Hemmadag


Jul
























Brillorm

Lite suddig bild, tyvärr.


Flitig idag

I motsats till gårdagen jobbar jag hårt idag. Tvättmaskinerna går för fullt och köttbullarna rullas så det står härliga till. Igår var jag lite av en slappis. Så lat att jag rakt blev less på mig själv. Gjorde inte mycket under dagen tills det var dags för fikat på kvällen.

Mitt objektiv har redan kommit så jag tänkte kila ner på stan och hämta ut det lite senare. Borde hämta mina brillor som också varit klara ett tag.. :-S


Kära vänner

Ikväll har jag varit och fikat med gamla vänner. Alltid lika kul att träffas och alltid lika mycket att prata om! En av dem ska få en liten bebis i maj och hon var så fin :)! En liten kula på magen hade hon.

Jag och Patrik har precis ätit varma mackor och druckit te. Känns verkligen skööönt att vara ledig i morgon med. Även om en stor del av dagen ska spenderas i tvättstugan.



Nytt!

Jag unnade mig ett nytt objektiv igår. Jag tycker verkligen om att fotografera och vill bli bättre på det!
Det blev ett Nikon - Nikkor AF-S DX 35/1,8 G. Funderade på ett 50 mm 1,4 först, men det kostar nästan dubbelt så mycket om man ska ha ett AF-S (vilket är bekvämt för mig eftersom jag måste ha autofokusmotor i objektivet eftersom det inte finns i kameran).
Det här 35 mm ska tydligen vara bra också så det ska bli spännande att se om jag kan lära mig nåt nytt eller om jag ska stå och stampa på samma ställe..

 

Kanske inte så intressant inlägg, men ändå..


Fackförbud/Fuckförbund?

Åå, ibland blir man bara så less! Idag har jag suttit i telefon i ca en timme eftersom jag fått ett utbetalningskort från Unionen på posten. Dessutom fick jag en faktura för tre månaders medlemsskap, trots att jag gick med nu eftersom de har sex månaders gratis medlemsavgift.
En massa krångel - från deras sida - gjorde att jag nästan var ute ur a-kassan. Trots att de dragit månadsavgiften från mitt konto. Det var visst två månaders avgift de betalat tillbaka till mig via utbetalningskortet! J***a byråkrati! Man blir på så dåligt humör av att sitta och vara irriterad och förklara samma sak för än den ene, än den andre. Och inte är det någon som har någon förklaring heller!

Hoppas bara att de fixat det nu. Skulle inte förvåna mig om jag får dubbla fakturor eller nåt framöver...



Annandagen

Idag är vi lite sega här hemma. Eller, mest Patrik. Han ligger och slumrar efter en dusch. Det var utgång igår ;). Jag tänkte småfixa lite innan Jocke, Challe och Wille kommer förbi. Ska bli så härligt att få se lilleman ta några steg!

Vi har haft en mysig jul med våra famljer. Ätit lite för mycket, men det är ju vad man kan vänta den här tiden på året ;).

Nu tror jag bestämt att jag måste få i mig lite mat.



Julledighet

Äntligen! :)
Jobbade 8-11 idag och sedan har jag spatserat på staden och köpt sista klappen och varit på Bolaget. Passade på att köpa champagne till nyår eftersom det kommer vara slutsålt snart. Tro´t eller ej, men ibland är jag faktiskt ute i tid ;).

Ska strax hoppa in i duschen och sen blir det en lättare (sen) lunch. Måste slå in sista klapparna också. Sedan åker vi till mamma och pappa och myser! Tråkigt att Markus och Emelie inte är hemma, men det är nog mest vi som tycker det är tråkigt. De njuter nog för fullt av värmen i Thailand :).

Vi blir kvar hos mor och far till i morgon då vi åker till P´s föräldrar och spenderar julaftonskvällen där.

GOD JUL PÅ ER VÄNNER!!




Jag tar mig friheten

Eftersom listan inte slutförts och dagarna susat iväg, bestämmer jag nu att jag fritt får välja rubrik idag. Det blir "DET HÄR SAKNAR JAG".

