Nu var det slut

Då var allra sista dagen med klassen avklarad :,-(. Känns så tråkigt att inte ha något fast datum då man vet att man kommer träffas igen. Igår var iaf en helt fantastisk dag! Vi träffades för champagnefrukost halv tio och stojade och skrattade tillsammans i solen innan vi gick till ceremonin som hölls i vårt kårhus -Villan. Där höll några av våra lärare och vår programansvarig tal, Jossan i klassen sjöng sååå vackert (jag visste att hon kunde sjunga så jag har försökt tvinga henne att tralla lite för oss tidigare, men det har varit omöjligt. Hon var superduktig igår då hon sjöng bl.a. Release Me), vi fick våra diplom och Maria fick omnämnandet "Prestationen". Jag är otroligt stolt för hon förtjänar det verkligen! Hon är så duktig och jag är så glad att hon fick en sådan bekräftelse på det.

Vi fick supergod lunch, laxfjäril och potatispuré med sallad och bröd. Vickan höll mig sysselsatt hela tiden och för att hon skulle vara lite tystare fick hon leka med min kamera. Det fick jag sota för lite senare när batteriet dog och jag inte kunde ta några kort senare under kvällen :-(. Nåja, det var tur att alla andra hade kamera!

Efter lunchen gick vi till Ålidhem och fixade till oss lite hos Linda (som bor hos Maria) innan vi gick vidare till Emma (som bor hos Malin) och drack vin innan vi fortsatte till Teatercafeét för en trerätters.
Jag måste bara berätta att när vi var på väg från Emma in till centrum så gick jag och pratade med Emma och Maria när jag helt plötsligt studsade mot något mjukt. Jag kollade häpet upp och såg en stor kraftig man glo tillbaka. Jag blev helt förstummad innan jag brast ut i gapskratt (vilket alla de andra redan gjort). Typiskt mig!

Middagen var jättelyckad förutom att mitt och Marias kött var som tuggummi så vi fick ny mat och samtidigt fick alla 100:- rabatt (var!) på notan. Efter middagen blev det några öl och en massa prat, skratt och dans. Några tårar blev det också, även om jag fortfarande inte riktigt fattat att jag inte ska få återse mina "våfflor" som vanligt igen.

Maria och jag har bestämt att vi ska åka till Emma i Malå när det är "Musik vid Malån" i sommar. Det blir supert, som Linda skulle sagt :-). Efter det dröjer det ju minst ett år innan vi får återse Emma och Linda - om vi inte åker till L.A. och hälsar på, vill säga.

Idag har vi haft en massa folk här. Det bjöds på pastasallad (världens godaste, som jag gjort), potatissallad, rostbiff, kyckling, sallad, melon, salsa, bröd och en massa att dricka. Såklart fanns det tårta också (fyra stycken!). Tur att jag inte är så förtjust i tårta, annars hade jag nog mått illa vid det här laget. Det var verkligen kul att så många kom, även om jag tycker att det var lite dåligt informerat om de skulle komma eller inte. Många av mammas syskon med familjer var här och nästan hela Tommys släkt. Jag fick så många fina saker - TACK! Av mamma och pappa fick jag bl.a. en hårfön (min gamla blåser bara kalluft), pengar, presentkort på intersport (kommer bli ett par nya joggingskor). Jag ska köpa nya kängor för pengarna, eftersom mina gamla läcker in. Det blir nog
de här.
Typiskt bara att jag inte slog till när de var 700:- billigare på en annan sida, men det är sådant man får ta!

Tommy fyllde år i måndags så vi firade hans födelsedag idag med. Vi fick varsin jättefin solstol av T´s föräldrar och mormor och morfar. Hoppas, hoppas att det är fint väder till veckan för då blir det till att pressa för mig :-D.

Jag borde hoppa i säng för jag är riktigt trött. Kom hem sent från Umeå och mådde inte helt 100 i morse när väckaren ringde. Men man tar ju examen bara en gång (i alla fall i samma utbildning).
Imorgonbitti måste jag dessutom kliva upp senast 06.00. för jag ska iväg och vara funktionär på wtt Working Test som SSRK Övik ordnar. Tuff helg...

Lägger in lite bilder på mina hjärtan till klasskompisar.

image62
Elin, Anna, Maria och Alexandra

image63
Alex, Emma och Linda

image64
Se så vacker hon är, Emma!

image65
Vickan å jag.

image66
Här har Maria precis fått sitt pris!

image67
Hela klassen

image68
Alex, Liliek och Agneta

image69
Jessika och Eva

image70
Linda, Anna, Alex och jag

image71
Jag och Linda innan middagen

Sov gott för det ska jag!

Ledig

I torsdags var jag ledig..passade på att lägga in mer bilder



Från tidigare i vår då jag och Sandra hade "kusinkväll".


Också från kusinkvällen


Min nya frilla...som nu är gammal


Vår datahörna..i ett i övrigt väldigt tomt rum


Köket


Härligt, härligt

Det är verkligen toppenväder idag :-D! En sådan här dag känns det som att man klarar av vad som helst. Man blir på så bra humör och får tillbaka all energi som försvann i höstas och vintras.

