Till kärleksön och tillbaka









































Helt otroligt!


Har ni sett ett klipp på You Tube om lejonet Christian som återförenas med sina forna hussar efter att ha släppts fri i Afrika? Nu har en dokumentär visats på SVT om denna helt underbara katt! Se den
här!

Stughäng i slutet av semestern










































Måndag på nytt

Ja så är det. Är inne på fjärde arbetsveckan. Känns helt ok. Vi har fått in mer jobb så man slipper sitta och dra ut på jobbet man håller på med bara för att ha något att göra. Dagarna går så mycket fortare när man inte har två fikaraster -à 45 minuter. Plus lunch.

SOL idag! Nice. Särskilt när jag cyklar :). Å ikväll är det Combat med mamma :). Tyvärr har jag fått någon slags låsning (eller nåt) nerifrån skulderbladet upp i nacken.. Får hoppas att det försvinner.

Har sett bilder på lillebror i USA nyss :). Skönt att se lite hur han har det.

Ha en bra en! ;)


Söndagsmiddag










Hemmagjord pizza och sallad. Mmmmm..
Vi åkte och storhandlade och sedan blev det middag, och oj vad vi var i behov av den! Gott som synden var det.

Söndagsslö

Igår var Mange och Brillan här och åt middag och drack vin. Och surrade. Och skrattade. Och spelade spel. Och dansade och sjöng. Vi gick och la oss klockan tre.
Bacon, äggröra, keso, apelsinklyftor och äpple blev frukost och de åkte hem efter att vi sett Usain Bolt tjuvstarta sig ur 100 m-finalen.
Patrik har somnat på sängen och jag hade god lust att lägga mig bredvid, men kände att om jag somnar blir allt så himla mycket jobbigare när man vaknar. Jag brukar dessutom ha svårt att somna på kvällen om jag sover mitt på dagen.

Nu ska jag skriva en handlingslista och surfa lite :).

Återkommande sommarmyset

Förra året var vi på Högbonden. I år var planen att umgås i Nordingrå, i Josefines familjs stuga. Vädret såg dock inte lovande ut, så vi beslöt oss för att vara hemma hos oss i stället. Solen sken hela dagen. Vi handlade, solade på gräsmattan, lagade mat, grillade, badade, åt efterrätt, lekte lekar och skrattade som dårar!
Många av bilderna är inte jättebra, men de ger en bild av hur kul vi hade! :)
Mamma och pappa stod för fiolerna -tack! :)





















































































Åå, hejjeje vad vi skrattade! Efter lekarna avslutade jag med att dra lite gåtor. Alla sov här och morgonen efter åt vi scones och avrundade samkvämet.
Det gör vi om! ;)


Love


Svett

Fy f**n vad svettiga mina kläder är. Och jag. Härligt! :)

Herreje

Måndag igen. Hur i all fridens dagar kan helgerna gå så fort? Delvis beroende på vad man gör, tror jag.
I fredags var, som sagt, Josefin och Matti här på middag. I lördags bakade jag och sedan åkte vi på 30-årsfest i Kramfors. Och igår kom farmor, mamma och pappa och firade mig i förskott. Sedan gick jag och Patrik upp i skogen till skrevan och tänkte göra en klätterled där, men tyvärr verkar det som att det blir alldeles för svårt där vi tänkt oss ha den.
Efter det åkte vi till P's syster och surrade lite, samt hämtade sänggavlarna till sängen hon tidigare lånat.
Nu har vi ännu tre extrasängar här hemma. Perfekt när det snart kommer folk och hälsar på :).

Jag tror att i det där ligger förklaringen till varför helgen gått fort.
Nu; upp på cykeln och till jobbet.

Fina baouta-skålen








Kantarell-lunch

Patrik kom hem med stora fina gula kantareller. De blev till den absolut godaste lunchen på länge. Rostade mackor med smörstekta kantareller. Mmmmmm! :)









Skönheten

Så fick vi träffa lilla, vackra Signe. Sandras och Andreas ljuva lilla dotter. Nu är det några veckor sedan och snart bara MÅSTE vi ses igen!