Jag tror att vem som helst som känner mig och/eller som brukar läsa vet vad som kommer..

















Och SOM jag saknar dig Eddie! Bästa vännen i hela världen. Jag vill köpa ett tuggben, slå in det i julklappspapper och gömma det längst in under granen, bakom alla andra julklappar. Bara för att några minuter senare hitta dig överlycklig över det goda benet du hittade under granen. ♥

Full huggning

Stressigt på jobbet! Laddade upp inför det i helgen med städning, packning, transportering och sortering av P´s sista grejer från Härnösand. Skönt att det snart är helt klart.
Hjärtat sliter just nu med målning av inbyggning av ventilationen i köket (och från badrummet). Han är så himla duktig! Och säkert jättetrött.
Vi höll ju på med samma sak i helgen och i morse åkte han ner igen för att jobba i Härnta idag och sedan fixa med läggan. Men som sagt, snart klart!!

Julfixet blev lite avstannandes men just nu håller jag i alla fall på att slå in klappar. Eller, rättare sagt, presenter. För hjärtat fyller år dagen innan julafton :).
Har bara tre julklappar kvar nu. De MÅSTE inhandlas i morgon. Det är mycket på schemat då :-S. Vi ska julshoppa det sista och sedan ska jag baka inför onsdagkväll då Patrik ska firas. Dessutom har vi tvättid samtidigt som julshoppingen ska utföras! Hmm..får se hur det hela går.

Jag har i alla fall hunnit träna, laga middag och dammsuga i kväll. Just det ja, det ska skuras i morgon också.. Tänkte att det är ingen idé att göra det innan jag bakat i alla fall.


Snökompis saknas!


 

 

♥Min fina, fina kompis♥


Kvällen i punktform

  • Ätit omelett till middag
  • Fixat med lite julklappar
  • Tränat
  • Fixat lite mera med julklappar
  • Duschat
  • Kollat lite på en julklapp, så att allt fungerar
  • Ätit en clementin
  • Dammsugit
  • Borstat tänderna

God natt!

Onsdag

Har precis duschat efter ett löppass på gymmet. Blev åtta km. Kändes sådär, men gick ändå rätt ok. Nu blir det clementiner och lite kvällsmys. Kanske en kopp te?

Uppdate:Hjärtat informerade om att han tänkte göra smoothies :). Yummy!


Barn är inte till salu!!!

Jag har tänkt på det hela veckan, men inte kommit mig för.. Musikhjälpen på P3, ni följer väl den? Tre programledare sitter "instängda" i en glasbur i Malmö och sänder liveradio i sex dagar. Under den tiden äter de ingen mat, förutom näringsdrycker.

I år går insamlingen till barn som utnyttjas på olika sätt. Inget barn förtjänar ett sådant liv!
Så kom igen och skänk en slant du med och önska samtidigt en låt.


Enklast är att sms:a till 72999. Börja meddelandet med 50, 100 eller 200, beroende på hur många kronor du vill skänka. Fortsätt sedan med ett mellanslag och sedan skriver du vilken låt du vill höra (och vilken artist som sjunger den). Om du vill får du sedan skriva en motivering till varför du vill höra just den, men det är valfritt. Hjälp världens barn!!


Man kan också buda på Zatans signerade tröja om man vill. Just i denna sekund ligger den på 30200 kr.
Det finns också en massa andra auktioner att buda på om man vill lägga vantarna på något och samtidigt skänka en slant till Radiohjälpen och barnen i världen.

Hej igen!

Har varit dåligt med uppdatering, jag vet. Har inte varit hemma och dessutom haft fullt upp.
Tror inte jag har så mycket att komma med heller :-S.