Idag hade vi fallpresentation från praktiken. Jag tog det inte så seriöst och hade nog för en gångs skull varit den som lagt ner minst tid av alla. Redovisningen var det allra sista vi gjorde. Nu är det bara själva examen kvar. Det kommer nog vara med blandade känslor man står där på fredag. Härligt för att man äntligen är klar och pendlandet har fått ett slut - FINALLY! Samtidigt kommer det kännas trist eftersom jag vet att det är sista gången vi träffas allihopa i klassen.

Några av tjejerna kommer jag absolut att träffa igen, för de är verkligen fina människor som jag vill ha kvar i mitt liv! Jag har tappat kontakten med alldeles för många sådana redan.

Jag hade turen att hinna med 11.45-bussen till Övik, så därför unnade jag mig lite strosande på stan en stund innan jag  åkte hem, bytte om och begav mig ut i löparspåret med Eddie. Innan vi gick hem igen fick lille svarten en välförtjänt simtur i Bergsjön och det var uppskattat kan jag säga!

Nu ska vi strax åka iväg till Bredånger på träning. Det är markeringar på tapeten ikväll, men för lillen blir det bara till att titta på. Det är den bästa träningen för honom. Passivitet är inte hans starka sida och att markera, det är han redan klockren på!

Har lagt in massor av kort på datorn, så det är väl lika bra att man delar med sig lite..

image52
Tommy och jag på Wallmans salonger tidigare i vår.

image53
Mina godingar

image54
Myser med lillen

image55
Lillebror och hans Emelie.

Åter till att värma bussäten

Igår var det dags att sätta sig på bussen och åka norrut för första gången på ett halvår. Kändes jobbigt, men samtidigt kul eftersom jag då skulle få återse mina kära vänner :-). Det var verkligen härligt att träffa dem igen, men det känns som att de sista två veckorna innan examen kommer gå så fort! Sedan hamnar vi så långt ifrån varandra igen. Emma och Linda ska åka till L.A. och gå en tvåårig kurs i estetik . WOW, är det enda man kan säga! De är verkligen modiga -och duktiga! Lite avis är man allt, men det känns som att jag hellre stannar hemma. Jag är lite feg av mig och tycker att det är skönt att vara hemma, nära till vänner och familj. Man skulle nog kunna säga att jag är lite tråkig på det viset, men det är sådan jag är! Jag är i alla fall såå glad för deras skull! De kommer klara det galant, det är jag säker på!

Idag har jag varit på skolan för att i ca 15 min få en genomgång av vår rapport. Det var den skriftlige examinatorn som läst igenom och kommeterat. Jag har precis gjort klart det som skulle rättas till och det var inte mycket. Några grejer i referenslistan och lite ändringar av meninsbyggnaden på några ställen, men i övrigt ingenting! Skönt. Det verkade som att det gått bra för hela klassen och jag är inte förvånad -vi är ju bäst ;-)!

Ibland önskar jag att jag kunde få vinna en miljon eller två...känns som att jag kommer få gå naken på examensdagen. Nej men, just nu har jag inte ett öre över till några kläder. Jaktinternatet kostade en del + att jag var tvungen att betala busskortet  igår och som fattig student blir det inte mycket över då. Blir skönt att få både lön och csn på fredag! Det värsta är att när jag köpt något att ha på mig till nästa fredag så är det väl inte mycket kvar igen. Dessutom ska maten och fikat till mitt lilla examenskalas (med förmodligen ca 40 pers) betalas. Nåja, det ska inte snålas när man tar examen :-).

Jag måste bara få säga också att jag är såååååååååå less på att inte ha någon bil! Går och cyklar överallt, men det är inte så kul att behöva göra det jämt. Ska man längre än in till stan och dessutom ha Eddie med så är det kört (eller O-kört *ha ha ha*)!

Ikväll ska jag på föreläsning med Barbro Börjesson "Våga säga nej till din hund". Vet inte om det är något för mig, men jag blir bjuden på inträdet, så då får man tacka och ta emot!

Nu måste jag gå ut på en prommis innan vi åker och tränar. Hoppas min huvudvärk går över då...blir så mycket tankar i mitt lilla huvud när det är mycket på gång. Typiskt mig att inte kunna slappna av...

Imorgon bär det av...

Kl. 06.55 kommer Maria och Chili och hämtar mig och Eddan. Jag har varit nervös hela veckan inför helgen och det lär inte bli mindre nervöst imorgon! Hoppas på en toppenhelg med mycket bra tips, apportering och en Eddie som sköter sig!

Jag har varit på Uteliv och äventyrsmässa idag. Var inte riktigt så intressant som jag hoppats. Iofs var jag inte där så länge, men det kändes som att man hade sett allt på tio minuter. Jag hade tänkt kolla på ett par Lundhags-kängor med högt skaft, men de hade inte ens med så att man fick prova, bara titta på dem. Dåligt. Hade de haft med så att man kunnat prova vilken storlek man ska ha så hade man ju kunnat beställa hem dem till Utekompaniet som säljer Lundhags här i stan. De har inte ens kängorna med högt skaft där..
Det blir till att beställa på internet i stället!

