk är inte min melodi. Som tur var sprack det upp och solen sken faktiskt när jag och Eddan var ute på skogsprommis i eftermiddag. I like it!

Ikväll är det idol och min favvo är Alice. Hon är så äkta, så söt och duktig! När hon sjöng en av mina
favoritlåtar var saken klar! Jag missade dock förra veckan. Det enda jag vet är att Yazmina åkte ut och det tyckte jag att hon skulle göra redan veckan innan.
Nå, idol är inget jag absolut måste se, det är en trevlig fredagssysselsättningn bara.

Imorgon ska vi gå på Arenan och se Lena och Orup. Först blir det middag hon Sussi med H och N (och T såklart). Det blir nog mycket trevligt.
På söndag ska jag och Brille rida, det var länge sen så det blir också kul! Dessutom på en häst jag aldrig suttit på tidigare, Svarten. Han är söt, men stooor. Inte som lille Trådur de hade förut. Hoppas på utmärkt väder i helgen (åtminstone söndag).

Igår ringde Maria och jag blir lika glad varje gång! Åker ev. och hälsar på i slutet av november. Saknar henne och de små kissemissarna!
Och L.A.-tjejer, om ni läser detta så saknar jag er också, något ofantligt!! Puss på er!

Ha en trevlig kväll alla!

Trött måndag

Det märks att det börjar bli höst. Mörkt på mornarna och idag var det nästan mörkt när jag slutade jobbet. Det berodde nog till stor del på att det var riktigt skitväder.
Mörkret bidrar till en trötthet som inte finns annars. Man får se till att njuta av solen så fort den dyker upp.

Fortsättningskursen startade idag. Är såååå skoj :-). Lite jobbigt att det finns vissa som tror att de kan allt och är skitduktiga bara för att de gått kursen förut.
Verkligheten ser dock ut lite annorlunda än vad de tror...jag vet att jag är rätt duktig på att följa men kan den man dansar med varken hålla takten eller själv hålla koll på vilken tur han tänkt härnäst så är det lite svårt att följa. Det måste vara lite flyt i det hela.
Den nya lokalen var jättefin! Jobbigt ljud nu innan de satt dit ljuddämpning i taket, men det kommer det med.

Spöregnade hela tiden under kursen så det var tur att det slutat lagom till E och jag begav oss ut i mörkret.

Nu ska jag övertala T att hoppa i säng. Ingen av oss var särskilt pigg i morse.

Sov gott!

Bag-in-box och kufiska typer

Så har man kommit hem från helgens utbildning. En rätt onödig kurs tycker jag.
Det hela gick ut på att lära sig hålla studiecirklar och då hålla koll på sin grupp. Att alla blir sedda, att dämpa någon som tar för sig alldeles för mycket och kanske bromsar de andra, att veta vikten av att man kan det man pratar om o.s.v..
För min del tycker jag att det hela handlar om sunt förnuft men det kanske är så att alla inte har det..
Jag förstår också att det är ett sätt att ha koll på att det är kvalité på det som anordnas och det är ju bra, men jag tycker att det är fullkommligt otroligt att det kan ta en hel dag.
Så segt tempo att man nästan somnade. Bitvis var det ganska intressant, och bitvis irriterande tråkigt.
En del av det intressanta (och irriterande) var att vi också fick jobba som en grupp och verkligen såg att det finns olika karaktärer i en samling människor.
Vissa kan bara inte ge sig och godta att alla inte tolkar saker på samma sätt, och fortsätta traggla när man kommit överrens.
Nåja, det trevliga med det hela var att det var K, T och jag som åkte från föreningen. Vi hade superskoj på hotellrummet med en låda vin igår kväll. Så härliga tjejer :-)! Tack för att ni gjorde det hela till en rolig grej!
Maten var otroooligt god och att man får en så härlig frukost gör ju att nästan bara det är värt det!

När jag kom hem var jag och E ut i skogen och tränade. Han hade en massa energi (som om det vore något ovanligt). Idag blev det mycket passivitet för honom. Jag gjorde det mesta jobbet med att hämta dummys.
Sådan träning kan det aldrig bli för mycket av.