På jobbet är det fullsmockat! Idag har jag verkligen varit effektiv. Det är lättare att vara det när man har mycket att ta sig för. I like it! :) Dagarna går så mycket fortare och det är mycket roligare att jobba när man hela tiden har nåt att ge sig på.
Efter jobbet blev det en snabb middag (kokt potatis, torsk, smält smör och rivna morötter) och sedan träning för både mig och Patrik. Jag gick på Combat och för P blev det löpbandet. Han sprang en mil på 48 minuter!! Det är bra för att inte ha tränat på några år ;).

Nu väntar jag på att joggar´n ska bli klar i duschen så vi kan åka på Coop och handla.

Jag bjuder på årets jullåt. Mysig!


En härlig torsdag

Ska aaaalldeles strax hoppa i säng. Ett litet blogg-inlägg först bara ;).
Idag när jag kom hem från jobbet var maten nästintill klar. Bordet var dukat och ljus tända. Då är det härligare än vanligt att komma hem :).

Patrik gick till StepIn för ett träningspass och efterföljande bastu. Själv satt jag här hemma och slappade lite (och körde två tvättmaskiner) innan jag själv begav mig iväg på Combat.
I början av passet tänkte jag "näe, efter det här går jag upp och kör järnet i några maskiner innan jag går hem". Jag blev inte ett dugg trött (var ett annat pass än vanligt). Men innan vi var klara var jag jättesvettig och faktiskt rätt seg.

När jag öppnar ytterdörren säger hjärtat att han startat två tvättmaskiner till så nu är tvättkorgen tom.

Jag ser verkligen fram emot hotellvistelsen  på lördag, men däremot rensning av förråd och städning känns inte så lockande... Nåja, det är ju för en bra sak; att ♥ verkligen, verkligen, verkligen bor här :)!


Dag 20: Den här månaden

Jag vet inte riktigt var jag ska börja i tidsperspektiv, men jag tror jag gör det lätt för mig.

December. Julmånaden. Den började ganska lugnt och skönt. Jobbet har inte varit överdrivet stressigt (snarare nästan för lugnt) och helgerna har ägnats åt mys.  Hemma, hos vänner och hos föräldrar.
Nu till helgen åker vi till Härnösand för att börja städa ur Patriks lägenhet. På lördag åker vi till Sundsvall och Södra berget med Patriks jobb. Där ska vi sova en natt på hotellet och på kvällen bjuds det på middag och underhållning i form av Wallmans salonger.
Söndag blir det att åka tillbaka till Härnta och fortsätta rensa och städa.
Det blir nog samma helgen därpå. Däremellan jobb och träning. Och mys i soffan så klart med en och annan kopp glögg och ett antal pepparkakor.
Sedan är det JUUUUUL :). Patrik fyller 25 dagen innan julafton, men det blir firning av honom den 22:a. Jag har ingen aning om hur mycket vi kommer jobba i mellandagarna, men förmodligen blir det alla dagar utom möjligtvis torsdagen.

Jag hoppas på mer snö innan jul och meeeera mys! ♥

Inget "list-inlägg" idag

Idag har jag jobbat, lagat mat, tvättat, varit på julklappsshopping med 15% på Classes och promenerat hem från mamma och pappa (i deras sällskap så klart). Känner mig inte laddad att skriva om "Den här månaden" idag, så det får bli i morgon (eller i övermorgon).

Nu ska jag strax borsta tänderna och hoppa i säng.


Lussebullsbak


Hemmakväll med bak

Eftersom jag var till naprapaten i morse, blev det ingen träning för mig idag. Lussebullsbak fick fördriva tiden i stället ;). Har tagit bilder, men har ställt om kameran på att ta i RAW-format, så jag måste formatera om dem (och såklart kika lite på dem) innan jag kan lägga upp dem och det orkar jag inte just nu. Får bli i morgon.
Jag ska uppdatera listan i morgon också.

Nu ska jag borsta klart tänderna (sitter här med tandborsten i truten) och sedan stoppa undan bullarna. Hopp i säng efter det! :)

Sov gott!


