Golvet är snart lagt på övervåningen

Golvet är snart lagt på övervåningen

En ny vecka

Helgerna går så fort att man inte hinner vara ledig. Låter lite konstigt men, jo, det är så det känns.
Nu är det måndag igen och jag har faktiskt varit ledig idag :-D. Vi håller på med titan på skolan och arbetet vi gör nu ska vara klart imorgon och jag har hunnit så långt att jag inte behövde åka upp idag. Åker imorgon istället eftersom vi ändå har föreläsning då.
Jag är ledig på fredag också, ha ha, helt otroligt vad veckan kommer gå fort! Så´n här lyxvecka har jag inte ofta, så det är bara att njuta innan det tar slut.

Idag fyller Tommys brorsa Nicklas 28 år. Vi ska snart gå ner dit och käka tårta - mumma! Han sa att vi inte behövde äta nån middag innan för det fanns så mycket smörgåstårta. Sånt gillar vi ;-).

Jag har varit i huset med Nicklas hela dagen och jag kom att tänka på en sak.
Nicklas säger alltid att Tommy är så seg å trögstartad, att han hinner så lite och att han går och lägger sig för tidigt. Att han istället borde vara kvar i huset till sena natten så att han ska hinna mera. Jag brukar bli så irriterad på det, men då har jag också hört att när någon annan pratar med Nille om Tompas å mitt hus, så berömmer han Tommy så himla mycket.
Att det är helt fantastiskt att han gjort allt själv och att det gått så fort! Det är lite lustigt med människor att man inte kan säga det direkt till den personen som förtjänar berömmet och kanske behöver det.
Å andra sidan kan jag tänka mig att Nilles ord till Tompa ibland sporrat honom att vara kvar och jobba lite längre och hårdare. Det är ju bra. I alla fall ur renoveringssynpunkt. Kanske inte ur förhållandesynpunkt :-/.

Nä fy, vad jag pladdrar....det värsta är att jag hade kunnat hålla på ett bra tag till :-P. Det är det som jag och min lillebror Markus är så bra på. Tänka på en massa saker och vrida och vända dem ut och in... hi hi.
Jag kan förstå om det inte alltid är så uppskattat. Då är det ju tur att han och jag kan surra med varandra

Trött

Andra veckan i skolan och jag börjar redan bli jättetrött av pendlingen. Fritiden består mest av stress.
Stress att hinna med målning, slipning, städning, laga mat, ta hand om Eddie, handla mm.
Ååå jag är så less på det nu! Vill bara flytta in! Då är det åtminstone bara ett ställe att göra allt på.

Idag har jag och Eddan varit och gått med mamma å Nova. Det är alltid roligare att ha sällskap när man promenerar. Jag tror att Eddie också tycker att det är roligare att ha en hundkompis att gå med B-).
Trots att det tar lite extra tid att ta sig dit ut, försöker jag ta mig tid att göra det. Både för min och mammas skull. Vill verkligen att vi ska fortsätta ha samma relation som vi alltid haft :).

Funderar på vad jag ska göra i sommar...var jag ska jobba. Det tål att tänkas på.

På lördag ska Eddie ögonlysas och på imorgon (fredag) ska vi på studiebesök med klassen. Det ska bli intressant. Det enda som känns lite drygt är att det är just fredag och då vill jag gärna komma hem lite tidigare. Men, men....det är ju i alla fall helg snart :).

Nästa helg är det dansmaran -jippie!
Det blir dans på fredag och på lördag ska jag på kändisfest i Ume. Tre tjejer i min klass har ordnat den. Ska bli skoj! Alla som kommer ska klä ut sig till en kändis och jag ska vara Alexander Bard.. hi hi. Ska bli spännande att se vad alla andra hittat på.

Tompa drog nyss iväg på ett akut oljepanneproblem. Klockan är 22.00 och jag vet att han är jättetrött, men han kämpar på ändå :), sötnosen.


