Morsdagsblommor









Back on track



GUD vad skönt! Idag körde jag första träningspasset på två veckor. Härligt att va igång igen :)!
Imorgon är det ju vårruset och det har verkligen inte varit någon optimal uppladdning, men det är ju bara fem kilometer så det är bara att springa rundan och ta sig i mål så snabbt man orkar. Hur snabbt det sen blir är en annan sak...

Jag sitter och kollar på en dokumentär om en flicka som heter Victoria och genomgick en hjärttransplantation för fem år sedan. Tv 4 gjorde en dokumentär om henne då och nu har de gjort en ny om hur det gick sedan.
Jag såg den förra dokumentären också och den här är lika gripande!
Har ni inte sett den kan ni nog se den på
tv4 play.


Hon som gör vad som helst för att ligga under bordet





Nova tycker att hon ligger under bordet när hon har huvudet under en stol. Ja, det är ju inte lätt när det inte finns plats. Jag fick dra ut stolarna lite så att hon verkligen fick plats. Söt!

Snart sängen

Oj, vad trött jag blev! Jag hade turen att bli bjuden på go-mat på Public, av min käre sambo :). Vi firade huset!
Sedan blev det en film och lite glass, men nu är det nog bäst att borsta tänderna och hoppa i säng innan jag somnar framför datorn.

Kram på er!


Fredag

Så skönt!




Ena halvan däckad


Stackars Patrik har fått magsjuka (eller matförgiftning) och sov inte många timmar natten till idag :(. Hoppas han piggar på sig snabbt och är kry imorgon igen.


Medan han sov nu på kvällskvisten har Nova och jag varit ute i skogen och promenerat. Solen sken och det var varmt och skönt.




Denna bild är från skuleskogen, men det liknar skogen vi gick i.

 


HUS

Det är vårt! :)

Fr.o.m. den 20 juni bor vi på Kopekvägen i Själevad. Känns SÅ himla bra och vi är så nöjda!



Brillan på Island och på radion

Idag var min fina vän Britta med i radion på P4. Hon befinner sig just nu på Island hos sin syster. Patrik tipsade därför Sveriges Radio om detta.
Om ni vill kan ni lyssna
här. Spola fram tills 22 minuter har gått så får ni höra :). Hon var så duktig på att prata!




Besiktning

Imorse började jag kl. 7 så att jag kunde sluta en timme tidigare än vanligt då vi skulle på besiktning av huset. Det gick bra så förhoppningsvis har vi ett hus någon gång imorgon efter 18 :D.


Tänk, snart har vi kanske ett hus tillsammans ♥

Söndagen

Igår tillbringade vi den största delen av dagen på Ringkallen. Den första aktivitet jag vågat mig på sedan förkylningen. Kändes faktiskt helt ok.






Det var soligt i stort sett hela dagen men mot slutet blev det lite dis framför solen så då kände vi verkligen av att det blåste rätt hårt.
Åkte dit vid nio och hem igen vid fem-snåret. Vi hade turen att bli bjudna på mat hos mamma och pappa så vi slapp dessutom laga middag. Bara sätta sig vid bordet och äta tacos :).
Önskar att mina brorsor (med respektive) hade den förmånen också. De får se till att flytta hem snart!! ;)


Gårdagen

Efter jobbet svänge vi ihop en sallad med kräftstjärtar, ägg, paprika (haha, först skrev jag fel och skrev patrika. En blandning av våra namn, kan man säga ;) ), tomater, gurka, feta, sallad och dressing. Gott bröd till också, så klart!
Sen packade vi lite klättergrejer och gick upp i skogen i Myckling och testade en klätterled. Liiite svår, men det är väl så man blir bättre - genom att utmana sig själv!

Jättefin utsikt uppifrån toppen av berget och solen höll precis på att gå ner så det var superhärligt ljus.
När vi stod där uppe ringde mäklaren och sa att vi skulle skriva på tisdag - så undebart!

Idag blir det stan med mamma och sedan ut till dem så ska Patrik och jag bjuda dem på mat där. Blir helgrillad nötytterfié, hasselbackspotatis och kantarellsås. Jordgubbar till efterrätt.