Att ha en härlig fredag

Idag efter jobbet åkte jag och storhandlade. Inte så vanligt att jag/vi gör det en fredagseftermiddag och jag förstår varför vi inte brukar göra det. ALLA andra är också och handlar då. Jag hade relativt gott om tid så jag tog det lilla lugna och handlade i lite drygt en timma.
På söndag kommer farmor, mamma och pappa och äter tårta eftersom pappa jobbar eftermiddag på min födelsedag.
Smörgåstårta kräver en del ingridienser och självklart glömde jag lappen i bilen och jag orkade inte gå ut igen med stora vagnen så jag fick helt enkelt klara mig utan den. Jag tror att det gick bra, men har inte jämfört innehållet i kylskåpet med shoppinglistan.

Efter handligen åkte jag hem och stökade undan alla varor och sedan började jag med middagen. Mattias och Josefin kom och åt middag här. De firade mig idag eftersom de åker till Luleå på söndag förmiddag.
Jag fick ett presentkort på Naturkompaniet -YES!- och vi fick även en inflyttningspresent. En jättestor häftig skål! Ni ska få se nån annan dag.

Efter middagen (som bestod av grillad fläskfilé, potatisvåfflor, sallad bestående av melon, feta och gurka, samt bearnaisesås till) tog vi en härlig skogspromenad. Sivan tycke det var skitskoj! Det var kul att få visa hur fint det är i "vår" skog.
När vi kom hem igen åt vi Dumleglass :).


Bror och fina Josefin


Sivis

Tack för en mysig kväll (med samtal om diverse konstiga tankar..) :)!

F R E D A G !

Ville bara säga det.


Ottelandet

Jag, Patrik, Mackan och Lillan åkte ut till Ottelandet en dag, bara sådär. Det är sådant som är så härligt med semester! Vi blev dock lite överraskade när vi kom dit ut, för hemma och hela vägen dit var det strålande sol och blå himmel, men där var det något slags havsdis, som solen preciiiiis inte kom igenom. Det var inte alls kallt eller så och dessutom var det väldigt fint ljus att fota i så vi stannade en stund ändå.












Fel dag!

Åå, när Patriks väckare ringde var jag trött, trött, men jag tänkte att det i alla fall är fredag. Men det ÄR det inte :(. Har dock hunnit vänja mig vid att det är torsdag så nu känns det mer okej ;).


Fredagsfeeling!!



Men, ååååå! Bara torsdag :/

Ska snart cykla till jobbet och ha en jäkligt bra dag ;). Hoppas ni får det också!

Onsdag

Ikväll har Patrik tagit upp ett hål i muren till kaminen. Jag har sytt en gardin. Den första sydde jag igår. Vi köpte tyg förra gången vi var till IKEA och hade egentligen tänkt sy gardiner till lägenheten, men det blev inte av då vi flyttade. Tyget passade här också så det löste sig fint :).
Härligt att ha gardiner åtminstone i ETT rum ;).

Nu ska jag borsta klart tänderna och hoppa i säng. God natt! :)

Sommarfest

Så äntligen kom hon då hem! Både till Sverige och Bredbyn. Detta firades med fest hos Lisa.

 

Fina Emelie som välkomnades hem.

 

Han som saknat henne mest av alla ♥

 

 

Värdinnan Lisa

 

Lillebror Mattias

 

 

Midsommarfeeling - trots att det var några veckor sedan. Men både Lisa och Emelie missade det då ingen av dem var hemma.

 

 

Fining

 

Många kring grillen ;)

 

 

Josefin fick sig en ny kompis. Hjalmar.

 

 

Nova var också med. Tillslut fick vi lov att ta på henne kopplet eftersom hon sprang och badade hela tiden och sedan försökte krypa in under bordet vi satt vid.

