Långt emellan

Blir inte så mycket uppdatering nu då vi inte har internet i huset än. Vi kör med P´s IPhone som trådlöst nätverk och det blir inte så mycket surfande då.

Vi har iaf kommit hyffsat i ordning. Köket är helt uppackat och vardagsrummet är klart! Det är alla kläder och div. "lull-lull" som inte fått någon plats egentligen. Fortfarande en del kartonger kvar, men jag tror att det mesta av innehållet får vänta tills vi är klara med sovrummet. För det har P rivit ut! Redan första kvällen här tog han ut golvmattan. Tapeterna ligger till stor del i en plastsäck och vi har i stort sett bestämt hur det ska se ut när det är klart. Golvet och det som ska upp på väggarna är beställt. Det vi egentligen har kvar att bestämma är skjutgarderoben som ska placeras i ena änden av rummet. Det blir IKEA någon dag på semestern :).

Kaminen står nere i garaget och är redo för installation. Ska bli så mysigt! :D Tänk att lyssna till en sprakande brasa och känna värmen från elden.

Om en timma eller två åker vi söderut till Johnny och Jessica för att fira midsommar. Det blir grillning och vildmarksbad. Jag planerar att INTE bli sjuk. Har känt mig lite halv-hängig de sista dagarna. Jag vet ju dock att det beror på alldeles för lite sömn. Den har blivit lidande under flytt och -jobbperioden. Har i alla fall jobbat in min femte semestervecka! Lovely :)! Vore härligt att inte vara förkyld under Ölandsveckan. Då blir det ännu mindre sömn, det vet jag av erfarenhet..

Nä, nu ska vi snart käka sill-lunch här hemma! Håller på att koka ny-pärern. Gott! :)



GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA OCH HOPPAS NI FÅR EN HÄRLIG HELG! :)

Två helt underbara år

Jag och världens bästa har idag varit tillsammans i två hela år. Känns som att vi alltid varit det, men ändå som att tiden gått otroligt fort.

Vi har hunnit med många roliga saker. Åkt bräda i Alperna, snorklat i Thailand, klättrat på en massa berg, knatat på många fina stigar i vår underbara natur, umgåtts med superfina människor, tagit många danssteg tillsammans, lagat ett antal goda middagar, grillat med otrolig utsikt, tränat, pratat, myst i soffan framför en film...listan kan göras lååång.


Patrik, att vara tillsammans med dig är det bästa som finns! Jag älskar dig så mycket att mitt hjärta sväller till minst dubbla storleken och tar en otrolig plats i mitt bröst. Bästa känslan i världen! Jag njuter av att umgås med dig - varje minut! Du gör mig till en bättre människa


Slut som artist - snart

Å herre min je, vilken dag (läs: helg)! Har jobbat i helgen för att få ihop till en extra ledig vecka i sommar. Eftersom jag absolut vill vara ledig under Ölandsveckan (v. 27) och bara har fyra semesterveckor kvar att ta ut, blir det så att när jag skulle börjat jobba igen, är det ingen av tandläkarna som har öppnat.
Jag kan ju inte sitta på jobbet och rulla tummarna och ändå få lön, så alternativet var att bli skyldig en vecka till nästa år eller vara ledig utan betalt.
Som TUR är så har vi väldigt mycket att göra nu så då fick jag chansen att jobba in lite i helgen.
Får dubbla timmar så efter idag har jag jobbat in strax över 30 timmar :). Känns mycket bra, men jag är supertrött!
Har blivit sena kvällar/nätter eftersom vi flyttat. Inte en lugn minut!
Idag hade jag tänkt att inte jobba så många timmar, men ett av jobben har krånglat så pass att jag fick lov att stanna till fem.
I morse när jag cyklade hemifrån tog jag med mig en banan och mina glasögon. Det var allt. Tänkte komma hem lagom till lunch, men så blev det ju inte. Tur att jag har en sån bra mamma som tog med sig en matlåda till mig när hon cyklade in till stan för att träna :) -TACK!

Direkt efter jobbet cyklade jag till lägenheten för att städa. Riktigt tråkig syssla, men det måste ju göras det med. Vill gärna ha både städning och besiktning bortgjord den här veckan så vi slipper det sen.

Nu är jag riktigt trött och längtar efter att få ta en dusch och kramas med Patrik.