Verklien härligt väder idag. Patrik drog iväg med två klätterkompisar så jag får mamma helt för mig själv ;).

Dags att sätta fart nu. Har snackat med söta
Lillan en stund. Skönt att hon verkar ha det bra Down under.







Något nytt på husfronten

Det verkar som att vi ska bli husägare :D!
På måndag är det besiktning och på tisdag skriver vi på om allt verkar okej (vilket det borde..)! Iiiiiiiiiiiiihhhh, helt fantastiskt! :D

Eftersom inget husköp är klart förrän man skrivit på papprena så säger jag inget mer än så, för tillfället.

Sov gott så hörs vi imorrn!

Ikväll lyxar vi


Status: snorgärs

Dagen verkar bli ungefär likadan som gårdagen. Gör av med en förmögenhet på snytpapper (jobbet får stå för dem) och tycker lite synd om mig själv. Ibland får man det.

Efter jobbet ska vi på banken och prata lån. Får se hur det går..

Soffan.nu

Känner mig hängig. Känns som om huvudet ska sprängas. Hoppas inte! Har gjort mig av med så mycket snor så explosion borde vara en omöjlighet.
Middagen avklarad och nu blir det soffan.

Undrar just..

Kan man snyta ut hjärnan? Jag har gjort åtskilliga försök idag och än har jag inte lyckats, men med ett så högt antal "fräs" borde den definitivt börja ge upp.
Sov som en kratta inatt. Vaknade flera gånger och kände att munnen blivit en mussla. En uttorkad sådan.
Att vara täppt i näsan är bland det värsta jag vet, men jag vägrar ta nässpray. Det blir man (läs: jag) beroende av och tillslut blir man täppt i näsan för att man inte tar nässpray i stället för tvärt om.

Jag började sju i morse. Vi har rätt mycket på jobbet - tack och lov! Därför ska jag ta min röda näsa och knalla tillbaka dit nu.

Hörs, hej!

Vilken måndag!

Lika seg som igår. Känns som om jag har grus i halsen och huvudet spränger. Jobbdagen blev inte direkt enkare av ett annat missöde.
Grannen på jobbet har haft en vattenskada och idag har de hållit på att åtgärda det så vi har hört en massa ljud hela dagen.
På förmiddagen satt både jag och chefen med hörselskydden på och jobbade. Vi hörde några dunkanden och kollade upp på varandra och konstaterade att det måste komma från grannen.
En stund senare hördes ett annan konstigt ljud och återigen konstaterade vi att det måste komma från lägenheten bredvid.
Ett ljud bortifrån dörren gjorde att vi vände våra huvuden åt det hållet och då såg vi att det var vatten på golvet i hallen.
"Vad håller de på med där inne egentligen" sa min chef och gick för att fråga vad de sysslade med.
Då såg vi att vattnet inte alls kom från grannlägenheten - utan från toaletten inne hos oss!
Vi öppnade toadörren och vattnet vällde ut i hallen. Toastolen var helt översvämmad och det kom bara mer!

Vi fick ringa värden och tydligen fanns en rörmokare en våning upp och höll på att rensa avloppet eftersom de som bodde ovanför hade visst haft problem med det under helgen.
När han höll på måste han ha "tryckt" ner stoppet så att det hamnade under oss och därmed blev det "dyng-stopp" (haha) hos oss också. INTE FRÄSCHT!
Allt som kom upp i vår toa kom uppifrån. De smurtona hade dessutom satt på tvättmaskinen (medans rörmokaren var där) så när den spolade ut vattnet kom det också upp i vår toa.
Man kan väl säga som så att det inte luktade hallontårta på jobbet idag.
En städerska skulle städa upp riktigt där ikväll.

Mysig dag va!? ;)


Seg-söndag

Har känt mig lite halv-krasslig idag så jag har inte gjort många knop. Dammsugit och städat lite. Och läst Harry Potter. Patrik gick och tränade vid 12 och det hade varit fint att följa med, men det kändes onödigt att bli sjuk så hoppade över det och blir piggare istället.

Igår var vi och kikade på huset igen. Vi tog med oss våra föräldrar och de tyckte det var ett mycket bra place! Mäklaren skulle höra av sig imorgon eller på tisdag så får vi höra hur många fler som är intresserade.