 


 

 

Lekledarna

 

Lag 1 har tagit en delseger, men Mackan verkar inte riktigt hänga med på vad som händer och sker.

 

Emelie försöker käka upp sista biten av kolasnöret. Det andra laget vann denna gren. Undrar dock vad Matti måttar för något? ;)

 

Andra laget verkar lagom kaxiga.

 

Patrik och Josefin boxas med myggen.

 

Finaste smurfen!

 

 

 

Christoffer ger sig på en ny lek-gren.

 

Mackan in action. Måste faktiskt erkänna att han var grym på denna gren. (Sorry för den suddiga bilden, han hade en så'n fart att jag inte riktigt hann med)

 

Han underhöll oss andra rätt bra också under tiden ;)!

 

..ja, som sagt..! :D

 

Marcus F ger sig in i leken. Hihi!

 

Sara provar.

 

Fler som fotar ;)

 

Det blev lite myggigt. Som Markus uttryckte det: Det hjälper inte ens att ha en björnfäll till hår, de tar sig in i alla fall!

 

Söta paret Lisa och Christoffer

 

Patriks tur.

 

Mackan ångar på.

 

Och som vanligt körde han sin egen stil.

 

Mattias tar det lite lugnare än storebror.

 

Efter bastu och bad blev det dans!

 

Marcus F var en rackare på att rocka loss :).

 

Vilar fötterna.

 

Hångel, hångel.

 

Här sätter Mackan punkt för kvällen/natten/morgonen.

 

Tusen tack för en härlig sommarfest!

 

 


Ny vecka

Måndag igen då. Trött,  men det har nog sina förklaringar. Klev upp tidigt i lördags och åkte iväg och klättrade hela dagen. När vi kom hem duschade jag och fixade mig för en kväll till Blender på Folkets Park i Moliden. Det var skoj! Länge sedan det dansades på någon "riktig" sommardans.
Patrik stannade hemma och såg på klätterfilm. Han hade somnat i soffan (surprise!) så när jag kom hem bytte han sovplats.
Igårkväll såg vi på film, The last song, och det blev tyvärr inte något tidigt sänggående, men det rekar nog till sig under veckan ;).


Det finns inget bättre!


Hur kan man vara så kär?

Härligt besök

Idag har min fina vän Linn och hennes Johan varit här på besök. Blev tyvärr inte så länge som man önskat, men en kaffe och en runda i huset hann vi med.
Det är så mycket man inte hinner prata om och fråga när man ses så sällan. Jag måste ha kommit på minst ett dussin frågor sedan de stängde bildörren och åkte iväg.
Man får helt enket se till att det inte blir så länge tills nästa gång :)!

Vi ska se till att åka ner till Sundsvall och hälsa på dem i höst.

Öland med ett hjärta






Mäktigt just nu!








Härliga dag!

Idag var jag bara kvar på jobbet till klockan ett. Sedan hämtade jag och hjärtat bilen och när han åkte tillbaka till jobbet, åkte jag och handlade.
Två korgar till nya garderoben och kuddfodral att ha till kuddarna på sängen. Och mat.
Imorrn ska vi ut och klättra så då måste vi ha god matsäck med oss :). Det är liksom en del av tjusningen med det hela. Mat, umgänge, muskelpump, fint väder, härlig natur och en massa friskluft! :D LOVE IT!

När jag kom hem tog jag på mig träningsstassen och drog ut i löparspåret. Hade fått tips om en perfekt slinga, men det visade sig vara lite fler vägar att välja på än jag trodde..
För det första blev jag heeeelt slut av MÖRDARBACKEN redan efter 1,5 km. Shiiiit, vilken maxare! Helt slut kom jag tillslut upp och sprang vidare. Trodde efter ett tag att jag sprungit fel och vände om, men insåg när jag sprungit en annan väg en bra bit att den förra måste varit den rätta. Eller mer rätt, i alla fall. Så jag vände om -igen. Tog samma stig som tidigare och förstod efter att jag sprungit en bit att jag var på rätt spår. Yaaaay :)!
Toppenväder och temperatur för att vara ute och plåga sig lite. Även om jag blev svettig var det inte så varmt att jag blev sådär kokhet som man kan bli när det är varmare i luften.
Tillslut var jag tillbaka där jag började -även om jag höll på att springa förbi stigen hem.
Blir sugen på att springa igen och jag tror att på söndag är det dags.

