Måndagkväll med murra

 

Eller som Patrik kallar den; Svårdröcke-fin-julmust´n.

Den är sååå god :)!

 

Vi har varit och storhandlat på Coop idag. Som ni förstår köpte vi julmust ;). Vi kom även hem med en påse full med citrusfrukter. 6 kg för 30 spänn! Jäklar vilka vitaminer vi ska få i oss.

Det stod på skylten att en påse var ca 3 kg men vi vägde vår innan vi gick till kassan och den vägde det dubbla. Värt!

 

Nu blir det strax sängen. Måste ladda för naprapaten i morgonbitti och sedan en (förhoppningsvis) relativt lugn jobbdag.


Dag 13: Den här veckan

Ja, den har ju precis börjat. Måndag kväll och veckan ser ut att bli stressigare än vad jag förväntade mig. Åtminstone på jobb-sidan. Chefen kommer inte i morrn och kanske inte på onsdag heller, så det blir till att jobba för två ;). Än så länge ser det ut att bli en rätt lugn vecka (håller tummarna), så fortsätter det så blir det nog inga problem.

I morgon åker vi nog och grattar Mange (Brittas). På onsdag blir det träning för nu har Patrik äntligen skaffat gymkort :)! Torsdag likaså, träning. Men då blir det ett Combat-pass för min del. Fredag hoppas jag på att hinna baka lussebullar. Får se hur länge jag måste jobba. Lördag & Söndag - mys, mys, mys!!


Första advent

Sitter i soffan och väntar på glöggmys som hjärtat fixar :). Vilken tur jag har ♥


Nu är det bäst man passar sig

För just nu är det febril aktivitet här i vardagsrummet. Det spelas pingis och det viner runt mina öron.

 

 

 

 

Så här ser det egentligen ut

 

 

 

Nu måste jag flytta på mig om jag inte vill få ett "pingisracket" i skallen ;)


Dag 12: I min handväska

 

Det är bäst att ni bara får se en bild av utsidan för insidan är full med...ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad. Plånboken har jag alltid där. Både för att jag ska veta var jag har den och för att den ska finnas där när jag går hemifrån.

I övrigt har jag tuggummi, ett läppglans (som jag aldrig använder), en massa kvitton (kastas då och då), örhängen kan man hitta däri och ibland en påse som jag haft matlådan i.

Det var det. Mer intressant än så blir det inte!


Vinter

 

 


Dag 11: Mina syskon

Min lott som storasyster har, enligt mig själv, varit att hålla reda på mina småbröder. Jag kan nog ibland ha varit (och förmodligen fortfarande är) en liten mini-mamma och en bezzerwisser. Men jag har också känt mig elak och fått dåligt samvete om de blivit ombedda att hjälpa till hemma. Jag vet flera gånger då jag gjort sysslorna i stället för dem, eller hjälpt dem med uppgiften de fått (särskilt Mattias).




Jag har två yngre bröder (som sagt), Markus och Mattias. Markus är ett och ett halvt år yngre och Mattias tre och ett halvt. Vi har alla spelat fotboll i samma lag samtidigt (med pappa som tränare). Kommer man från en liten by så gör man ;). Vi bodde i stort sett granne med fotbollsplanen och där tillbringade vi mycket tid under åren vi bodde i M-sjö.
Vi har alltid haft nytta av att vi är nära varandra åldersmässigt. Vi har alltid lekt och stojjat tillsammans. Åkt skidor, cyklat i skogen, gungat, badat...

Jag skrev i ett av de tidigare inläggen, som hör till listan, att när man har syskon, lär man sig hur omgivningen fungerar. Hur man beter sig gentemot andra och hur man INTE gör. Syskon (och hela familjen) är som en "mini-värld".
En sak mina brorsor lärde mig, var att ha håret uppsatt i en hästsvans, det var liksom mindre för dem att ta tag och dra i då. Oj, vad mycket hår jag tappat för att vi bråkat och de grabbat tag i en handfull hår. Aj aj! Men jag är i alla fall inte håröm :P.


Markus och hans Emelie

Fotografen

Filosoferar´n

 

 


Markus är en riktig grubblare och har, ända sedan vi var små, kommit på en massa konstiga frågor som ingen kan svara på. Sport-intresserad och har spelat både hockey och fotboll. Fotbollen håller han på med än idag - i Myckelgensjö IF, faktiskt. Föreningen där vi började spela alla tre.
Han är en riktig teknik-nörd och läser in sig på allt tekniskt han är intresserad av. Ska jag köpa en ny mobil är det honom han frågar om tips.
Jag kom ihåg en gång när jag var kanske sju och vi höll på att samla ihop en massa saker för att kunna bygga en robot. Jag vet att vi båda hade en bild av hur den skulle se ut och fungera. Grejen var att vi, som sagt, var barn plus att det vi skulle bygga den av var en bräda, ett snöre och en kabelstump. Det blev inte mycket robot av det ;). Men fantasin var det inget fel på.