Jag tror bestämt att jag ska lägga mig i sängen och fortsätta läsa boken snart. Tänkte se klart på naturprogrammet på tvåan först, men vid åtta börjar VM-finalen så då lär det inte bli mer naturprogram.. (det kanske är slut då också, så..)

Hörs imorrn!




Stormurarn 30 år

Förra helgen var vi på 30-årsfest. Jimmy fyllde gubbe och det firades, vill jag lova! :)


Linus (innan festen när vi gjorde oss i ordning hos Anna och Henke)



Frida



Hon kan också göra grimaser ;)



Ronja



Anna



Henke



Patrik



Anna hos Dennis och Kina



Dennis, Henke och Andreas på väg till festen



Moi







Patrik och Lill-Anna



Teresia serverar bål



Grattiskram



Jimmy läser grattiskort. Han fick fallskärmshoppning av oss :)



P och Kofffe



De sex "syskonen". Mia, Stor-Anna, Jimmy, Patrik, Lill-Anna och Linda






Grattispuss!







Koffelito



Dags för lek.



...mera lek



Vinnare i denna gren.



Fina Mia



Söta Teresia



Jimmy (Illern), Linda och Jimmy (Stormurarn)












Mer lek!



Tigern









Dans :)



Botten upp!


Sedan blev det inga fler kort för kvällen. Det var en jätteskojjig kväll med supergod buffé och härliga människor! :)

Lördag



En blomma till er! :)
Ha en härlig dag!

Green


God natt!

Så skönt att det är fredag imorgon! Denna vecka har iofs gått fort men fredag är ju alltid fredag ;). Vi har fått in rätt mycket jobb så dagarna går så mycket fortare än för några veckor sedan. Härligt!

Jag och Patrik har nyss ätit äggmackor och druckit te och nu blir det sängen för min del. Patrik verkar se på hockey så han lär ju somna framför tv:n om en stund ;). Får kolla till honom och se till att han sover på rätt plats (bredvid mig).


Combatant

Ska strax kila iväg på ett Combat-pass. Har bara blivit ett träningspass hittills denna vecka så det känns skönt att köra ett till.

Ville egentligen säga att jag är så glad att jag har en så fin sambo! Idag när jag kom hem höll han på att laga middag och det är så härligt att man inte behöver vara ensam om vardagsbestyren. Han är bäst på många andra sätt också men just idag var det detta jag kände sådan tacksamhet över.





Onsdag

Det var två mycket trevliga visningar vi var på igår. Det ena objektet är tyvärr alldeles för dyrt då det är ett fritidshus och behöver utbyggnad/ombyggnad för att bli tillräckligt stort.
Men vilket läge! Ojoj, ta en
titt!

Det andra huset var en positiv överraskning för min del! Får se vad det leder till...

Ikväll ska vi iväg och grilla med Klätterklubben. Det är även möte och jag hoppas att de inte drar ut lika mycket på tiden som när jag var med i Spaniel och Retrieverklubben.
Trevligt med grillning iaf :)!



Dålig update

Med det härliga vädret kommer mindre lust att sitta vid datorn. Därav den dåliga uppdateringen på sistone.

Igår hade vi iaf det vi gjorde. Tvättid och löpning stod på schemat men vi fick mer att göra. När jag gick in i förrådet (vi har ett inne i lägenheten) och öppnade frysen såg jag till min förfäran att något inte stod rätt till. Jag tänkte först att det var Coca Cola i botten på en av lådorna men insåg att det skulle inte varit flytande i frysen (varför vi överhuvudtaget skulle ha coca cola i frysen...?) och förstod då att det var blod.
JÄVLAR! I fredags när vi höll på att tillverka ett födelsedagskort drogs sladden till frysen ur för att ge plats åt kabeln till skrivaren. Tyvärr kom vi ju då inte ihåg att stoppa tillbaka frys-sladden.
Älgfärsen var tråkigast att bli av med, men det värsta var att vi hade ca 4 kg räkor i frysen. Och ja, det luktar ju inte hallontårta precis...
Som tur var hade det inte gått så långt att det börjat bli dåligt och det luktar inget ur frysen nu när den är renskrubbad och sanerad.
Det var action i vardagen det ;)!

