Tunnbrödsbak

Den 17-18:e september åkte min kära Maria och jag upp till farmor för att sällskapa lite och baka tunnbröd och tjockkakor. Så himla mysigt! När kan man säga att något är en tradition? Det var 4:e året i år.

 

Farmors katt Grålle fick sig en leksak av Maria. Väldigt Hi-Tech. En laserpunkt som åker runt i cirklar. Han blev helt yr (och det blev jag med).

 

Jag pratar med Patrik på fredagskvällen

 

Farmor och Maria eldar i "bökkestugär´n" (bagarstugan för er som inte fattar Anundsjömål).

 


Eld är mäktigt, häftigt, mysigt, skrämmande, vackert..



Dags att börja baka ut dessa runda degisar snart



"Verktygen"



Maria har kavlat ut och ska lägga upp den utkavlade degen på "fjala"



Sedan är det till att borsta bort överflödigt mjöl



..å in i ugnen



Jag kan också - men inte utan att prata samtidigt, tydligen :-S



Medan vi bakar leker farmors kisse ute i rabatten.



Lugnt och skönt. Och vackert.



Grålle i gräset



Farmor ska till att knåda ut degen till tjockkakorna



Maria var otroooligt nöjd med sin jätterunda utkavling!



Ännu en nöjd min efter "Projekt Hjärta"



Jag fick också vara med på ett hörn ( har hjärtan hörn!? ;) )



Blir en del mjöl på golvet..



En del av resultatet



Höst-rönn












































Vetti tusan om inte det här var det bästa på hela helgen - BLÖTE :)! Mums!

Huga vad klockan hann bli mycket. Nu måste jag hoppa i säng om jag ska orka hålla koncentrationen uppe på jobbet i morgon.

Yeeaaaah

Fy fan vad bra det gick att träna idag :D! Har ju (som sagt) känt mig så seg i veckan och timmarna innan träningspasset var inte annorlunda. Men när combaten väl satt igång så kändes det så jäkla bra! Ville inte att passet skulle ta slut.
Det spelar stor roll vilken instruktör det är och sedan tror jag också att småsaker som t.ex. kläder gör skillnad. Man ska ha det man trivs i och som man tycker är snyggt! För mig spelar det iaf roll. Jag känner mig så mycket mer peppad när jag ser sportig ut. Hihi!

Hallå där, i morgon är det F R E D A G! ! ! Nice.


Snopet

Blev ingen vecka med jobb i Övik för Patrik. De var tvungna att göra klart ett tak i Härnta först. Han kommer ju iaf i morgonkväll och det ser jag verkligen fram emot -såklart!

Den här veckan har varit seg. Och ändå inte. Jag vet ärligt talat inte hur den varit egentligen. Känns som om jag varit dvala hela veckan. Trots det fina vädret! Det blir nog bättre när jag ska vara hundvakt till
Sandras Hera :). Längtar!

Snart blir det Combat, så jag antar att jag borde byta om.

Tjejkväll på stan

Usch och fy! Hade inte tänkt gå på stan ikväll, men tillslut blev det en snabbis ändå. Trångt, varmt och helt galet mycket folk. Jag köpte blommor till lägenheten. Var inte så mycket trängsel inne på blomsteraffären och dessutom 20% på alla gröna växter :). Ska göra ett blomsterarrangemang sedan så jag inhandlade lite stenar, grus och andra dekorationer. Nu fattas bara blomjorden så jag kan börja.

 



Blev inte många knop förutom promenaden på stan. Igår tränade jag inget heller. Kände mig krasslig igår morse så jag cyklade ut till mamma och pappa efter att mamma tränat och sen promenerade vi där. Sedan cyklade jag hem igen. Blev iaf en mil på cykel och åtta km prommis.

Nu blir det nanna kudde.

Höst

 

 

 

 

 

Tog mig en varm kopp choklad. Lyx! Det är rätt mysigt med höst ändå..


Lite vardag

Håller på att steka biffar. Känns som att det finns en del att ta tag i här hemma. Tvätt som behöver vikas och som sagt, lite mat som måste lagas. Skulle haft lite lampor i taket också, men allt vi handlade i lördags är hos P's mamma och pappa eftersom de tog det upp till Övik. Tids nog..

Biffarna kallar!

Som en dröm

Tänk dig att vakna mitt i natten av att någon stryker dig på ryggen. Sedan flyttas handen till din kind. Samtidigt som handen ömt smeker den får du höra "Jag älskar dig så himla mycket".
Trött, halvsovande men otroligt lycklig och tillfreds kryper du in i en varm famn och somnar om.