Markus är väldigt omtänksam och korrekt. Artig och flitig är två andra egenskaper han har. De har S J U K T mycket i skolan, han och Emelie, hans sambo. De tillbringar ofta sex-sju dagar i veckan på skolan och pluggar som galningar. Jag är otroligt imponerad över att de orkar med både skolan, vänner, boende (och allt som hör till) och ändå lyckas se och komma ihåg varandra! De har varit tillsammans i snart nio år och bara det är fantastiskt! De passar fruktansvärt bra ihop och jag tror de klarar allt tillsammans!



Mattias och hans Josefin

 

 

Goofy-brorsan

 

Mattias är lillbrorsan som alltid slagit ur underläge när det gäller sport. Han var liten till växten, p.g.a. astmamediciner, och spelade hockey och fotoll med de äldre grabbarna. Ettrig som en iller och en vilja av stål. Precis som Markus, håller han också på med fotboll än. I Gottne IF. Trots att han och fästmön Josefin, bor i Luleå har han 20 mil närmare till hemmaplan, än Markus.
Ett litet snille är vad Matti är. Har aldrig behövt plugga särskilt mycket för att det ska sitta. Smarting! Han har alltid varit intresserad av fakta om olika saker och kommer ihåg dem också! Han har ett minne som jag önskar att jag hade, han kommer t.o.m. ihåg mer än jag gör från när vi var små, trots att jag är 3,5 år äldre.
Han lärde sig läsa jättetidigt och ni vet ju att man brukar kunna säga åt barn att t.ex. "jag tror inte att du klarar av att bädda sängen" för att de ska sätta igång att göra det för att motbevisa. MEN, han hade minsann läst någonstans om just det där och talade om för mamma att "omvänd psykologi fungerar faktiskt inte på mig". What a shocker!

Mattias har mycket humor och jag skulle lätt kunna se honom ha yrket skådespelare. Han är grym på att härma och låtsas. Jag skrattar så jag kiknar av skratt ibland. Intelligent, kvick och med ett gott hjärta har han hittat tjejen i sitt liv. Snart skaffar de vovve och jag tror den kommer passa dem perfekt. Tränar och håller igång, men slappar gärna i soffan med godisskålen också ;). Att han skulle bli först av oss tre med en förlovningsring på fingret var inget jag hade satsat pengar på, men jag är så himla glad för deras skull!! :O)


♥♥♥

God morgon vänner!

Solen skiner :).
Nu blir det frukost efter att ha legat och dragit oss en stund. Blev sent igår.

Min lilla IPhone-nörd


Dag 10: Det här hade jag på mig idag

 

Det är sällan jag har svart på mig. Många klagar på att de alltid köper svarta kläder och att de nästan inte har några andra färger i sin garderob, men jag  måste säga att för mig är det tvärt om.

 

Svart tröja från Gina

Bälte från Vero Moda

(syns ej; leggings från Gina)

Kottehalsband


Kikat på kläder

1. Ser så mysig ut! Perfekt när snön yr ute.
2. Supersnygg, men ändå enkel.
3. Ojoj! Hade inte varit fel till juldagen eller nyår.
4. Ser både bekväm och vacker ut

Price Ariel Braid Polo SEK 199, Rut m.fl. - NELLY.COM

 

 

Stud Detail Jumper SEK 299, Club L - NELLY.COM

 

 

 

Satin Dress With Lace SEK 499, Elise Ryan - NELLY.COM

 

 

Sabine Dress SEK 399, Motel - NELLY.COM


Running-evening

Mamma och jag skulle på Combat ikväll, men instruktören dök inte upp. Blev löpbandet i stället. Gick faktiskt över förväntan då jag inte sprungit på ett tag, så att combaten ger flås är helt klart!

Nu sitter jag och längtar efter hjärtat. Han har åkt och hälsat på sin kusin med familj, tror jag. Läggan var tom när jag kom hem och om de var hemma skulle han åka dit, så jag antar att det är där han är ;).
Lyssnar på julmusik för fullt och har tänt en massa ljus. Borde vika tvätten som är kvar sedan igår. Japp, tror bestämt att det blir så.