Grattis pappa

Grattis i efterskott! Tillbringade inte så mycket tid på datorn igår (firade ;) ) så grattiset här kommer en dag sent.




Stora F-dagen är här!

Idag efter jobbet går flyttlasset! :)

Att ordna-listan:

  • Ringa elnätsleverantör för överflyttning på oss
  • Fixa elavtal
  • Ordna villa-hem-försäkring
  • Säga upp medlemsskapet i hyresgästföreningen
  • Bestämma bank
  • Adressändra
  • Ordna fjärrvärmekontrakt
  • Ringa ang. fiberkabel
  • Packa
  • Flytta!!
  • Städa ur lägenheten

Sedan är det till att njuta av att bo i vårt eget hus :D!

El-röra

Har lunch och sitter och kollar elbolag -igen! Jag vill gärna ha miljö-el och det är inte alla som erbjuder det.. Det löser sig :). Är inte direkt största problemet man kan ha :P!

Snacka om väderomslag! Så varmt så man nästan smälte bort i lördags. Idag tio grader, mulet och blåser en hel del. Nu ser jag att det minsann regnar också. Det behövs säkert efter värmen i helgen.



Människans bästa vän

 


Söndag

Inte lika varmt idag. Igår när jag klev upp var det 27 grader, idag 21. Idag kommer P hem :). Jag längtar efter honom!

Frukost precis intagen och jag tror bestämt att det blir packning på en gång idag! Kul dag :P.


Sängen nästa!

Mina ögon är så trötta, så trötta. Blir sängen nu, lagom tills att sovrummet blivit lite svalare av kvällsluften.

Mackan och jag har spenderat en del av dagen på Nyänget. Köpte en korv å en glass var -go lunch!
Sedan har vi ätit tacos här hemma (i röran). Han skulle ut ikväll så jag hoppas han har skoj!

Jag har faktiskt packat också. Det jobbigaste är att man ska fortsätta med vanliga livet mitt i kaoset. Man vet liksom inte var man ska placera allt.
Nåja, snart är det över. Då har vi flyttat röran någon annanstans :P.

God natt!

Tre år sedan



Nyutexaminerad från tandteknikerutbildningen, sommaren 2008. Farfar, jag och farmor :)

En liten segis

Trots att jag varit vaken i två timmar har jag inte gjort mycket vettigt. Låg vaken rätt länge igår och surfade så jag kände mig lite seg när jag vaknade. Har ätit frukost bestående av fil, färska jordgubbar och skivad banan - mums! Det är 27 grader ute så jag tänkte ta mig en promenad/löptur (får se beroende på värmen) innan jag sätter igång med mer flyttpackning. Nu ser det verkligen ut som ett bombnedslag här hemma! Men det gör inget - för vi ska flytta till hus ;).
Ååå, vad jag längtar!!

Har förresten glömt bort att skriva att vi blir av med läggan till den första juli :D! Kunde inte bli bättre! Glad, glad, glad!

Nu ut i solen.



Btw... 9 dagar kvar!

Pssst...

10 dagar kvar!

Kvällen ikväll

Kommer spenderas med brorsorna, Josse och Sivis. Middag och umgänge blir toppen! Synd bara att Patrik inte är med, men han har kul på annat håll. Emelie kommer också saknas, men nu är det inte såå länge tills hon kommer hem!



Student igen?

Just denna dag (och morgondagens bal) hade jag gärna gjort om! De ser ut att ha så fantastiskt roligt på flaken. Musiken skränar ur högtalarna och studenterna skrålar med. Men fy för att vakna upp på måndag och inte veta vad man ska göra. Många av dem kanske inte ens har ett sommarjobb att gå till.

Nej, inte skulle jag vilja börja om och ta examen idag igen. Mycket har man hunnit med sedan dess och jag är så otroligt nöjd med mitt liv som det är nu och skulle inte byta det mot något i världen! ♥





Picknickmiddag




















Sommarfys

Patrik och jag var på Step In's sommarfys-pass ikväll. Riktigt bra faktiskt! Joggade från gymmet till gräsplanen nedanför Dalgatan och sedan var det stationsträning där. Utfall, tricepsarmhävningar, upphopp, ryggresningar, plankan..You name it! Avslutades med idioten x 2.
Härligt svettiga promenerade vi hem till kaoset.