Löpningen gick hyffsat. Kände av mitt högra knä som av någon anledning (ålerdom?) börjat göra ont ibland. Behöver mer löpträning innan vårruset som jag och P´s kusin anmält oss till.

Nä, nu är lunchen snart slut och jag ska strax kila iväg till jobbet igen.
När jag slutar åker vi på två husvisningar :D!



30-årsfest

Åh, vad trött jag är! Igår firade vi Jimmy "Stormurarn", som fyllt 30. Jättekul med alla härliga människor och fantastiskt god buffé och en massa dans!
Dagen efter är det dock inte lika fantastiskt. Inte bakis på annat sätt än att jag är sjukt trött just nu. P har sovit en stor del av dagen medans jag läst en bok och sedan kört bilen hem från Härnta.

Ska bli härligt att slappa i soffan innan vi hoppar i säng.

Som jag längtat!

FÖRE:














EFTER:











Fräschare färg och MYCKET fräschare toppar! Efter ett halvår utan omtanke såg det ut som ett skatbo! ;)

Fredag




Sträva mot himlen!


Resultatet




Tisdag

Vart har det fina vädret tagit vägen? Iofs jobbar man ju hela dagarna, men ändå.. Känns ju som höst igen!
Kanske därför timmarna på jobbet gick så sanslöst långsamt idag?
Kvällen har ägnats åt att stöka undan i förrådet och gå upp till det andra förrådet på vinden med en massa grejer vi inte kommer behöva förrän ev. till vintern.
P håller just nu på att sätta upp väggskåpen vi köpte på IKEA. Inte så värst snabba att få upp dem, heh.. Men snart så! :)










Igår blev det Combat. Så himla kul! Var kusligt taggad eftersom det var några veckor sedan jag var på måndagspasset då klättringen har varit samma tid.
Imorrn blir det spinning!

Nu är det kvällsmål på schemat!


Turkisk yoghurt, valnötter, kiwi och kanel.

Helt fantastiskt!


Åh, vilken underbar helg vi haft!
I fredags åkte vi till Ringkallen när vi ätit middag och packat bilen. Vi kom fram vid sju-halv åtta-tiden och satte upp tältet och fixade med luftmadrasser och sovsäckar. Sedan grillade vi korv till kvällsmat och efter det kröp vi till kojs. Var en otroligt fin kväll då solen inte gick ner bakom berget förrän vid 10-tiden.
Sov hyffsat, men vaknade några gånger och tyckte det var lite kyligt. Var inte mer än nollgradigt, ev. någon minus.
Patrik som hade en sovsäck som gick ner till -32 tyckte det var riktigt varmt och gott ;). Min är ner till -5 (komfort-temp.).

Morgonen efter vaknade vi halv sju och jag kikade ut och såg blå himmel. Gött, tänkte jag och kröp ner i sovsäcken en stund till. När vi bestämde oss för att kliva upp, vid halv åtta hade det blivit mulet. Rackarns!
Vi åt iaf frukost, packade fikaväskan och traskade upp till klippan. Väl där blev det supersoligt efter en halvtimma.
Vi klättrade åtta leder under hela dagen och då blev det också två fikatillfällen. Det kändes i mina armar efteråt, kan jag säga!

Kvällen ägnades åt middag och samkväm med alla som tältade till dagen efter. Traskade tillbaka till tältet vid elva och somnade snabbt som tusan. Sov som en gud! :)

I morse sken solen så vi hoppade upp, åt frulle, gjorde fika och packade ihop tältet och alla grejer innan vi gick till klippan igen.
Tyvärr blev det mulet strax efter vi börjat klättra så vi körde bara en led och sedan blev det lite varm choklad. Till vår stora glädje blev det SOL igen och herregud vad snabbt tiden går när man inte fryser :)!

Klockan fem begav vi oss hemåt. Nöjda som tusan efter en superhärlig helg och trötta i kroppen (iaf jag ;) ).
Vi kommer sova som stockar inatt, det är en sak som är säkert! Många timmar i friska luften gör gott!


 

 

 

 

Klart!