Tompa är på väg till Finland nu...om de inte är framme redan. Det var så lustigt för jag pratade med Britta för en stund sedan och då var Magnus också på båten på väg dit! Det är ju inte säkert att de är på samma båt, men rätt häftigt ändå att de åker samma dag och allt.

Nej, nu måste jag hoppa i säng så jag kommer upp imorgon. Sov gott!

Hit och dit hela veckan

Den här veckan är inte särskilt kul! I måndags var jag på "jobbet" som vanligt, promenerade sedan hem i rask takt, kastade i mig en tallrik fil (dock inte tallriken -ha ha ha ;-)) och åkte på kommittémöte med retrievergruppen.
Igår var det nästan samma sak, med en ändring, jag var på möte med utställningskommittén (som för kvällen endast bestod av mig och Kattis) i stället för retrieverkommittén. I måndags hann jag gå med Tompa och Eddan, men igår blev det ingen promenad :-(.

Ikväll ska jag på premiären av träningarna i Bredånger och dagen till ära ska vi grilla korv åt alla som kommer dit. Hoppas jag hinner träna Eddan lite innan vi åker hem...fast egentligen vill jag snabbt hem så att vi kan promenera till firman och städa, för det måste jag också göra idag. Känns inte såå kul! Jag får samla på mig lika mycket energi som en duracellkanin, så kanske jag hinner hela firman innan jag somnar..

Nä, nu måste jag byta om innan Kattis kommer och hämtar mig och Eddan.

Ha en härlig kväll i blåsten och gör som jag -grilla en korv eller två :-)

Vilken helg!

Vilket fantastiskt väder det har varit i helgen! Idag blåser det lite väl mycket, men solen är framme och värmer :-). Vi har passat på att njuta av värmen Nova, Eddie och jag. I torsdags var vi i Bredånger och tränade. Nova fick sitta och titta på medan Eddan och jag gick i ledet. Vi tränade med apportkastare och efter ett tag verkade det som att Eddan blev lite låg av ljudet, så vi tog en paus och var med igen när vi körde utan apportkastare. Det gick över förväntan, måste jag säga! Sedan i höstas har vi tagit ett steg bakåt igen när det gäller jaktträningen så det kändes bra att det går åt rätt håll igen.

I fredags blev det en låång prommis på berget och igår likaså. Jag badade och klippte båda hundarna och tog även klorna så nu är de såå mysiga att kramas med (inte för att de inte var det innan men...).

Idag har jag varit på vardagslydnadskurs och varit hjälptränare. Det är så skönt att vara ute i solen. När jag kom hem tog jag mig en promenad med båda svartisarna. Det blev bara runt sjön, men det får räcka för snart ska vi åka iväg till Bredånger på kurs. Vi lämnar nog av Nova hemma hos mamma och pappa på vägen dit så får hon ligga hemma och sussa medans jag och Eddan jagar dummys :-).

Tompa har varit på Expot hela helgen så det är tur att jag haft sällskap och annat att göra.
Nej, nu ska vi bege oss!

Ha en härlig kväll!

En bild på snyggingen efter trimning :-). Lika lurvig som vanligt, men klippt iaf!



Så här tokigt kan det bli när två flattar umgås...tokstollar!

Skämmes, ta mig f**n

Ja, det är nog vad jag borde göra! Har varit så slapp med att skriva på bloggen -har ju inte skrivit alls!
Jag som sa att jag var "back", men slappfia har fått vara framme alldeles för länge..

Jag har däremot inte varit slapp i övrigt. Tommy och jag har kommit igång med träningen riktigt bra! Har tränat i tre månader nu, tre gånger i veckan. Verkligen skönt att träna "på riktigt".Trist bara att jag ökar i vikt!
-Jag vet, jag vet...det är för att jag bygger muskler, men ändå... Jag vill ju gå ner i vikt!

I helgen är det Örn-Expo och Tommy jobbar där hela helgen. Själv har jag varit ledig sedan kl. nio i onsdagsmorse -skööönt! Jag hade söndag i går och hur härligt är det inte att inse att det bara är torsdag?!!

Det känns som att dagen blir väldigt lång idag. Vi var och tränade vid halv nio i morse, sen skjutsade jag upp Tommy på Skyttis och efter det åkte jag hem och åt frukost. Sedan blev det en långpromenad med Nova och Eddie i skogen. Nova bor här sedan i onsdags eftersom mamma och pappa är i Sthlm hela helgen.

Jag ser nu att jag nog måste dra en repa med dammsugaren innan jag också åker på Örn-Expo. När två svarta, håriga hundar rejsat runt i skogen i nästan två timmar blir det en hel del grus, hår och barr på golvet efter att de torkat.

Ikväll kommer lillebror på middag. Har inte riktigt klurat ut vad det blir för krubb än, men nåt ska vi nog klura ut ;-).
Nä, nu måste jag slänga på mig några kläder och lite smink (efter en svängom med dammsugaren=pyssla) innan jag åker iväg.

Ha en bra dag alla!