Det har varit lite struligt ang. om vi kommer vara tvungna att betala hyra på lägenheten, trots att vi inte bor här. Vi har uppsägningstid till sista augusti, men vi hoppas på att bli av med den till den första juli. Det skulle inte varit några problem alls, om inte hyresvärden (och hans sekreterare) varit så sega och inte agerat och sagt hur de vill ha det.
Vi fixade nämligen ett par som ville (och kunde) ta över den när vi ville. De hade bara en månads uppsägningstid så det passade oss perfekt! Grejen var bara att vår hyresvärd inte anammade det och letade andra hyresgäster ist, så dem vi fixat "glömdes" liksom bort.
Förra veckan var det en äldre dam här och kollade. Tydligen skulle hon få ta den, om hon själv ville ha den. Idag, fem (F E M) dagar senare tackade hon nej. Så var det plötsligt några andra som skulle kolla istället. Jag frågade då om de vi fixat inte alls var intressant, eller vad som stod på? Då verkade det som att de inte alls hade någon koll på att de var intresserade, trots att de hört av sig för en och en halv vecka sedan. Konstigt.
Taskigt både mot oss och de vi ordnat som ville ta över lägenheten. Skulle de nu få ta den, måste vi betala en månad till ändå, eftersom det är för sent för dem att säga upp sin till den första juli.
En bra grej dock, med de som kollade efter damen (de var här idag), var att de inte hade någon uppsägningstid (tror kanske att de inte hade någon lägenhet, utan skulle flytta hemifrån eller nåt) och det kan ju betyda 6000-12 000 sparade kronor för oss! :D Hoppas, hoppas hoppas, att de kan ta den från juli! Tycker dock synd om dem som vi fixat som potentiella hyresgäster. De var ju ändå först, men tack vare segisarna blir det kanske inget alls för dem..

Nä, en dusch och sedan packning!


Sann kärlek


Kvällslöpning

Idag stod packning på schemat. Fotbollsmatchen på tv lockade dock P lite och han åkte iväg till Mange för att hejja på Sverige. Jag bestämde mig för att istället ta en springtur. 5 km på ungefär samma tid som vårruset. Idag gick det lätt och jag hade kunnat springa längre bara för att det var så härligt, men det får bli en annan dag istället. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan fortsätta packa.

Bara 13 dagar kvar! :D

Nova






Tisdag som känns som måndag

Skönt, skönt, skönt att det inte är tvärt om! Jag har kommit på mig själv flera gånger idag med att tänka att det är måndag, men så inser jag att det ju faktiskt är TISDAG! :)

Jag kom på att jag inte skrivit nåt om Vårruset! Det gick hyfsat bra, trots den obefintliga uppladdningen.
Sprang på 24.10 så det får jag nog vara nöjd med. Efteråt känns det alltid lite som att jag kunde ha sprungit bättre.. Nåja, det var bara en kul grej!

Nä, tillbaks till jobbet och sedan hem och packa flyttkartonger.

Fiskekväll



























Mamm-och-papp-bilen










Storasyster




I torsdags hittade jag det här gamla tidningsurklippet hos mamma och pappa. Det var minilunken och Markus hade astma och tyckte det var ganska jobbigt att ta sig runt banan. Jag kommer så väl ihåg att han snubblade och ramlade och jag hjälpte honom upp. Vi kom knappast först i mål, men vad gör väl det? Vi hade ju hjälp av varandra! ♥

Ledig!

Gud vad skönt att ha ledigt så många dagar på raken. Känns nästan som "mini-semester" :).
Torsdagen spenderade vi till stor del hos mamma och pappa. I fredags var vi på Ringkallen och klättrade och igår målade vi hela dagen. Britta och Magnus håller på att byta färg på huset så vi hjälpte till igår. Som tack fick vid supergod grillad mat och rabarberpaj till efterrätt. Värt!

I morse klev jag upp 06.20 och åkte på hundutställning för att sitta i insläppet. Vi har varit vakna alldeles för länge de närmsta dagarna så jag var verkligen supertrött i morse. Tror jag druckit för lite nu när jag suttit i solen hela förmiddagen också för jag har huvudvärk! Går över med lite vatten, hoppas jag.

Ska strax springa ner till tvättstugan och kolla om det finns någon tvättid. Vi MÅSTE tvätta!