Ni glömmer väl inte dansbandskampen kl 20 på svt 1 ikväll? :-D

Torsdag

"Det är viktigt att identifiera problem, men inte leva med dem"
Den meningen fastnade jag för idag när jag läste Metro. Tycker att det var något man ska tänka på. Bara för att man insett att det finns ett/flera problem betyder inte det att det måste fortsätta vara så. Man måste försöka se lösningar och nya vägar och inte låsa fast sig i det som stoppar en.
Lätt att säga och tycka, men desto svårare att praktisera.

I morse var jag dödstrött, ville inte alls kliva upp. Kändes som att en förkylning är på ingång.

Igår var jag på Punch Out - skitskoj! Jag slogs mot mamma och vi hade så kul :-)! Spännande med lite "kampsport". Jag trodde jag skulle ha träningsvärk idag, men det känns faktiskt bara lite i bröstmusklerna och bak i skuldrorna.
Fick så ont i höften igen under passet. Blev lite försiktigare efter det, trist att hålla igen och inte ge gärnet när man vill.
Jag MÅSTE gå till en naprapat eller nåt snart så jag får någon ordning på svanken, för jag tror att det kommer därifrån.

Har nyss beställt lite kläder på rean på asos.com :-D. Längtar tills det dimper ner i lådan! Alltid lika roligt när man kastar sig över posten för att kolla om det äntligen kommit. Tar alltid sån tid bara...har inget tålamod när det gäller sådant.

Är världens deppigaste väder här ikväll. Regnet smattrar mot rutan och det blåser som tusan. När Eddan och jag var ute mötte vi inte en enda människa förrän vi nästan var tillbaka hemma igen. Det var också en tjej med en hund.
Det brukar ju vara så, hundfolket är de enda som trotsar vädergudarna. Var dock inte så många som representerade oss idag. Fast fler än de från den andra delen av folket ;-),

Imorgon åker jag, Kattis och Terese på kurs. Blir nog trevligt. Stannar över till på lördag. På lördag är det dansbandskampen - det har ni väl koll på?!?


Nya brillor

Äntligen har de kommit! Det första jag gjorde var att kasta mina linser i soporna. Inte för att jag aldrig tänker använda linser igen, utan för att jag behövde byta ut dem, plus att jag för tillfället är dödligt less på att sätta in och ta ut dem. Morgon och kväll. Inte för att det tar många sekunder, men ändå.
Glasögonen var fina! Lite tråkigt att jag ser så jävla dåligt att mina ögon ser ut lite som stora tennisbollar genom glasen bara, men det är sånt man får ta om man vill vara bekväm. Nu väntar jag på att par nummer två ska komma.

Full rulle på jobbet - verkligen! Vi behöver inte oroa oss för att finanskrisen drabbar tandvården i alla fall. Det kan ju komma sämre tider längre fram, utan finanskris också, men det är inget man ska oroa sig för nu. Det vore bara dumt!

Ikväll blir det städning på firman. Jag är såå dödligt less på det nu! Förhoppningsvis tar S över det snart. Även om det är en fin extraslant känner jag inte att det är värt det. Jag blir på så dåligt humör när jag tänker på att jag måste bege mig iväg och göra bort det.
Idag när jag satt på jobbet och tänkte på vad skönt det skulle bli att gå hem (sisådär en kvart innan jag slutade) kom jag på att jag hade det förbaskade extraknäcket att ta itu med. Då hade jag kunnat sitta kvar och jobba istället för att cykla hem.


Nu ska jag äta min hemgjorda pyttipanna och sedan ska jag och E traska iväg och städa (det blir nog inte mycket städning för lilleman, men desto mer för mig..)


Exakt så här skoj tycker Eddan att det är med extraknäck! Har tagit sin reflex-
sele och gått och lagt sig.


När han inte vilar brukar han hämta sin favoritkompis grisen. Det är en trogen kamrat
som håller honom sällskap i tråkig väntan.

Måndagen den trettonde

Lite tråkig stämning på jobbet idag, till och från. Ett stort jobb O gjort klart och lämnat ut var inte ok, trots att han sagt till kunden hur det låg till och att det skulle vara svårt att få helt 100. Bara att börja om från början.
Trist att sådant händer, men så är det ibland. Vi har dessutom supermycket att göra och att ett jobb som redan gjorts ska klämmas in mellan andra jobb är ju sådär skoj.
Nåja, känns elakt att säga, men det känns skönt att det inte var något jag jobbat med.. Iofs inte konstigt att känna så, men det är lika tråkigt vem som än gjort det.