Fredag i morgon :)


Dag 9: Min tro

Jag tror på kärleken och medmänskligheten. Jag trodde nog på Gud förut, men nu tror jag mer på en känsla mellan människor. Vi finns här av en anledning och det är inte att tjäna så mycket som möjligt, ha den dyraste bilen eller det största huset. Vi finns här för varandra. Jag finns här för mig själv och du finns för din skull.
Min tro är att livet går ut på att bli tillfreds med sig själv och jag tror att vissa har lättare för det och har inte lika mycket "att lära" som andra.
Är man nöjd med sig själv tar man in omgivningen och människorna runt omkring och gör livet lite lättare för andra.

Kanske låter lite snurrigt, men ungefär så...
Det var bra att jag fick reflektera över det här. Utan den här listan hade jag inte tänkt ut och behövt sätta ord på tankarna kring detta.



Dag 8: Ett ögonblick

Bilden är tagen för två minuter sedan.

Ett ögonblick ur mitt liv. Patrik gör egen potatismos och jag steker panerad torsk :).


Vad vi fixat med ikväll

Äntligen är hallen lite mysigare!


Dag 7: Min bästa vän

Britta Kajsa. Så heter hon. Vi träffades första gången när vi började gymnasiet och gick i parallellklass. Det var inte förrän i tvåan som vi började umgås "på riktigt". Men sedan dess har vi hängt ihop :).
Vi gjorde flätor på varandra på håltimmarna. Inbakade. Utbakade. Fiskbensflätor. Vanliga flätor. En gång gjorde Britta en på mig som gick i en spiral runt hela huvudet och på slutet var det en liten tofs kvar mitt på skallen som stod rätt upp. Snyggt!

Vi har ridit på Brittas hästar, promenerat, pluggat, tränat, skrattat, skvallrat, shoppat, noppat ögonbryn, gett taktil, druckit te, lagat mat, festat, pratat, pratat, pratat,...ja vi har gjort så himla mycket tillsammans! Och nu förväntar jag mig att hon snart ska lära mig att sticka ;).

Efter gymnasiet jobbade vi båda ett år och sedan åkte Britta (och hennes Magnus) till Spanien i tre månader. Jag åkte och hälsade på där nere i två veckor och det är något jag alltid kommer minnas. Alla nya, fräscha bilar - med bucklor här och var. Sören med gamm-volvon, alla marknader, stranden, de fulla karlarna som körde in i oss vid ett rödljus så den enes öl sprutade ut över hela framrutan, roliga ordvitsar som vi skrattade åt så vi knappt höll på att få luft, kortspel, god mat..ja allt var så himla härligt!!
Hösten efter började vi på Komvux för att läsa upp några betyg. Det gick toppen med Brille som pluggkompis :)!

Sedan började vi studera "på riktigt" och B hamnade i huvudstaden medan jag stannade kvar i Övik och pendlade till Umeå varje dag. Ibland gick det länge mellan gångerna vi sågs och även telefonsamtalen, men det som är så fantastiskt med vår vänskap är att man aldrig behöver känna sig stressad över att inte ha hörts på ett tag för när man väl gör det är det som att vi pratade dagen innan. Jag vet också att Britta aldrig är sur över att jag inte hört av mig och hon vet också att detsamma gäller från min sida.

Jag har alltid så himla kul med min bästa vän och många gånger har jag förundrats över hur klok hon är! På många sätt.
Det är otroligt skönt att de numera bor i Övik och att vi kan ses när som helst. Det är också jättekul att se att våra kära respektive trivs i varandras sällskap för de kommer få umgås MÅNGA år framöver ;).

Du vet att jag uppskattar och värdesätter dig otroligt mycket älskade vän!


Svarten och Britta

 

Söt-Britta

 

Snygg-Britta

 

Mange ♥ Britta


Tack för att du finns!

 

 

Sen har jag en annan bästa vän, men han är i himlen.





Sent

Jag ber om ursäkt, men jag får köra dag 7 och 8 i morgon för det blev så sent med gardiner och bok så jag orkar inte göra det nu...
Nu blir det sängen i stället.

God natt på er!

(Saknar dig hjärtat)

Alone

Hjärtat är i Härnösand och jobbar i dagarna två så idag är jag ensam hemma. Det kan vara ganska skönt att ibland få ensamtid, men idag hade jag gärna haft honom hemma.
Jag ska passa på att hänga upp gardinerna jag köpte i söndags. Jag längtar tills vi ska dricka glögg! Förhoppningsvis på lördag! :)

Förresten har produkterna från mitt Aloe Vera-sminkparty kommit. Vi passade på att köpa lite extra (dock inte smink utan "vanliga" produkter) och ge bort i julklapp. Smart va! Så bra grejer och så FÅR man dom (ja, nu är det ju inte vi som får dem, men någon annan som behöver dem). Hihi!


Ett you tube-tips som tårarna alltid rinner lika mycket till varje gång jag ser den.




