Lite bilder på våran boning

                          





image13
Fy klåen så det såg ut!

image14
Typ så här ser det ut nu...fortfarande jobb kvara att göra :-/


Fatta hur äckligt det var!!





Jag ska skriva och förklara lite mer när jag orkar....MÅSTE sova nu!
Lite mer före och efter bilder kommer också senare.
På många av de här "efter-bilderna" har vi nyss bara ställt dit sakerna....ser mer bebott ut nu, även om det fortfarande saknas mycket möbler o dyl.

God natt!

Ny vecka

Så var det återigen en ny vecka.... Nu har jag bara två veckor kvar att jobba. Det är skönt att tiden gått rätt fort när det gäller jobbet. Men trist när man tänker på att sommaren snart är slut.
Jag hoppas i alla falll på att det blir stråååålande väder de tre veckor jag har ledigt innan skolan börjar igen.

I helgen har jag varit ensam hemma, eller, Eddan å jag har varit hemma. Tompa var på Ulvödagarna och blev dränkt i regnet. Det verkade som att han haft skoj fastän solen inte sken på dem.

Idag ska han och två grabbar till åka ner till Rättvik på bil-vecka. Fast....de ska åka ner med en husbuss som Danne (en av de andra grabbarna) rår om. Det är nåt krångel med den just nu och får de inte igång den idag, så måste de, så klart, åka när den fungerar. Hoppas, hoppas att den inte startar idag.
Jag vill vill vill ha Tompa hemma en dag till! Det är så trist när han är borta! Det är så klart skönt att få lite tid för sig själv och hinna sakna honom lite, men nu har jag ju gjort det i helgen och det räcker, tycker jag.
Men, jag vet ju att han gärna vill åka och då vill jag också att han ska fara, men jag saknar honom ändå...det hjälps inte.

Igår var jag, Vickan, Sussi och Eddan ute i skogen och plockade blåbär och grillade. Så mysigt! Eddie tyckte också att det var härligt att vara ute på ett ställe vi inte varit på förut. Vi gick upp på stranneberget och där grillade vi till en helt storslagen utsikt. Eddie hann bada i en härlig gegg-pöl - sååå nice! Tur att han torkar fort. Fick inte ihop så där jättemycket blåbär, men i alla fall så att det räcker till gröten i några veckor.
Jag vill så gärna ut och plocka hallon, men det är som att vädret och tiden inte räcker till. Men när jag slutat jobba - då!

Eddie och jag ska iaf ut och springa idag och imorgon. På onsdag ska vi fira mammas födelsedag och på torsdag ska Eddan å jag iväg å träna med de andra i hundgruppen. Det känns verkligen kul för det var några veckor sen vi hade möjlighet att vara med. Vi håller oss sysselsatta medans husse är borta. 

Rätt dag idag

Idag får jag äntligen klippa mig! Den här veckan har seeegat sig fram och jag tror faktiskt att det har lite att göra med att jag väntat hela veckan på att få kapa bort en bit av håret.
Idag behöver jag inte göra bort mig, för den här gången vet jag att jag är där på rätt dag.

Igår var vi på teater. Mina föräldrar och min farmor och farfar, Tompas föräldrar, syskon och mormor och morfar och Hanna. Förra året var vi på samma ställe (Gullvik) och såg en föreställning med samma skådespelare. Den föreställningen var mycket bättre än årets. Ska jag vara ärlig var jag faktiskt besviken när jag gick därifrån igår.
Det var ju inte dåligt, men de satte ribban så högt förra året.

Efter teatern sprang jag runt sjön med Eddan. Snacka om bromskloss!! Jag fick verkligen DRA honom runt.
Inte nog med att man ska springa själv... Det lustigaste är ändå att jag vet att om han hade varit lös hade han varit före, i stort sett, hela tiden. Är väl inte tillräckligt kul att inte få springa och skvätta som man vill ;-).

Sen tyckte jag att jag var så duktig som orkade dammsuga hela huset och tvätta en tvättmaskin fast klockan var så mycket och jag skulle jobba idag.

Ikväll ska jag ut med Emma. Hon åker upp till Lule på söndag eller måndag. Vi sitter hemma hos mig och dricker vin och har det lite mysigt innan vi drar in på Olles. Imorgon har jag bestämt att jag ska sova länge. Om inte Vickan och Susanne skulle gå på Stranneberget då. För i så fall ska Eddan å jag följa med och plocka blåbär med dem.

Motion

Igår var jag, mamma, pappa och Eddie ute och sprang. Nova var vi tvungen att lämna hemma eftersom hon skurit sig i tassen. Hon såg inte alltför glad ut när vi stängde dörren om henne. Men eftersom hon är hund gick det över rätt snabbt skulle jag tro, för när vi öppnade dörren efter joggningen stod hon där lika glad som vanligt och viftade på svansen.

Jag åt fiskbullar igår - mums! Mina bröder och pappa kallar dem för snuskbullar. Det nästan hörs att de inte är så överdrivet förtjusta i dem. Mamma och jag, däremot, vi gillar dem skarpt!
Jag blev bjuden på middag hos mamma och pappa. Pappa åt leverkamser å det tyckte han var en riktig höjdare! Det kan jag säga att Nova och Eddie också gjorde när de fick de kamser som blev över :-).

Ikväll ska mina kära svärföräldrar äta middag hos mina söta föräldrar. Det ska Tompa å jag med, så klart! Det ska bli gott. Och imorgonkväll är vi ett sällskap på 13 personer som ska på Gullviks Havsbad och se på teater. Arvet med Olle Sarri. Hoppas denna teateruppsättning är lika bra som förra årets, då kan det inte bli annat än en toppenföreställning.  