Har lust att införskaffa en pulsklocka med gps, men jag tror att jag ska satsa på en IPhone och ett pulsband som funkar med den. Lite smidigare med klocka, men onödig utgift när man ändå har telefonen. Nu har jag ju inte den -än- men snart, hoppas jag.





Den här har fått väldigt bra kritik. Garmin forerunner 305. En pulsklocka med gps. Väl värd pengarna, tydligen. Får fundera på det där, men det hade ju varit bra att kombinera telefonen och pulsbandet..


Nä, nu ska jag kila upp till övervåningen och joina Patrik och Roffe som ser på klätterfilm :).

TGIF

Undrar just hur många gånger de fyra bokstäverna har använts som rubrik till ett inlägg? Det måste vara många. Inte av mig då, men av alla andra.
Inte så konstigt då det ofta känns så. Jag har ju inte direkt behövt stressa ihjäl mig på jobbet den här veckan, men det är sååå tråkigt när det finns lite att göra. Dagarna går så förbaskat långsamt. Därför känns det skönt med fredag.

Nu ska jag borsta gaddarna och sedan trampa iväg på cykeln. Ha en bra dag! :)




Så här glad blir man när det är fredag ;)

En annan favvo!

Jag får gåshud! SÅ. JÄVLA. GRYM. HON. ÄR.





(Egentligen är min favorit med henne "Set fire to the rain", men jag tror att jag tipsat om den förut)

Skogslöpar´n

Tänkte att jag skulle testa löpspåret/-en vi har här i skogen, precis ovanför. Måste passa på innan man måste ta på sig skidorna för att komma runt någorlunda enkelt (och stilfullt).

Känns lättare att få rutin på träningen igen när vardagen åter är lite mer uppstyrd. I måndags blev det 2,2 mils cykling och Combat.  Egentligen får jag väl inte räkna med halva cyklingen då den biten är för att ta mig till jobbet. Vardagsmotion, kallas det visst ;).

Update: Gick helt ok! Mina ben är tröga efter att ha börjat cykla varje dag... :-S. Dags att få fart på formen.
Flåset kändes däremot faktiskt bra :)!


Lillebror




Igår åkte Markus till staterna. Han skulle komma fram vid 4-tiden inatt, ca kl. 21 där, och sedan ta sig vidare till Ames, där han ska bo. Jag kunde inte somna igår när vi gått och lagt oss, eftersom jag låg och tänkte på hur han skulle hitta och allt då det inte gick att fixa någon från skolan (tror jag det var) som kunde komma och möta upp när han landade så sent.. Tur att det inte var ännu senare han skulle komma fram i alla fall. Jag VET att det löser sig, men när man har varit på resande fot i så många timmar är man inte riktigt klar i knoppen. Och han ordnar det mesta -trots att han är en vimmel-pelle.

/En orolig höna till syster

Maria Mena

En av mina favoriter. Kanske lite små-deppigt, men jag älskar hennes låtar! Tänkte lägga upp "Nevermind me", men den fanns inte med särskilt bra kvalité på You Tube så det blev denna istället. Faktiskt lite gladare än många av hennes låtar. Leta upp henne på Spotify och njut!!



Lunchdate

Idag hade jag en så'n tur att bli bjuden på lunch av min mamma :). Är väldigt lugnt på jobbet så lunchen blev rätt lång. Vi hann med en kort sväng på stan efter käket.
Jag hittade en del kläder, men ska bara köpa ett par jeans. Har så väldans svårt att hitta just sådana, som passar. De flesta brukar stå "rakt upp" bak i svanken, istället för att följa med kroppen...Öhh, om ni förstår hur jag menar. I alla fall så var dessa jättebra och 400 riksdaler är ju ingen förmögenhet.

