14 dagar


Två veckor kvar till bf. 38 fulla idag. Lillis börjar bli tung att bära på. ♥

En kär vän


Torsdag

Det blev inget bm-besök igår då hon fått magsjuka. Det vill man verkligen inte åka på så det var tur att hon fick det i tid så att jag slapp träffa henne. Trist dock att nästa besök inte blir förrän nästa fredag. Då är jag i v. 38+5 så det är inte mycket tid kvar då (förhoppningsvis).

SÅ skönt att det är fredag imorgon. Och långhelg dessutom. Om inget märkligt inträffar har vi stängt på måndag så det innebär fyra dagars ledighet! Behöver jag säga att det känns F A N T A S T I S K T skönt!?!
Igår gjorde jag bort att betala alla räkningar och idag har vi storhandlat. Jag har precis tagit ut en kaka ur ugnen också. Måste fylla på i frysen så att bebis-besökarna får fika ;). Inte lär man stå och baka då precis.

Nu tror jag bestämt att det blir sängen för min del. Patrik och Mange gick på bio och jag är inte avis. Tycker det är skönt att slippa sitta i en biostol ett par timmar. Då ligger jag hellre i sängen ;).

Sov gott på er! ♥


Entré

Våra vänner Johan och Frida fick natten till igår en liten tjej :-D! Så himla underbart!! Drygt en vecka senare än beräknat bestämde hon att hon ville komma ut till sina föräldrar.
Ser såå fram emot att få träffa dem och höra hur allt gick. När det blir är ju en annan sak... :-/.

STORT, STORT GRATTIS TILL DEM! <3


Sovdags

Ligger i sängen och knappar på mobilen medan Lillis puttar, gräver och trycker. Inte så värst skönt alla gånger faktiskt. Känns att det börjar bli en stark bebis där inne.

Imorgon ska jag till bm. Alltid kul att höra hur stor magen blivit och lyssna på hjärtslagen. Nu ska jag försöka sussa så jag inte gäspar hela morgondagen.

Natti!


Tusen tack för kommentarerna <3 :-D


Väntan på mer kärlek


Måndag igen

Efter en mycket trevlig helg i samvaro med Isa och Simon med bl.a besök på relaxen (där även Johnny och Jessica var med), fika på stan och god middag hemma, är det återigen arbetsvecka.
Riktigt kass sömn inatt så särskilt pigg känner jag mig inte :-/. Blir en tidig kväll ;)!

Har räknat ut att jag har tolv jobbdagar kvar -idag medräknad. Håll ut!


En ny gårdagens ;)

Föräldrakurs på eftermiddagen (15-16.30) och sedan åkte vi och köpte lite eluttag och dyl. till barnrummet.
Vidare till Coop för handling innan helgen, då vi får besök av Simon och Isa.

Väl hemma lagades det tjockpannkaka och sedan var jag sjukt trött!
Trotsade dock tröttheten och sydde klart gardinerna och putsade fönster. Phuu.
Patrik spårade klart för eluttagen och spacklade.
Jag körde en tvättmaskin och Patrik dammsög i källaren. Vi kände oss rätt nöjda när vi hoppade (...nåja, kanske mer drösade) i säng.

Seeeg idag, men det är ju fredag :)!



Gårdagen

Igår när vi kom hem lagade vi middag och sedan kom Per, Frida och Vilda och åt :). Mycket trevligt! Per hjälpte P att byta köksblandare och oj, vilket lyft! Den som satt där innan var från stenåldern.

Kaffe och bullar (mjölk till mig) och lite surr på det så kände jag mig mycket piggare än jag gjorde när jag gick från jobbet! Igår började jag dock känna av svank och höfter på ett annat sätt. Jag tror att Lillis börjat fixera sig. Ska bli spännande att höra hur han/hon ligger nästa vecka hos bm.