Slutkörd i huvet

Guud! Jag som i normala fall har svårt att komma ihåg saker och nu har jag ett jobb där det krävs att man kan komma ihåg vad man gjort, vilka man mailat till, vilka ordrar man kollat mm, mm. Det är tur att det finns ett anteckningssystem i programmet där alla ordrar är registrerade, annars hade jag kollat upp varenda en 1000 ggr per dag :-S. 
Jag hoppas på att det ger träning för min förvirring i det vardagliga livet.

Jag kan faktiskt med handen på hjärtat säga att jag har blivit bättre på att INTE slarva bort börsen och mobilen. Jag var tvungen att göra upp med mig själv om att jag alltid har börsen i handväskan och mobilen likaså. Har jag inte mobben i väskan, så har jag den på köksbänken eller vid sängen. 
Det händer ju förstås i bland att jag inte riiiiktigt vet var sakerna är, men det är MYCKET längre mellan gångerna än vad det varit. Förut var det minst en gång varje dag. 

Det värsta var ju när man glömt sakerna någon annan stans än hemma. Det kan genast bli lite krångligare att hitta dem....

Back to work...slutar 16.00. 


Klommer-fia

Måste bara berätta att jag gjorde en riktig tabbe - a´la Erika- i fredags.
Skulle fara och klippa mig och såg verkligen fram emot det. När man änligen bokat tid då kan man ju verkligen inte tänka sig att stå ut med de gräsliga topparna EN MINUT längre än nödvändigt.
Så, i alla fall så stressade jag på lillebror (och Anna som åker med oss från Mellansel) att vi var tvungna att åka senast 14.30 för jag hade tid 15.15 i stan.
Japp, bilen rullade från Hägglundsparkeringen exakt 14.32. Väl inne i stan skulle Mattias också göra något ärende, så vi gjorde sällskap en bit på gågatan.
När jag kom fram till salongen sa vi hejdå och jag knallade in. Där stod en enda frisörska och hon hade en kund i stolen. Jahapp, tänkte jag, hon är väl snart klar.
Frissan tittade dock lite undrande på mig och jag började känna den där känslan av att jag gjort ett misstag.

-Hej, sa jag...ehh...jag har tid kvart över tre.

- Är du säker, svarade hon.

-Ja, sa jag och lät inte alltför övertygad.

Då tittade hon i datorn och såg att det var NÄSTA FREDAG!!
Gaaah, tyyypiskt mig.

Jag tänkte i alla fall när jag gick därifrån att det var ju bättre en vecka för tidigt än för sent.

hi hi...det är tur man kan ha roligt åt sig själv....Ibland ialla fall.


Nytt utseende

Jag har sån lust att ändra utseende på min blogg... Tycker att den är så grå och tråkig nu. Ska kolla upp det här med bakgrunder och sådant också innan jag ändrar. Iofs måste man ha tid att göra detta också och det vet jag inte om jag vill offra på detta just nu. Jag jobbar  7-16 och det tar dessutom ca 35 min att komma till och från jobbet.
Efter jobbet vill jag gå med lille svarten och hinna umgås med Tompa nu när han har semester.
Appropå det; snacka om att det är jobbigt att jobba när alla andra har semester :-(. Fy F**N säger jag bara.
Mamma och pappa, Tommy, svärföräldrarna, mina svägerskor och Tommys brorsa har semester. Alla hittar de på skojiga saker att göra. Å jag får sitta instängd här på verkstadskontoret. Det är synd om mig.

Patetiskt. Det är inte synd om mig alls.

Jag hade tänkt lägga in lite kort här, men jag sitter ju på jobbet nu och då går det inte... har inga bilder inlagda här.

Åter till jobbet....


Long time - no see

Nu har jag verkligen varit lat...jag skäms! Jag vet inte huur länge sen jag skrev nåt här. Egentligen spelar det ingen roll VAD man skriver....bara det är NÅGOT.

Jag sitter iaf på jobbet nu. Mitt nya sommarjobb. Är faktiskt skoj att göra något helt annorlunda, och då menar jag annorlunda mot vad jag brukar göra. Denna sommar sitter jag nämligen på Hägglunds i Mellansel och jobbar som leveransbevakare. Rätt mycket ansvar och mycket som fan att komma ihåg, men det går!
Igår var min första dag utan Gunnel som jag jobbar för. SÅ KLART kom det en massa papper och grejer jag aldrig sett tidigare! Men det är väl så det brukar vara, antar jag. Man måste lära sig att tänka lite själv!

Tänkte häromdagen på min bästaste vän - Britta. Det är så skönt att ha dig! Vad som än händer vet jag att du finns där. Det spelar ingen roll om man haft fullt upp i 4 veckor och inte hunnit ( och därmed inte orkat) ringa eller så. Du finns alltid kvar, lika glad och go som vanligt! Detsamma gäller så klart åt andra hållet. Det finns faktiskt människor som tar illa upp om det skulle vara så att jag inte hunnit svara på ett mess eller glömt bort att jag lovat att ringa. Sån är inte jag! Om det inte gäller något väldigt viktigt som man måste få ett svar på inom en viss tid. Det är ju faktiskt så att man inte alltid hinner! Dessutom har jag väldigt dåligt minne och det tror jag att de flesta vet. Det brukar bli lite bättre över sommaren eftersom det inte är lika mycket att tänka på då.

Nä, nu måste jag göra rätt för lönen!
Jag lovar att jag ska bättra mig med att plita ner några rader lite oftare!
Puss