Jag har sysselsatt mig ikväll med att plocka lite röda vinbär. Jag tror att fåglarna ätit upp det mesta, men litegrann fanns det i alla fall. Ok, jag har suttit en hel del framför datorn också, men det får man väl!?

Trysunda

Under andra semesterveckan åkte vi ut till Trysunda med två av våra dansvänner från Uppsala, Jana och Kalle.
Det är verkligen ett av mina smultronställen! Om ni inte varit där - ÅK!


























































Hjälp till nu!

Kommer ni ihåg inlägget om att skänka pengar till någon hjälporganisation för att bromsa svälten i Afrika? Jag skänkte 200:- och idag tänker jag skänka mer!
Förra gången blev det till Röda korset, men denna gång blir det till Läkare utan gränser. De har startat en kampanj tillsammans med Aftonbladet och de uppmanar alla att idag, mellan 14.00 och 15.00, skänka en timlön (minst) till de svältande människorna på Afrikas horn.

Här eller här kan ni också hjälpa till! Eller gå in på Aftonbladets hemsida. Så lite som 50 kr gör skillnad också.

HJÄLP TILL!


Slut på friheten!

Idag börjar jag jobba igen. Det gör mig faktiskt inte så mycket. Ganska bra att få lite rutiner igen.
Vi (läs:jag. Patrik har jobbat en vecka redan) avslutade semestern med att plocka blåbär och äta middag hos mamma och pappa. Mumma! :)

Trist att det regnar idag -igen! Har blivit så bortskämd med fint väder så nu när det regnat några dagar tycker jag att det känns som en evighet. Det hade varit trevligare att cykla till jobbet utan regnställ och att bli blöt om fötterna..
Nä, men vad är det här? Låter nästan som att jag gnäller...kanske jag är lite sur för att semestern är slut ändå?

Lycka!

Ni vet, de där stunderna då ord inte räcker till. Då hjärtat nästan spricker av kärlek. Då man bara vill vila huvudet vid sin älskades hals och dra in doften och lagra den. Då man skulle vilja ha armar så långa att man kunde linda dem tio varv i en lång, varm omfamning.
Då det känns som att man vill gråta av lycka för att man hittat den perfekta personen. Den perfekta för mig. Då man önskar att man kunde stanna i ett och samma ögonblick så länge det bara går, för att man aldrig vill att det ska ta slut.












Gårdagens skörd





Mera Öland


Cajsa/Gudrun




Patrik och Janne




Galningar!




High-five!




Maskeradkväll. Detta är Egon.




Sandra som Snövit




Cajsa som nyckelpiga




Linda och Jonas var också nyckelpigor.




Janne. Har ni sett LMFAO´s video?? Sjukt lika!




Ibland ryker det lite väl mycket när man grillar. Man kan skymta Stormurarn i röken.




Filip




Gänget som klätt ut sig




Roboten andas lite friskluft.




Världens finaste!




Fina Teresia




Vi två




Sofia och Mange shakear





Mia och stackars Lars som slitit av muskelfästet i axeln. Den där "ställningen" hade han på natt som dag.




Mange och Macke




Teresia, Josse och Macke




Kalle försöker spela trummor på Josse




Patrik tar på sig bältet




Gänget som var kvar i stuga 87 på onsdagen




Sandra och jag innan Strand (krogen)



Strand var på onsdagen och vi åkte hem på fredagen så de sista två dagarna verkar jag ha gett kameran semester för jag tog inga fler bilder.

En härlig vecka och ett år kvar till nästa gång. Då hoppas vi att vädergudarna är på vår sida heeela veckan.

Öland

Kära återseenden. Sandra och Teresia

 

 

Patrik och Sofia

 

 

Kalle

 

 

Sandra, Janne och Jimmy. Tre av de sex som bodde i vår stuga. Teresia, jag och Patrik var det också.