När familjen Åström åkt hem satte Patrik igång med att spåra för nya eluttag i barnrummet och jag sydde nästan klart gardinerna upp till gästrummen. Kände mig som en klubbad säl när vi gick och la oss. ;)


Tråååk

Lugnt som i graven här på jobbet. Riktigt törrt :(. Inte så mycket att göra nåt åt. Vi har iofs fått en hel massa gjort som vi aldrig skulle tagit tag i om det inte varit så lite jobb inne, men det är ändå tråkigt. Känns skönt att jag snart får gå hem -i ett år ;).

Trött (-are) blir man också när man hinner sitta och filosofera då och då. Kanske positivt egentligen... Nu ska jag diska matlådan. Då har jag nåt att göra för en stund ;).


Nog för idag

Ögonlocken vägrar hålla sig uppe mycket längre. God middag (hemgjord potatismos och ugnsstekt falukorv m äpple, tomat och ost) och sedan rivning av de sista tapeterna innan vi cyklade till affären och handlade lite. Kvällsfika och lite tv (för en gångs skull) och en dusch på det. Därmed säger jag God Natt!


Tack!

Malin för din fina kommentar! <3


Påsk


Skagentoast med västerbottenost -MmMmMmmm!



En av Emelie och Markus kompositioner. Tillbehör till huvudrätten.



Min tallrik. Grillad kyckling, klyftpotatis, kall mango-chilisås, sallad och tomat - och mozzarella-sallad. Ooh, vad gott :)!



Mattias och Josefin fixade efterrätten. Toscapäron och glass (eller grädde). Gott som bara den!



Farmor och Markus



Mamsen



Emelie



Josefin




Hjärtat

Tyvärr Pappa och Matti, ni fastnade inte riktigt på något kort ;). Nästa gång är det bara ni som är med :P.

Suupergod middag och härligt umgänge med de bästa! ♥ Tack ska ni ha!

Gått in i v 37


Söndag

Vart tog dagen vägen? Känns som att den gått superfort. Klev upp vid nio (lyckades slumra längre i sängen i morse än igår då jag vaknade första gången vid fem och vaknade nästa gång vid halv sju, men låg kvar till sju) och fixade frukost med Patrik till Johnny och Jessica som sov här från igår.
Sedan lade jag in en present till min farmor som fyller år på onsdag.
Hann sätta mig ute i solen en stund med Jessica, medans grabbarna tvättade bilarna, innan mamma och pappa hämtade upp mig för ett besök hos farmor uppe i skogen ;).

Väl där fikade vi och sedan blev vi bjudna på middag. Kom hem för drygt en timma sedan och nu har jag lagt mig på sängen med datorn en stund. Så skönt! Klockan är ändå redan strax efter sju och det känns som att dagen har rusat iväg. Och i morgon är det måndag igen. Fem-dagars arbetsvecka känns halv-drygt när man blivit bortskämd med två fyra-dagars på raken.
Men iaf bara fyra veckor kvar att jobba. Även om det kändes lite drygt just nu med.. Jaja.



Farmor hade planterat penseér och ställt dem på bron.



Farmors kissekatt




Tapet till bebis?



Det här är en av tapeterna vi funderar på. Finns i lite andra nyanser också. Det vi gillar är att det inte är så skarpa färger och att mönstret inte är så hysteriskt. Det kommer nog bli tillräckligt rörigt tillslut med alla leksaker.. ;)


Kul förresten att fler hittat hit och läser! :)

Sköna fredag!

Ingen stress, bara sol på balkongen :)


Bytt

Tog mig i kragen förra veckan och bytte barnmorska. Var på tiden! Idag träffade jag min nya och det känns så bra :). Blev bombarderad med broschyrer och info som jag skulle fått för fleeeera veckor sedan. Tur man inte är så brydd. Känns dock skönt att ha en bm som har koll nu när det börjar närma sig.
I morgon är det 30 dagar kvar till bf. <3


Å jisses

Undrar just hur den här dagen ska gå..? Sov inte särskilt mycket eller bra inatt så jag har nog en seg dag framför mig. Hoppas jag orkar hålla ögonen öppna. Man borde ju vara utvilad efter ledigheten ;). Nåja, bara å ge sig på't.