Markus och Emelie åkte till Malaysia igår. Åker senare till Thailand och Vietnam. De hade skickat ett SMS till mamma vid 2 inatt och sagt att resan gått bra, men att de var trötta.
De blir borta i tre månader. Känns nervöst. Måste ändå säga att jag allt är lite avis på dem. Tänk er tre härliga månader med sol, bad, upplevelser och mycket tid för varandra. Guuud vad underbart. Men så kostar det en del också.
Jag hade så gärna velat åka ner å hälsa på dem i två veckor men det går inte med skolan. Dessutom har jag inte de pengarna. Sparar till att möblera huset. Det är också kul :-D.

Nä, nu ska jag gå och gosa med Eddie som ligger helt utslagen på golvet. Han är världens bästaste vovve :). Puss på  er!!

Skolstart

Så har man börjat skolan igen efter juluppehållet. Ganska skönt att komma in i rutinerna igen, men ändå väldigt jobbigt, med tanke på pendlingen. Det tär så fruktansvärt mycket på en. Det låter kanske löjligt, men så är det.
Det är bara att försöka göra det bästa av det och bita ihop :-S. Ska verkligen försöka hinna måla så mycket jag bara kan i huset på "fritiden" så att vi kan flytta in snart :-D.

Idag kunde jag ta en lite tidigare buss från Ume. Kom hem en timme tidigare, d.v.s. kl 17. Skyndade mig hem från bussen å gick en lång promenad med Eddie innan jag åt middag. Lagade dagens middag igår, så att jag skulle hinna till huset innan det var sängdags.
Det gör så mycket att man kommer hem tidigare -även om det bara är en timme.
Nu ska jag ställa väckaren, borsta tänderna och gå ut med Eddie en sista gång, innan jag hoppar i säng.



Nytt år

2007 -ett nytt fräscht år med många möjligheter. Jag ser så fram emot att flytta in i vårt totalrenoverade hus. Det dröjer nog inte länge nu. Måste bara, än en gång, berömma Tompa för allt slit. Efter jobbet, sena kvällar, helg som vardag har han varit där och hamrat, dragit golvvärme, ny el, nytt avlopp, nya vattenledningar, rivit väggar och reglat upp nya, bytt alla fönster och dörrar, isolerat, dränerat, brädslagit fasaden, bytt tak, satt hängrännor och mycket mer....det är bara helt otroligt hur händig han är :-)!

Världens bästa karl!!

Så klart har jag också varit där och knåpat och hamrat, men mycket av min tid har gått åt till att pendla till ume å tillbaka, ta hand om Eddie, handla, städa, laga mat mm. Det hade inte gått på något annat sätt. Men snart är det färdigt!!
Har börjat måla på övervåningen nu åxå. Ska bara läggas golv och måla taken klart. Sen ska det in skjutgarderober.
Vi satt och kollade igenom korten vi tog förra sommaren (2005) och då insåg vi verkligen hur mycket vi gjort. Det är klart man visste att det var mycket, men man glömmer fort detaljer.
Det värsta vi gjort, tror jag måste vara när vi grävde ur hela källaren. Bilade först bort all betong och sedan skottade bort 20 cm lera (gammal sjöbotten :-S ) för att kunna isolera och lägga golvvärme -och sedan gjuta över alltihopa igen....puuhh. Skööönt att det är gjort.

Nä, som sagt....2007 blir nog ett helt underbart år. Ska bli så härligt att kunna ägna oss åt varandra lite mera. Blev alldeles för lite tid till det under 2006.

Den 27:e ska Eddan ögonlysas. Nervöst...jag tror inte att jag egentligen har något att vara nervös över, men det är man väl alltid när ens "barn" ska göra något. För det är så det är...att en hund kan betyda så otroligt mycket.

Nu ska jag lufsa iväg och borsta tänderna och sen gå ut med Eddie innan vi nattar. Har varit en lång dag i huset.

Kramar till alla!

Innan renovering





Efter renovering -utvändigt (från 2005, nu har vi balkong uppe och altan nere också)




Vårt nya badrum