 

 

Josse och Patrik. Inte så bra bild, men jag ville bara visa vad mysigt vi har det på Öland.

 

 

AC var så nöjd över sin "lilla" grogg/drink.

 

 

Frukost i stuga 87 :)

 

 

Sandra

 

 

Jan-Banan

 

 

...så var det middag! Jimmy, a.k.a. Stormurarn, grillar.

 

 

Sandra, Patrik och Per

 

 

Min finaste!

 

 

Rosé ;)

 

 

Kärlek

 

 

..också kärlek!

 

 

Snygg-Petra ;)

 

 

Jag i Johnny och Jessicas husbil. De körde ner över natten för att överraska oss. Mycket bra initiativ! :)

 

 

Carolina och Jessica

 

 

Linus i Petras linne

 

 

Hula-hula. Jag som trodde det var fox och bugg som gällde...

 

 

Solar i kvällssolen

 

 

Kääärlek

 

 

..trevåningsgemenskap :)

 

 

Det är inte bara vuxna som njuter av Öland

 

 

Cajsa

 

 

Här bär grabbarna in Teresia..

 

 

..på toa.

 

 



Städarväder

Jo, nog är det vad man kan kalla det som pågår ute. Ihållande regn och inte verkar det sluta. Städa är väl en lämplig syssla..men jag tror jag lägger mig och läser lite ist ;).



Lådmontering

Ikväll har jag och P monterat i hop alla lådor som ska vara i vår nya garderob i sovrummet. Jag tror det kommer bli, rent utsagt, skitbra!








Så här såg det ut när vi precis ställt in sängen. Nu har vi också sängbord i samma färg som panelen. Tyvärr tog jag de här bilderna med mitt sämre objektiv för att kunna få med så mycket som möjligt av rummet. Jag tycker inte att det objektivet är särskilt bra på att återge färger på rätt sätt. Men nu har ni sett på ett ungefär hur det ser ut.

Bästa sylten!





Idag har mamma och jag plockat hallon. Det är så himla gott att ha i filen på mornarna. Eller på gröten för den delen.
Tack för sällskapet mamma! Nu hoppas vi att det inte blir så dåligt väder som det sägs, så vi kan plocka mera! ;)

Utbakad




Gårdagens fläta fungerar lika bra idag.

Grattis mamma!









Heeeeela födelsedagen ska du få stå ut med mig ;)! Nu trampar jag strax iväg på cykeln. Och jag tycker att ikväll blir det dans, eller vad säger du? Jag älskar dig! ♥

Hjälp en liten



Eftersom tjugo miljoner människor på Afrikas horn svälter, har jag startat kampanjen Blogga mot hunger. Kampanjen uppmanar alla som bloggar att skänka minst 5 euro/50 kronor till en valfri hjälporganisation som verkar i det drabbade området.

 

 

Gör så här:

 

1) Skänk minst 5 euro/50 kronor till valfri organisation.

 

2) Kopiera följande text i ett inlägg på din blogg:

"Jag deltar i insamlingen Blogga mot hunger genom att skänka minst 5 euro (/50 kronor) till en organisation som verkar på Afrikas horn. Samtidigt uppmanar jag andra bloggare att också delta i kampanjen."

 

3) Meddela, om du vill, på kampanjens Facebook-sida (Blogga mot hunger) att du deltagit och ange bloggens namn.

 

Jag som startade kampanjen heter Karin Erlandssson och bloggar på http://lopptorget.ratata.fi .



Röda korset Finland: http://www.redcross.fi/
Röda korset Sverige: http://www.redcross.se/
Unicef Finland: http://www.unicef.fi/lahjoita-afrikan-sarven-katastrof
Unicef Sverige: http://www.unicef.se/stod-oss/afrikas-horn
Radiohjälpen: http://svt.se/2.94437/

Äkta skönhet?



Vem är det egentligen som bestämmer hur vi ska se ut? Ja, inte är det vi själva i alla fall...