Rivning

I helgen var det tapetrivning.
De gamla ska ut och ny slät glasfiberväv ska in. Först ska bara taket målas, nya eluttag monteras, elementet målas och golvet läggas in ;).
Sedan ska vi måla väven i en ljus fräsch färg och ev. ska någon söt tapet upp på en av väggarna.
SEN kan vi ställa in den fina nya fåtöljen och sätta upp gardiner :).


V.36


Tack, tack för påsken!!

Herregud så skönt att vara ledig :)! Och det är t.o.m. en dag kvar - underbart!

Påsken har spenderats med underbara familjen och vänner. På långfredagen var vi hemma hos mamma och pappa i stort sett hela dagen. Satt ute i solen och njöt medan vi grillade korv till lunch. Några timmar senare hjälptes vi åt att laga middag. Jag och Patrik fixade förrätten, som blev varm toast skagen med västerbottenost (mumma!). Mamma och pappa ordnade varmrätten, grillade kycklingfileér och klyftpotatis. Markus och Emelie fixade såser, sallad, vitlökssmör, och andra div. tillbehör till huvudrätten. Och Mattias och Josefin gjorde toscapäron med grädde/glass till efterrätt.
Mamma och pappa stod för fiolerna ;). De andra drack rödvin och öl, medans jag och farmor drack läsk eller vatten.
Väldigt mysig dag! Tack! ♥


Vagnen

Vår vagn, en Brio Happy. Vi valde den för att vi ville ha en rejäl vagn att gå i norrlandsvädret med, men samtidigt ville vi att den inte skulle vara för tung och otymplig. Vi har ju inte riktigt haft chansen att utvärdera den än, men jag tror vi kommer bli nöjda :)!


Kämpe!



När jag först började titta på detta klipp tänkte jag: vad är det här för liten fjantig film. Men när jag sedan sett en snutt förstod jag att den skulle ha ett viktigt budskap. Se den!

Urk.

Blir illamående på kvällarna :(. Borde ju som äta nåt för att inte vakna under natten av att magen knorrar, men det går lite trögt med det.

G U D vad skönt det är att veta att man är ledig i fyra dagar. På RAKEN! :D
Har varit riktigt trött på jobbet den här veckan, trots att vi har det väldigt lugnt. Iofs hade jag nog inte känt mig lika trött om vi haft mer att göra, men då hade det nog kommit ikapp ännu mer efter jag kommit hem.

Idag har vi varit och kikat på lite tapeter till barnrummet. Vi är båda överrens om att vi inte vill ha jätteskrikiga färger eller i något väldigt rörigt mönster. Det är så konstigt, eller mest irriterande, att många av tapeterna är väldigt flickiga med röda och/eller rosa jättemönster. De som är mer "pojkiga" är lugnare tycker jag. Både i färg och mönster. Konstigt!
Vi lånade i alla fall hem två provkartor (eller vad det kan tänkas heta..) och ska kolla hur det ser ut mot golvet vi ska lägga in. Mycket mer rättvist att kika hemma också där det är rätt ljus.



Inte världens bästa bild. Lite framtung kanske?!

Numera en tröttis

Jag mår väldigt bra, men blir tröttare med tiden då sömnen inte är den bästa. Upp och kissa, ingen sovställning är bra, illamående mitt i natten och även på kvällskvisten så ibland är det svårt att få i sig nåt innan man går och lägger sig. Mindre portioner till lunch och middag gör att man inte får i sig lika mycket som tidigare.
Tro inte att jag klagar -för det gör jag inte, även om det kanske låter så. Nej, jag njuter av att Lilla Bu bökar runt mest hela tiden :). Inte så mycket sparkar och slag längre, utan mer "rullningar" och knuffar. Det märks att det inte är lika rymligt nu.

Den här veckan har jag och Patrik samåkt till jobbet och det är väldigt trevligt att dela morgonbestyren med honom. Och sen att åka hem tillsammans :).

Nu ska jag vika lite bebiskläder som jag tvättat, innan mamma och pappa kommer och kikar på vagnen och dricker kaffe :).