Dag 6: Min dag

Haha, den här rubriken känns lite som det jag skriver om varje dag.
Nåja, här kommer det;

I morse hade jag lust att ligga kvar i sängen en timme till när väckaren ringde, men det var bara att kliva upp! Utetermometern visade -14,7 C. Det förstärkte känslan att hoppa i säng igen. Meeeen så klart gjorde jag inte det. Nej, jag åt frukost med Patrik, borstade tänderna och tog på mig ytterkläderna och traskade iväg till jobbet.

Efter en helt vanlig arbetsdag kom mamma och mötte upp mig innan vi gick hem till oss och lagade mat. Det blev korvstroganoff, ris och sallad. Patrik kom hem lagom till dukningen.
Efter maten bytte jag och mamma om och knallade iväg till Step In för ett Body Combatpass.
En svettig timme senare gick jag förbi jobbet för att hämta min mobil som jag glömt.
Samtidigt som jag kom hem, kom också hjärtat hjärtat hem från ett jobb han kollat på, så då tog vi en dusch och sen har vi sett på tv och kramats i soffan :). En lagom dag tycker jag!

Bilden är inte från idag - vi dricker inte vin på måndagar :P

Men lika mysigt har vi dock haft!




Dag 5: Vad är kärlek

Det finns olika sorters kärlek. Mellan förälder och barn. Mellan djur och människa. Mellan ett kärlekspar. Syskonkärlek. Vänner emellan. Jag har upplevt alla typer och de är viktiga för mig.

Kärleken mellan förälder och barn har jag förklarat redan. Den kärlek som finns mellan mig och min mamma och pappa är den bästa jag kan tänka mig mellan föräldrar och deras barn!


Kärleken mellan djur, i mitt fall hund, och människa är något man inte kan förstå om man inte upplevt det. Det kan tyckas "löjligt", omöjligt, konstigt...men det finns inget mer äkta än kärlek från en hund. De gör sig aldrig till, lovar inget de inte kan hålla och förlåter utan förbehåll.
Det finns nästan inget som kan slå kärleken man känner när man öppnar dörren och en helt ÖVERLYCKLIG vovve välkomnar en hem. Man kanske har dåligt samvete för att man lämnat den en stund längre än vad man brukar och trots det är hunden så glad att den nästan kryper ur skinnet när man kommer hem.
Jag kan, så klart, enbart berätta utifrån mina egna upplevelser med min egen hund, och jag vet att hundar är olika (och även hussar och mattar). Men jag kommer ALDRIG glömma hur det känns i hjärtat när man vet att man är älskad av sin vän på fyra ben.




Det första jag tänker på när jag hör ordet Kärlek är nog kanske ändå kärleken mellan ett kärlekspar. För mig är kärlek när man sätter någon annan före sig själv. När man längtar så mycket efter någon att man är nära att uppfinna teleportering. När man, trots att man inte behöver, tvättar bilar, rensar rabatter eller lyssnar på någons senila farbror i flera timmar.
Eller när man skickar kort med kärleksförklaringar på posten, har en rosa tröja på sig för att någon sagt att man är fin i den färgen eller när man lagar någons favoritmaträtt, trots att man själv inte är så förtjust i den.
Det kanske är mest så det börjar.. När kärlek djupnar blir respekt och omtanke viktigt. Man måste se varandra och det är viktigt att man får ha egen tid men också viktigt att man kan ha gemensamma intressen och göra saker tillsammans. Man kan inte bara ha "måsten", utan också ge tid till roliga saker. Kärlek är när man förstår att man måste ge av sig själv för att få det man behöver tillbaka. ♥ Jag är överlycklig över att jag har Patrik och att vi känner sådan kärlek för varandra ♥ Vi har alla förutsättningar för en lycklig framtid!





Syskonkärlek är kärlek mellan några man själv inte väljer. Man ska bo under samma tak i en herrans massa år och med det följer bråk, kramar, konkurrens, retsamheter, att bli dragen i håret, "sova över" i ett syskons rum, lek, pyssel och allvar. Man lär sig mycket om omvärlden bara genom att växa upp med sina syskon. Det är iofs tack vare föräldrarna, som bestämmer spelreglerna, man blir till den man blir, men ändå är famljen som en "mini-värld". Man lär sig respekt, förlåtelse och livets spelregler tillsammans med sina syskon. Eftersom jag om några dagar ska skriva om "Mina syskon" så skriver jag inget mer om detta idag.