Jag älskar Dig också hjärtat!


Hemsön

I söndags var vi ute på Hemsön utanför Härnösand och kikade på fästningen som finns där. Eller, vi kollade på kanonerna och det som fanns uppe på berget. Nere under jorden finns skyddsrum och en massa utrustning med plats för över 300 man. Det var tyvärr säsongsstängt så vi kunde inte kika på de tidigare topphemliga bergsrummen.
Vi bestämde iaf att vi skulle åka tillbaka nästa sommar så vi kan bli guidade ner i berget.

Jag laddade upp bilden med mobilen, när jag försökte göra ett inlägg från ön, men det gick inte. Konstigt att det ibland fungerar, men nästa gång är det tvärstopp..  Det jag iaf skulle säga om bilden är att ni får stå ut med att den är upp och ner.


Dagens frukost

Tekaka med räkor, majonnäs, ägg och citron samt apelsinte.

Gott!

Mätt och belåten

Vi gjorde lax med fetaost, chili, purjo och lime. Så gott! Så mätt! :)

Nu ska jag ta hand om resterna och sedan kasta mig i soffan och se idol med hjärtat :-D.

Sandra hjärta Andreas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Trött idag

Torsdag. Och jag är trött. Inte lika grinigt väder idag så det får man väl se som positivt ;). Har precis ätit frukost och ska allldeles strax borsta gaddarna.

Hörr´ni, i morgon är det fredag. Och som jag längtar! Åker till Härnta och myser! Är tänkt att vi ska gå på IKEA i helgen. Men sen blir det mys för hela slanten! Känns skönt att inte göra något speciellt utan bara laga mat, se på tv, ta en promenad, kramas, råka somna i soffan..ja, sådana där vardagsvanligt lyxiga saker.

Ikväll är det Combat ocn nytt program. Blir härligt, eller hur mamma!?!! Just det, tvättid också. Har en tvättkorg som svämmat över. Verkar som att det är någon som lämnar sin tvätt här :P, haha!



En cykel till mig? Ja, tack!

Har storshoppat idag. Det blev en cykel. Min förra gick sönder och gick inte att laga. Även om man skulle gjort det (byta lager i tramporna?) så skulle det garanterat kosta mer än vad själva cykeln var värd. Den var superbra så länge den fungerade, men nu går den i graven.

Tränade efter jobbet idag. Ben på schemat och det kändes att jag sprang igår. Kändes också i benen när jag och mamma cyklade hem till dem. Bra det! Jag cyklade hem till mig sedan också. Ännu bättre!

Jag klippte Nova idag, och gud vilken skillnad det blir! Som en helt annan hund efteråt. Hon blev så snygg!

Jag kommer nog sova som en stock i natt. Men innan det blir det två avsnitt av idol.




Bra av mig

Efter hockeymatchen (som f.ö. inte var den roligaste matchen jag sett.. Modo förlorade. Vi gick när det var 5 min kvar och då stod det 1-4) bestämde jag mig för att ta en löparrunda medan P kollade på ett jobb han ska göra här framöver. Hittade en ficka på tröjan jag brukar springa i och det var ta mig tusan en riktig höjdare. Där fick jag ju plats med mobilen! Bra att ha när man vill ta tid, plus att den är bra att ha med sig.
Gick hyffsat att springa 4,5 min/km. Blev inte så lång runda. 4 km räcker när jag inte sprungit regelbundet. Ska skärpa mig för jag tycker faktiskt att det är härligt att springa nu under hösten.

Snart kommer hjärtat hem så jag ska skynda mig att duscha.

Snart flyger jag fram i löparspåret


Hockey-tisdag

Vet ni vad - ikväll kommer Patrik :)! Vi ska på Modo-Luleå. Inte ens regnet utanför mitt fönster kan få mig att deppa :-D!
Jag måste bara komma ihåg att hämta ut biljetterna på lunchen.

Jag undrar om hon som bor ovanpå har hemtjänst? Hon hade visst sagt till de som bodde här innan att hon var för gammal för att bo kvar. Eller så har hon redan flyttat? Det började nämligen städas för fullt vid sju.
Nåja.


Hoppas ni får en härlig dag mina vänner!