Mys mys

 


Dag 19: Detta ångrar jag

Jag försöker att inte tänka så att jag ångrar något, utan att jag i stället lärt mig något av mitt "misstag". Hade jag inte tabbat mig då, hade förmodligen gjort det senare ändå. Och kanske på ett ännu värre sätt!

Men, det är klart jag gjort saker jag kan säga att jag ångrar. Små och mindre små saker, men jag håller fast vid min tanke om att jag tack vare mina egna misstag, lär mig något om mig själv och omvärlden.

I alla fall, en liten sak jag ångrar; att jag klippte mig riktigt kort i nian. Då ångrade jag nog inte det så mycket, men när det sedan skulle växa ut. Och när jag tittar på kort efteråt. En liten bagatell, men i alla fall något jag ångrar..

Här bor vi

 

 

Vi bor i lägenheten längst ner av de med balkong.


Jul-pyssel

















Den här fick mamma och pappa:









Det tredje alstret:








Jag gjorde 4 olika, men en fick B & M och den tog jag inga kort på..
Har hunnit med lite knåp i helgen, men inga lussebullar blev det :/. Får se om jag orkar baka någon kväll i veckan.

Dag 18: Min favoritfödelsedag

Svåra rubriker ibland. Liksom dag 17 har jag ingen favoritfödelsedag. MEN, för att det ska stå något här, kan jag berätta om en av födelsedagarna jag kommer ihåg. Förmodligen hade jag inte kommit ihåg den lika detaljerat om det inte var för att den spelades in på videokamera :).

Jag fyllde åtta år. Det vet jag för att jag fått ett eget rum samma år. Pappa jobbade förmiddag så därför var han inte med och grattade mig på morgonen, men resten av familjen sjöng och delade ut paket.
Det första paketet innehöll en barbiehäst och jag blev så glad! Den var vit med lååång man och det medföljde sadel, hästskor, spännen till manen och träns.
Jag fick bara öppna ett paket från mamma och pappa eftersom resten skulle sparas till senare när pappa var med.
Markus och Mattias hade också slagit in paket som de ville ge mig. I Markus paket fanns en stor grön och vit nalle. Den hade han vunnit på tombola på "Hästar, Hundar, Hantverk".
Det var en slags marknad som Myckelgensjö IF och Byföreningen ordnade (om jag inte minns fel. Det kan ha varit en av föreningarna också).
Markus har alltid haft tur i spel (OCH kärlek, har vi lärt oss nu ;) ) så han vann på många av lotterna. I och för sig köpte han lotter för alla pengar han fått. Den sommaren hade han bl.a. vunnit en JÄTTEstor groda med långa armar och ben, en massa smånallar + nallen jag fick.
Därför tyckte jag nog att det var lite rättvist att jag fick den ena nallen ;).

Jag sa:
"Äre ´n har´n?"
Markus svarade:
"Ja"
"
Tack", svarade jag.

Nästa paket var från Mattis. Ett litet, litet ett. Det innehöll en söt liten gul kanin. Mattis favorit-gosedjur.

"Nä, men ska du ge bort n´harn?" frågade jag
"Jaa" svarade Mattias, lite generat.
"Nää, Mattias. Det tyck inte jag. Dä ä ju din favoritnalle". Mattias ville inte vara sämre än storebror och insisterade på att få ge bort den lilla kaninen.
"Men Mattias, jag kan hellre ta nå smo-djur i ställe för  ´n  har´n" sa jag.
"Joo, men jag VILL ge bort ´n ändå" :)

Jag tog emot den och tackade så mycket, men det slutade med att den låg i Mattis säng senare :D.

Söta, söta bröder.

Jag kan eventuellt bjuda på ett klipp från just det här tillfället. Måste bara fixa en kopia av videofilmen först.