Kärlek mellan vänner är väl det som går bredvid syskonkärleken. Vänner "tar vid" lite där syskonkärleken "tar slut" när man flyttar hemifrån. Så klart finns syskonkärleken kvar, men ni förstår säkert vad jag menar.
Riktigt nära vänner blir som syskon fast på ett annat sätt. Man kan dela det man vill med dem och närhelst man behöver är det bara att lyfta telefonen och ringa för att få råd. Eller så åker man helt enkelt bara dit och tar en kopp te och surrar i flera timmar. I övermorgon ska jag skriva om "Min bästa vän" så då blir det mer djupgående..

Kärlek i alla former är helt fantastiskt och jag är lyckligt lottad att jag har så mycket kärlek omkring mig och att jag får älska så många. Och blir älskad tillbaka. ♥



Fint besök

Vi har en gäst här. Hon är inte direkt svår att bjuda på något för hon heter Nova :).

Hon försöker tränga in sig i under bordet, trots att det är fullt med stolsben där!


Å vad jag saknar dig!

Jag vill kunna kramas med min goa tokstolle igen :(

Hoppas att du har obegränsat med tennisbollar att jaga där du är och att du kan kasta dig i vattnet och simma så mycket du vill!
Du fattas mig.


Dag 4: Det här åt jag idag

Som jag tidigare redovisat åt jag scones med ost och björnbärsmarmelad till frukost. Ett glas juice och en kopp rabarber-te slank också ner. Mycket gott och jag blev supermätt!

Vid 4-tiden åt jag lite fjällyoghurt eftersom det skulle bli en rätt sen middag.
Kvart i 7 kom pappa hem och då blev det kycklingfilé med wokgrönsaker, fetaost och någon slags sås. Till det serverades ris och sallad. Det gjorde du mycket bra mamma :)!


Stor portion, för jag äter som en häst ;)

Några bitar choklad och några pepparkakor efter middagen så blev magen nöjd :)

Pyssel

Har hämtat julgrejerna från förrådet :D. Nästa helg är det ju första advent och jag vill kunna slappna av, dricka glögg och äta pepparkakor då så idag har jag börjat fixa lite julmys. Har satt upp gardiner i kök och vardagsrum, samt dammsugit och dammtorkat.

Jag älskar julen!

Nu ska vi strax åka iväg till mamma och pappa och äta middag. Återvinningsstationen ska få sig ett besök innan och sen kanske mamma vill ha lite hjälp med maten. Pappa kommer inte hem förrän halv sju, så det blir inte mat förrän då.

Hej hopp!

Lördagsfrukost

Har bakat scones och nu dricker vi te och juice till. Gott, gott :)! Vi sitter framför tv:n och äter frukost eftersom det är skid-premiär idag. Jag har dock precis tagit fram Harry Potter-boken och ska läsa den samtidigt som jag sneglar på tv:n.

Lite senare tänkte jag att vi ska gå ner på stan så jag får prova ut glasögonbågar.

Hörs!

Dag 3: Mina föräldrar

Det här var ett ypperligt tillfälle att på riktigt få skriva och berätta om bästaste föräldrarna.

 

♥♥♥

 

Min mamma och pappa är världens mest rättvisa människor! Vare sig det gäller på droppen (när vi fick dricka när vi var små), på kronan (belöning när vi varit dukiga, vilket fortfarande händer - rätt ofta) eller presenter.

Vi har fått lära oss att hjälpa till hemma och därmed också klarat oss utmärkt när vi flyttat hemifrån. Dessutom tror jag att vi, mycket tack vare hjälpsamheten, är rätt bra att leva med. Vi kan både stapla ved, laga mat och klippa gräs ;).

 

De har lärt oss att spara pengar och tänka kritiskt - allt är inte så bra som folk får det att låta (särskilt när det involverar pengar). Därmed inte sagt att vi blivit några pessimister - tvärt om!

 

De såg till vårt bästa när vi fick växa upp i en liten by och gå i byskola. När vi växt upp flyttade de till stan så att det blev närmare till "det sociala".

 

Mamma är en riktig slarvhöna (tro vart jag fått det i från?) och tappar bort mobilen och plånboken typ 20 ggr per dag. Hon är lika förvånad varje gång -hihi! En superduktig och ambitiös lärare som tar sitt jobb på allvar.

Träningsnarkoman! En 8-km promenad, en mil på skidor och sen ett styrketräningspass på en dag är väldigt vanligt. Hon är den som driver mig att orka gå och träna en dag då jag känner mig lat.

Spelar vi spel är hon ingen god förlorare! Tävlingsmänniska liksom jag (även om jag faktiskt är en bättre förlorare :P) och hon har lärt mig att ibland är det bara att bita ihop, borra ner huvudet och köra!

Mamma klarar allt om hon vill! Jag önskar att jag var lika duktig och seriös i det jag tar mig för.