Övik





Skattjaktsletare

I lördags, medans jag och Maria bakade tunnbröd, var Patrik ute på jakt i skogen. Han jagade inte älg, utan presentkort! Det var visst rätt många ute i samma ärende. Kika här så får ni se om han lyckades!

Gardin-mojängs-problem

Går just nu omkring i lägenheten med min favorit t-shirt. Det är egentligen Patriks tröja och den hade han på sig i helgen så den luktar helt underbart gott :). Får man lukta så gott tro?

Jag tänkte hänga upp gardiner (hänger man gardiner??) i vardagsrummet, men nu hittar jag inte de där "mojängerna" man hänger upp dem i. Alltså, det är först ringar man har runt stången och i dem hänger man krokar man hakat fast i gardinernas "spår" på baksidan. Hahahaha, herregud, jag är verkligen värdelös på att förklara. Det är inte lättare när man inte vet vad allt heter.. Men jag tror iaf att det är fransk veckbands-upphängning. Då kanske det klarnar för vissa?
Spelar inte så stor roll, för det jag egentligen tänkte säga var att det blir problematiskt att få upp gardinerna utan de där sakerna.



Tips!


Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och rekommenderar verkligen att du också gör det!

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till några månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här
länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är eriiikagra). 

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken.

Jag fick hem två filmer från LoveFilm.se idag :). Jag får se fyra filmer gratis i en månad och sedan ska jag utvärdera lite och därefter bestämma om jag vill fortsätta "prenumerera" på film därifrån.
Man kan även få testa produkter så som schampoo från kända märken, eller godis...
Jag har hittills bara varit med på den jag håller på med nu, men jag tänker testa meeeeera :)!



Snurrigt

Som ni märker har jag ändrat lite här de senaste dagarna. Vad tycker ni? Är det bättre så här än den jag hade innan?

Igår åkte jag buss till Härnta och fick äta middag med min Patrik :). LÄTT värt det!

Var på Body Combat idag också. Fick rejält med träningsvärk efter måndagspasset :-S. Ajaj! Länge sen jag hade träningsvärk på det sättet. Märks att det var ett tag sen jag var på ett pass. Har mest blivit styrketräning den senaste tiden.

Nu måste jag sova så att jag är pigg i helgen för då ska jag och Maria baka tunnbröd och tjockkakor hos farmor. Ska bli myyys.

Nattnatt!


Min orkidé


#)="#))##==:: __::'¨¨^^*^^ `?=?=(/((/&%¤##"

Jag blir alltid toooooookig när jag ska ändra nåt på bloggen! Nu borstar jag tänderna i stället.

Surfin´!

Nu kan jag äääntligen surfa runt på nätet igen. Internetuppkopplingen slutade funka i fredags och idag ringde jag leverantören och frågade vad som var fel. Grejen är den att jag/vi tog över bredbandsuppkopplingen efter de som bodde här innan och det blev nåt vajsing när de bytte kund i deras datasystem. Men nu är det som sagt kirrat!

Jag tyckte det var rätt lugnt och skönt utan internet, faktiskt. Men det är ju trots allt en massa praktiska saker man lättare fixar via nätet än IRL. Räkningar t.ex. Sen är det ju rätt trevligt att ha nåt att kika på när jag inte har tv (ja Malin, det är sant! :) Har inte haft tv på över ett år och det känns faktiskt heeelt ok!)

Nåja. I helgen var det maran. Som vanligt mycket trevligt! Framförallt att träffa alla härliga människor :). Jag har inte varit så flitig med kameran i helgen, så det finns inte så mkt bilder. Ganska skönt att bara koppla av och umgås ist för att ha en kamera mellan mig själv och alla andra.


Tog dock kort på Frida och Pers bröllop i augusti och här kommer ett urval;


Frida och Per

 

 

Brudskål (påfyllning)

 

 




Snygging

 

 

Jag

 

 

Fina Malin och Johan

 

 

 

 

 

Goa Emma med bebismagen

 

 

Frida ♥ Per

 

 

Tårtan

 

 

Tårtdax

 

 

Brudvals

 

 

Bandet SoS

 

 

Erik och Patrik

 

 

Bruden rockar loss

 

 

Dans, dans, dans!!

 

 


Snart kommer han :)

Från min kära kusin Sandras bröllop, sista helgen i augusti.


Varmt värre

Lasagnen i ugnen och jag stinker köttfärssås. Jag blir nästan hungrig av att lukta på mig själv. Eller inte. Matos är inte den smarrigaste parfymen kanske..
Men det där om att jag var hungrig stämmer! Åt en tallrik fil och müsli innan jag gick och tränade med mamma så nu är jag hungrig igen.