Söndag

Igår var vi hos Brille å Mange på glöggmys. Grabbarna lagade middag till oss - lyx! Sedan drack vi en massa glögg (så klart), åt pepparkakor och juleskum och spelade lite spel.
Efter en stunds spelande var ingen särskilt sugen på att fortsätta så då gjorde vi en ordlek i stället. Ni vet när man säger ett ord och nästa ett ord, o.s.v. så att det blir en historia av det hela.
Å herregud vad vi skrattade! Vi höll på i flera timmar med den där ordleken och till slut var jag så trött av allt skrattande att jag somnade i soffan. Mange och Patrik spelade kort och Britta surfade bredvid mig i soffan.
När jag vaknade, typ 1,5 timme senare, åkte vi hem och sov.

Tusen tack kära vänner för en mycket trevlig kväll!! :)


Idag har vi varit och tränat. Mamma och pappa var där också och snart ska vi åka hem till dem och äta middag. Lyx igen :)! Patrik gick på relaxen efter träningen men jag gjorde några ärenden på stan i stället.

Nä, måste lägga på ett kol så att jag är klar när hjärtat kommer hem.

Ha en härlig andra advents-kväll!


Dag 17: Mitt favoritminne

Ojoj, den här är svår. Jag har inget som jag kan säga är mitt favoritminne för det finns så MÅNGA tillfällen som är värda att kallas för just det.

Men jag kan väl bjuda på en glimt från när vi var små och bodde i Myckelgensjö.
Det var en sommarkväll och ett åskväder var på väg in över byn. Markus, Mattis och jag tog ut en filt på altanen och satte oss på bordet där ute. Malin och André, grannbarnen, gjorde oss sällskap. Mamma kom ut med en skål med ostkrokar till oss.
Sedan satt vi där ute och tittade på alla blixtar som lös upp himlen runt omkring oss.
Det var så himla mysigt att sitta där under filten. Blixtarna och mullret var så faschinerande, samtidigt som det var lite skrämmande. Åskoväder är otroligt mäktigt!
Det tycker jag fortfarande.


Inte mycket att läsa men..

Är så trött! Har fått nåt knas i höften/ljumsken och hoppas att det känns bättre i morgon. Hjärtat sover redan i soffan (där jag också legat och slumrat) så nu ska jag försöka väcka honom så att han flyttar sig till sängen.

Jag har beställt kort. Ica hade något specialerbjudande så jag fick 75 kort för ca 35 spänn! Nice.
Tog en jäkla tid dock. Det är inte lätt att välja foton och sedan tar det en stund att ladda upp dem. Nåja, klart nu iaf!

God natt vänner!!


Dag 16: Min första kyss

Jag tror bestämt att jag ligger en dag efter så det är bäst att skriva i kapp..

Sorgligt nog kan jag inte komma ihåg min första kyss. Det måste betyda att den inte var särskilt bra!?! Eller att jag inte var tillräckligt förtjust i den jag kysste? Nåja, har i alla fall fått en hel hop härliga kyssar av Patrik ;).






















Dag 15: Mina drömmar

Det finns mycket jag drömmer om. Stora och små saker, men egentligen är det bara en sak jag önskar. Att alla runt omkring får vara friska och lyckliga! Går den drömmen i uppfyllelse blir jag otroligt lycklig :)!


Onsdag

..fast det känns som torsdag. Det känns som om jag jobbat fler dagar än vad jag gjort. Chefen är iaf tillbaka så det var mindre att tänka på idag!

Snart ska jag och P gå och träna. Blir härligt!
Han är så himla bra! Idag när jag kom hem var maten i stort sett klar :) så det var bara att slå sig ner vid bordet. ♥


Dag 14: Vad hade jag på mig idag

Egentligen skulle jag ju skrivit detta igår, men jag hann inte. Blir tyvärr ingen bild heller, men jag ska förklara. Haha, inte så kul kanske.

Igår hade jag mjukisbyxor med texten MURAR´N på ena benet. Upptill, ett rosa linne och en randig tröja utanpå det. Som ni märker var det inte mycket energi nedlagt på klädseln. Det kan ha att göra med att jag byter om till "pyjamas" på jobbet ;).
Fast vi åkte ju faktiskt på kalas i går kväll så då blev det ett par svarta byxor, ett lila långt linne och en grå kofta utanpå.

Intressant..