Hon är riktigt stark då jag skulle brutit ihop och bryr sig för mycket om andra ibland då jag tycker att det inte förtjänar det.

Du är bäst mamma!!

 

Pappa är en riktig muntergök och skrattar så att tårarna sprutar när han berättar en rolig historia eller ännu hellre en anekdot från riktiga livet. Det roligaste med att höra en historia från pappa är att han skrattar så mycket själv! Clownen som ibland tar över min personlighet, har jag fått av pappa.

Pappa är nästintill lika mycket träningsnarkoman som mamma (även om jag tror att mamma är det som driver honom många gånger också ;) ). Promenaderna i sällskap med mamma och Nova är ett givet inslag i vardag, lika väl som helg.

Pappa är en väldigt ekonomisk människa och gör det ibland till en sport att innan han handlar försöka gissa hur mycket det kommer kosta och endast ha den summan på kontot (jag skulle aldrig klara det). Han har koll på vilken ränta det är på olika konton och räknar på allt! Önskar att jag hade liiite mer av hans målmedvetenhet när det gäller pengar.

Du är bäst pappa!!

 

 

De har alltid varit så överrens om vilka riktilinjer vi "barn" ska hålla oss till och det har liksom inte gått att försöka övertala den ena så att man skulle få som man ville. Är föräldrarna så enade känner man sig trygg som barn i vad som händer och sker.

De har dessutom alltid hjälpts åt med sysslorna hemma så att det känns naturligt för oss att linjerna mellan de där "manliga" och "kvinnliga" sysslorna suddas ut. Man måste hjälpas åt för att driva ett hushåll framåt, men det viktigaste av allt är att man måste enas, prata och samsas för att få familjen att hålla ihop.

 

TACK för att ni varit och ÄR världens bästa föräldrar! JAG ÄLSKAR ER! ♥


F R E D A G

Å herre gud, vad skönt med sista jobbdagen innnan helg!
Jag längtar efter Patrik och det känns toppen att han kommer hem idag :)!

Igår lånade jag en bok av min chef - första Harry Potter-boken. De har allihopa så jag tänkte få låna dem. Harry Potter och de Vises sten är det jag börjat på nu.

Borsta tänderna och flytta bil innan jobbet! Ha en hääärlig fredag allihopa:)!

Dag 2: Min första kärlek

Många har berättelser om att de var kära redan när de var riktigt små, och satt och pussades under bord och i snödrivor. Men inte jag, ser ni!
Det var nog inte förrän jag bytte fotbollslag i 6:an och började umgås med nya tjejer som jag blev KÄR första gången. Henke var riktigt duktig på att spela fotboll och hade mörkbrunt hår och grön-spräckliga ögon. Jag kände honom inte ens, men jag blev förtjust i honom i alla fall.
I och med fotbollen träffades vi, tjejgänget och killgänget, ibland och han var ju så söt!
Något mer än retsamheter och lite blickar blev det inte, förrän några år senare. Men det är en annan historia ;).

God morgon!

Lite trött idag, men när är man pigg egentligen (på helgen när man inte behöver kliva upp så tidigt vaknar man så klart då man brukar gå upp på vardagarna och är rätt pigg)?

Efter jobbet ska jag och mamma träna och sedan följer jag med hem till dom och äter fiskbullar i hummersås. MUMS! Skönt att det inte är lika kallt idag, bara -3. Alldeles lagom, tycker jag.

Ha en bra dag!!

Dag 1: Presentation

 

1984 var ett toppenår, för då föddes Erika Kristina på Örnsköldsviks BB. Fram tills jag var tre månader skrek jag konstant (kolik). Efter det har jag varit en riktig ängel ;).

Min första mening var "katta gå ut å pilla" när jag var 10 månader och sedan dess har det inte gått att få tyst på mig. Det där var lögn. När jag är ny i ett sällskap där de andra känner varandra, blir jag faktiskt tyst. Även om vissa har svårt att tro det så är jag blyg. Ibland tar det sig i uttryck att jag babblar på som tusan, men som sagt, andra gånger säger jag inte mycket.

 

Jag är en riktigt sprallig person som gärna och ofta skrattar! I sällskap med de jag känner blir jag en riktig clown. Jag är envis som en gnu och ger mig sällan i diskussioner (även om jag ibland -sällan ;)- inser att jag har fel).
Jag hatar orättvisor och vill att saker och ting ska gå rätt till.

Omtänksam och snäll är två ord som passar in på mig och jag tycker om att anstränga mig för att andra ska må bra. Överraskningar och presenter är något jag gärna fixar till de jag tycker om.

 

Mina nära och kära är det viktigaste jag har!  Min Patrik, familjen och mina vänner gör jag allt och lite till för!