Tänkte kika på Idol på tv4play, men de verkar inte ha lagt upp kvällens program än. Skulle varit rätt nice med en tv ändå..


God morgon på er!

Torsdag! Å jag känner mig rätt pigg idag :).
Vi får besök från arbetsmiljöverket på jobbet idag. Ska bli intressant..


Fiskbullar!

Idag efter jobbet tränade jag och mor och sedan gick vi hem till dem och åt fiskbullar (i hummersås), potatis, en tomat, smör å pärer´n. Mumma :)! Sedan såg vi på Idol och jag hade nöjet att få klippa Novas klor. Efter det blev det en prommis in till stan och mamma vände då hemåt igen.

Har precis vikit lite tvätt. Tar resten imorrn för nu ska jag soooova. En sak fattas dock - min Patrik. Men, det är iaf torsdag imorgon och eftersom det är maran i helgen så kommer P upp en dag tidigare. Det betyder med andra ord att jag får ha honom hemma (japp, nu är det här hemma!) redan från imorgonkväll :).

Nu, natti mina vänner!



Trött idag IGEN

Finns det inget pigg-piller man kan ta? Som så klart inte är farligt/olagligt? Den enklaste lösningen vore så klart att lägga mig i tid. På nåt sätt blir det inte så.. :-S
Å Patrik som började tidigare idag...han är duktig han! :) Jag sitter här och klagar att jag är trött jag.
Nä, nu blir det en sväng runt i truten med tandborsten och sedan ska jag gå till jobbet. Är ju väldans nära nu för tiden :).

Ha en superdag allihopa! Kram på er!



Ny vecka

Måndag och en ny vecka har startat. Aningens trött efter lördagen i Dannes stuga. Var lätt värt det :). Vi hade himla mysigt, jag, Patrik, Danne, Emil, Johnny, Jessica och Sandra. Och doggsen så klart; Werner och Stella.
Grillade, drack vin, pratade, mös, badade vildmarksbad och i det kalla (!) havet, dansade så hela stugan lyfte, tror jag. Gårdagen (söndag) blev dock något av en seeeg dag för alla inblandade. Vi åt frukost, latade oss, sov en stund, vaknade och satt i solen på terassen, somnade en stund till, grillade korv o.s.v... När vi kom hem somnade vi om igen och sov två timmar. Mamma och pappa hade försökt kontakta oss via mobiler, men vi var så döa att vi inte hörde ett skvatt. Inga problem att somna om sen vid halv elva heller. Jag var lite orolig för det innan, men det gick bra.



Stella






Emil





Johnny, Jessica och Stella





Danne och Patrik










Goa Sandra är framme!





Hjärtat ♥





Sandra





Sandra och Werner myser





Johnny och Stella myser också





Jessica blev lite avis och ville också gosa med sin Stella





Jag






Emil






Man kan inte alltid vara seriös. Ok, jag är sällan seriös!






Man får visst torka upp det man spiller..






Dagen efter på altanen. Trötta själar :)






Blev trångt i sängen ett tag när vi vilade dagen efter.






Emil och Werner






Njutar´n Werner.



Vi inhandlade stolar och matbord i lördags :-D! Wiiihoo! Blev ett vitt bord som man kan förlänga med iläggsskivor så att det blir 2,70. Som kortast är det 1,70 så då får det ju plats här i läggan. Det fiffiga är att vi kommer kunna sitta många runt omkring om det behövs, t.ex. när familj och vänner kommer på besök :). Dessutom kan vi ju använda det senare också när vi bor i hus.

Saknar dig hjärtat!

Fullt upp!

Har blivit dåligt med uppdateringar här den senaste veckan. Haft fullt upp med flytt och bröllop. Tack och lov är allt flyttat och nu återstår "bara" att få allt på plats. Jag bor hos mamma och pappa den här veckan :). Skönt att inte stressa med uppackningen och dessutom prata lite vid matbordet och läsa tidningen.

Nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng. Har varit trött hela veckan!

 

Jag hittade en bild på Nova och Eddie när de hoppar efter snöbollar. Hihi! Jag saknar min go-skrutt ännu mer på hösten. Det är något särskilt med luften som får mig att tänka på alla promenader vi tagit. Hösten var en riktigt härlig årstid när jag hade Eddan.