Var sista kurstillfället på nybörjarkursen ikväll. Ser fram emot fortsättningskursen som börjar redan nästa måndag :-)!
Nya lokaler får vi då hålla till i.

Kan man tro på en sångtext? Är det något verkligt som någon upplevt eller är det bara en massa meningar ihopknåpade på måfå av någon som inte har en aning om vad den pratar om?
En känsla man får när man lyssnar på en låt beror både av melodi och text. En sång är inget utan sin melodi, men för mig betyder texten så mycket.
Jag lär mig den så fort och kan melodin understryka handlingen är låten ingenting utan orden...
Jag vet att många inte ens lyssnar på texten och tycker att den inte har någon större betydelse, men jag förstår inte hur man kan lyssna utan att LYSSNA?!?

Hoppas hoppas jag får mina glasögon imorgon. Håll tummarna!


 

Helg

I fredags var jag och E ute på en härlig prommis i skogen. Körde lite apportering och E badade. Valde en stig som vi inte gått på förut och hamnade högst upp på berget och därifrån kunde vi (läs: jag) kolla på vårt hus. Så skönt med en lång promenad utan att känna stress. Stress att skynd mig hem för att hinna med något alldeles onödigt.
Jag hann dock bli rätt less innan vi kom hem igen. Jag valde att gå av stigen och ta en egen väg ner från toppen. Det var inte så enkelt. Blött, halt och det började skymma. Dessutom hade jag tagit fel skor...blev dyngsur om fötterna.
Tog lite bilder med moilen, inte de bästa, men ändå.


Eddan vid sjön. Som ni ser har han redan badat.


Eddan och jag i mysigt sken.


I bättre ljus...


En fin höstbild.


E igen.


Eddan jobbar med att få ner en död gammal gren.


Japp, matte tog fel skor. Ser det ut så här måste man ha kängor eller stövlar.


Utsikten från berget.

I går tog jag sovmorgon när T åkte och jobbade. Sov till 11 och åkte sedan och tränade med mamma. När jag kom hem väntade en söt herre på att få gå på promenad så jag bytte skor och kläder och sedan begav vi oss ut i skogen.
Det var sedan tänkt att vi skulle gå på bio med H och N, men filmen de tänkt se gick tydligen inte här. Det blev "stjärnor på is" istället.
Alltid nåt, men jag hade hoppats på bio eller bowling men det får bli en annan helg.

I morse vaknade jag kl. 9 och kände mig helt utvilad. Klev upp och gav E mat, och var ut en kortis.
Nu sitter jag här och vi funderar på att åka och hämta några motorer som T vill köpa. Det bär i så fall av till Timrå, men vi får se hur det blir.

Jag har hittat en ny favorit, Melissa Horn. Hon hade en massa fina låtar, men jag gillar
den här bäst än så länge.

Har också läst världens bästa bok! Marley och jag var såå fantastisk! Jag skrattade så tårarna rann. T var tvungen att säga till mig tillslut för jag kunde inte sluta skratta och han försökte sova. Har man hund (särskilt retriever) så måste man bara läsa denna bok! Den är säkert kul även om man inte har hund, men jag tror att man förstår den på ett annat sätt om man vet vad det innebär att ha en glad, bullrig retriever.
I slutet rann tårarna, men inte av att jag skrattade. Boken var skriven på ett språk som gjorde storyn roligare än vad den kanske egentligen var. Det var ruskigt kul, sorgligt, trevligt, förvånande, ja You name it! Den hade allt!

Nu blir det frukost!

When you look me in the eyes

Lyssna!

Som lovat (för ett tag sedan)!


Såå många att välja på! Vem vill kavlas först? Maria är helt skelögd av lycka.



Farmor förbereder så att brödet ska få plats att gräddas.



Farfar fixar kom-radion. Älgjakt, älgjakt, älgjakt...



Eddan är bra sugen på kattmaten. Men tycker ni att han ser ut som en katt??



Farmor fixar paus-fika. MUMS!



På härlig skogsprommis efter baket.



En mycket lycklig hund.



Det bästa som finns för en hund -BOLLEN. Han fick (läs:snodde) en älg-
skank, men den var inte lika bra som bollen. Undrar just hur många hundar som
skulle rangordna dem så...



Maria och Eddan framför bagarstugan.



Farmor, älskade farmor,