Jag har en tendens att få dåligt samvete om jag tycker att jag försummat någon i min närhet, fastän andra kanske inte alls tycker att jag gjort det.

Jag är en riktig romantiker och har en bild av hur framtiden ska se ut. Jag vill ha hus, barn, kombi och hund. Jag är medveten om att livet inte alltid tar de vägar man vill, men jag ska göra vad jag kan för att vi ska vara lyckliga. Det är det viktigaste!

 

Intressant att veta om ni håller med mig, ni som känner mig?


En rolig lista att beta av i 30 dar

Hittade en rolig lista och tänkte att jag ska ge mig på den. Börjar senare i kväll.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Gör det du med! :)

Har ni hört?

Min lillebror är en toa-hjälte :P. Han har gjort en riktigt god gärning idag och stoppat en läckande toastol. I Stockholm har de tydligen väldigt avancerade bajjor. Sitter sensorer som känner av om vattentanken är full eller ej. Trodde inte det fanns, eller är det mindre hi-Tech än vad jag tror??



Min lillebror har fler skills än choklad och vikingar :P

Saknar dig brorsan ♥

Tisdag

I kväll kommer Patrik hem :)! Och dessutom får vi besök av Erik, en kompis från Skellefteå. Han ska äta middag med oss så nu håller jag på att koka potatis till "pärmosn". Nu när vi fått en elvisp av mamma och pappa så kan man ju göra allt möjligt. Mycket mindre ansträngande att, t.ex. vispa grädde. Men det blir ingen grädde idag utan det får räcka med potatismos. Till det blir det ugnsstekt falukorv. Längtar tills vi ska äta!

Denna dag har också gått rätt fort, faktiskt. Jag tror faktiskt att det är lite inspirerande att se hur mycket jag måste ha utvecklats sedan jag började jobba. Man inser det på ett annat sätt när man kan jämföra med nåt. Vi har ju, som sagt, en praktikant och även om man är olika på alla möjliga sätt så kommer man ihåg hur vilsen man kände sig i början. Det är stor skillnad på att sitta och "jobba" på skolan, mot att verkligen producera!
Skönt att det känns så. Hade varit lite ledsamt att inte ha gått framåt ;).


Dyngsur

Ooo shit, vad svettig jag blev efter träningspasset! Kändes verkligen bra idag. Blev riktigt trött för jag kunde ta ut mig ordentligt. I like it :)!

Har kikat runt på olika bloggar ett tag för att inte eftersvettas efter duschen. Tror bestämt att nedvarvningen får vara slut nu. Ska duscha och sen kolla på The Event.


Slutat jobba

Har nyss ätit middag och ska strax byta om till träningskläder och kila iväg till StepIn på Body Combat.

Dagen har gått rätt fort faktiskt :). Sådana dagar gillar vi - åtminstonde tills hjärtat är på plats igen ;).

Ny vecka

Måndag igen och denna vecka kommer bli lite ensammare än vanligt. P jobbar i Härnösand idag och i morgon. På onsdag drar han till Umeå och jobbar där till fredag :(. Trist, men det får gå.

I övrigt börjar jag få lite julstämning :). Med all den vita snön kommer den smygandes. Till helgen tror jag att jag ska börja fixa lite inför advent. Det är ju inte så länge dit.

Nu ska jag snöra på mig kängorna och kila iväg. Måste leverera ett jobb innan åtta idag. Dessutom kommer vår praktikant idag. Han ska vara hos oss till i april, tror jag. Kan bli kul med nytt folk!

Farsdag

 

GRATTIS PAPPA! ♥


Mysmiddag


Överraskad

Igår ringde det på dörren när jag var hemma och fixade inför mitt smink -och vinparty. Öppnade dörren och på andra sidan stod mitt fina hjärta med detta i famnen.







I kuvertet var det en presentkort på thaimassage och jag fick en uppmaning att befinna mig på plats kl. ett idag. Så nu ska jag ta mig en promenad och sedan kila iväg på massage :).

Wow!

Är så sjukt nöjd med sängen! Kan inte säga det nog många gånger.  Sover så skönt och vaknar utvilad. Det har iofs att göra med om man lägger sig i tid eller ej, men man kan ju sova dåligt för det.

Ska strax kila iväg till jobbet. Fredag idag, hörrni :).



Förberedelser

Har bakat inför morgondagen då jag har Aloe Vera-sminkparty:).
P och jag har hjälpts åt med tvätten och snaaart blir det dags för den helt underbara SÄNGEN.

Ska bara borsta tänderna först.


Utmanad

4 program jag ser:

  • The Event
  • Inga fler (ser sällan på tv och följer inget annat)

4 saker jag gjort idag:

  • Jobbat
  • Klippt mig
  • Handlat
  • Trugat i mig middag (jag vet, konstigt för att vara jag, men jag har inte hunnit spränga ut magsäcken så mycket än, haha)

4 saker jag längtar efter:
  • Jul
  • Patrik (är och jobbar just nu)
  • Mina bröder
  • Att bo i hus (och då skaffa hund)

4 saker på önskelistan:

  • Behvöver bara en sak; en fet vinst på lotto!

4 personer jag utmanar:


Pigg och utvilad

Har sovit som en gudinna i natt :). Känner mig pigg och alert. Idag blir det alltså jobbet. Knepig sjuka det där var, en dag och inget mer. Nåja, det kanske jag ska vara glad för..!
Idag ska jag även klippa mig och soooom jag längtat. Även mamma och Patrik ska klippa sig idag, så vi blir fina alla tre :).

Ha en härlig dag i snön!

Ä N T L I G E N !

 


Snöflingor faller

Lyssnar på julmusik. Som det snöar ute, kan man inte annat än låta bli! Det måste ha kommit minst en decimeter. Har skrivit en lista på tänkbara julklappar. Måste börja lite smått. Tycker det blir jobbigt att gå på stan när alla andra är ute och julshoppar. Man kan ju dock lösa det på andra sätt (läs; internet).

Den här är bra att mjukstarta med. Inte FÖR julig men ändå med den rätta stämningen.


Loj

Har tagit mig en dusch och ätit lite nyponsoppa. Hoppas på att känna mig mer på alerten när soppan kickar in! Har mest legat idag. Inte gjort många knop alls. Tyvärr har vi tvättid i kväll och vi måste iaf köra 1-2 maskiner så att det blir lite mindre i tvättkorgen. Ska nog funka. Jag har ju Patrik :).

Lite som livar upp när man är hängig


Var in på
Agnes blogg och hon hade lagt upp detta klipp som man bara inte kan annat än skratta åt :).

Sjuk idag

För första gången på FLERA år är jag hemma från jobbet. Mådde illa hela dagen igår på jobbet, men härdade ut tills jobbdagen var slut. La mig på soffan och sov en stund när jag kom hem. P körde hem från Härnta igår efter jobbet och strax efter han kom hem sprang jag in på toan och spydde. Hände en gång till innan jag återigen däckade i soffan. Hade sjukt ont i höfterna, svanken och nacken. Konstigt! Känns mycket bättre idag, men är alldeles skakis av att inte ha ätit nåt sedan lunch igår (och blivit av med allt igen). Provade med lite fil när P åkte till jobbet, och det verkar fungera..

Nu ska jag fortsätta kika på
Dansbandsbrudar. Melissa i Zlips är med och i sommar spelade de in en del av denna serie på Öland. De avslutade kvällen med ett Village People-inspirerat nummer där våra vänner var med och dansade, alldeles inoljade. Modiga grabbar!








Någon fattas

Ligger i "sängen" och ska sova, men det är så tomt bredvid mig. Tur att han kommer hem i morgon igen!

 

 

God natt!


Erika delar av det sista året

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b

 

 

 


Go-middag

Har precis avnjutit en supergod middag hos mamma och pappa. Tack! Lax med pesto och feta - supergott :). Snart kaffe och glass.

<3


Besök

Idag kommer den här go-knodden och hans mysiga föräldrar :).

 

 


Nova

OJ, vad arg jag varit idag! Nova och jag var ute i skogen på promenad och hon rullade sig i något som INTE luktade hallontårta. Hem och duscha henne. Hann i alla fall med att ta lite bilder på lill-hönan innan hon beslöt sig för att byta parfym.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hon är rätt go ändå. Nyduschad.


.


Hohooooo..

Är det någon som läser här numera? Har inte varit så flitig med att uppdatera på sistone.. Vi har iaf bott hemma hos mamma och pappa och tagit hand om Nova, Molly och huset. Trevligt att få läsa tidningen varje morgon och sova i en riktig säng.

Vår säng kommer till veckan och vi längtar verkligen efter att få rulla ihop madrassen och ställa in den i förrådet. Ska bli såå skönt med en EGEN, RIKTIG säng!

I morgon ska jag och Jessica ta en dag på stan. Har inte haft någon sådan dag på LÄNGE! Ska iofs försöka att inte göra av med så mycket pengar, men det känns skoj med en sådan dag.
Mamma och pappa kommer hem vid 6-snåret så då ska Nova återlämnas (vi sover hemma hos oss i natt, och ja pappa, Molly har fått mat och sover inne i natt).




Tisdag 1 November

 

 


Pictures