Äntligen

Våra provkroppar håller äntligen måttet! Weeeeehooo :-D. Som vi jobbat med dem. Men skam, den som ger sig! På måndag kan vi äntligen börja testa bråtthållfastheten. Då ligger vi ca 1 vecka efter vår tidsplan, men egentligen är vi inte så sena alls.

Jag har hållit på med en hemuppgift i några dagar nu. Det är inte alls svårt, men på något sätt har det ändå tagit tid för mig att bli klar...har nog inte riktigt haft fokus på uppgiften. Har så mycket annat att tänka på. Det är tur att jag har så mycket fina människor runt omkring mig. TA ÅT ER! Jag vore ingenting utan er!

Åter till hemuppgiften....

Hoppetossor



Vickan och jag hoppar studsmatta...Vickan är ingen mästerfotograf -än




En envis liten tjej som egentligen bara vill göra en massa flams...




Skulle absolut hoppa ÖVER mig




Vickelina



Höst

image43

Tänkte bjuda på en härlig höstbild med världens bästa vovve!

Livet...

...är inte alltid lätt. Det är nog inte heller meningen att det ska vara det. Det är bara så jobbigt när man inser det. Jag läste en gång att "Livet är en skola, där vi alla går. Ibland så får vi läxor, som vi ej förstår" och det stämmer verkligen. Varför, varför ska det var sååå svårt ibland? Kan någon svara på det?

Kan inte någon bara tala om för mig hur och vad man ska göra? Det hade varit så enkelt om man var tvungen att göra som någon annan sa. Nu är det ju inte så det fungerar och det gör mig galen!

Ibland känns livet som en stor labyrint, det är så svårt att hitta rätt väg...och hur vet man att det är den rätta vägen?
Svaret är enkelt, men svårt att göra: man måste chansa. Det är omöjligt att veta vad som egentligen är det rätta valet - den rätta vägen att ta. Och hey, "det rätta" är ju relativt...det beror på vem som avgör det.
Det är inte säkert att vi hittar fram till det slutmål man hade i början, målet kan ju ändras med tiden. Det kanske inte gör saken så mycket enkare...

image42

Jag vet inte om det är någon annan som håller med...eller ens förstår hur jag menar. Men det kvittar egentligen, man måste ju i alla fall bestämma själv över sitt liv och hur det ska vara. Men ibland är det tungt...

Ta hand om er och var egoister ibland...det var en väldigt klok människa som sa det till mig!


Britta!

Det här inlägget är till dig --> JAG SAKNAR DIG!!!!!!
Du är så klok. Man tror att man vet allt om sig själv, tills du får mig att inse att jag inte alls hade rätt om mig själv.

Du får mig att förstå det jag egentligen vet, men bara inte fattar själv. Alltid, alltid, alltid vet du vad du ska säga och det blir så rätt. Jag beundrar dig!

Britta-Kajsa Grundberg, du är;
Klok
Vacker
Intelligent
Charmig
Pålitlig
Rar
Ambitiös
Rolig
Trevlig
Ärlig

Jag skulle kunna fortsätta i all evighet med att räkna upp en massa positiva egenskaper som du har...

Jag älskar dig kära vän!

image41

Sol idag

Härligt är det ute idag. Jag blev nästan svettig när jag gick från bussen. Hade alldeles för varm jacka. Det är så svårt att veta hur man ska klä sig den här tiden på året. På mornarna är det jättekallt och på eftermiddagarna är det varmt (om solen skiner, vill säga).

Dagen har faktiskt varit bättre än vad jag trodde att den skulle bli...tror nog att det fina vädret har bidragit. Det har också gått bra med våra provkroppar idag. Vi ligger inte lika mycket efter vårt tidsschema nu. Hoppas på att kunna börja testa dem nästa vecka.

Hade inte så mycket mer att skriva...jo egentligen, men det är inget jag har lust att ta upp här.

Ta hand om er!



Orkar inte..

..skriva så mycket idag. Är inte direkt på humör :-(.
Tänkte bara lägga in lite fina bilder för att liva upp mig lite!

image35
Vääärldens finaste flickor :-) --> Maria, Emma och Linda



Linda och Maria redo för bak


Maria med sitt mästerverk...som hon gjorde av en slump


Farmor gräddar som det proffs hon är


Linda var så flink ;-)


Inför vår blöta grod-promenad


Helg med tjejerna

Har haft en helt fantastisk helg! Linda och Maria har varit här och hälsat på. I fredags gick vi på stan, fikade, shoppade, lagade supergod mat, drack te och bara mös. Det är inte så ofta jag är på stan och att ha så härligt sällskap som ger smakråd och bara förgyller dagen är hur kul som helst. Vi shoppade nog alla mer än vad vi tänkt..

Kl. 7.40 igårmorse satte vi oss i bilen och körde till farmor och farfar för att baka tunnbröd och tjockkakor. Farmor tyckte nog att det var lika roligt som vi. Fikade gjorde vi också och jag tror att Maria och Linda fikade lite för mycket, för när vi skulle äta blöte - min favvorätt - var de fortfarande ganska mätta. Jag som visste vad som väntade höll igen i fikapausen för att kunna få i mig så mycket mat som möjligt :-).
Vi åkte i alla fall från Västanbäck med tre stora papperskassar med bröd. Och farmor vägrade låta oss betala för det....jag undrar var jag fått envisheten från...

När vi kom hem igen var vi så trötta att vi var tvungna att ta en liten tupplur. Sen duschade vi och gjorde oss i ordning för en utekväll. Tyvärr var kön oändlig när vi väl kom ut. Köade i ca 40 minuter. Tur att det var värt det för vi hade jättekul på O´Learys. Gick på "nachspiele" efteråt också. För er som inte vet så betyder det efterfest på norska :-).

I morse var jag rätt hes efter att ha pratat så högt på krogen + att jag nog börjar bli lite förkyld. Får hoppas att det går över fort. Vi hann med en lång promenad i höstsolen innan jag skjutsade tjejerna till bussen också. Är verkligen så tacksam för att jag har så fina vänner! Kommer bli så tomt när vi slutar skolan. Skingras åt alla håll....

Men man vet aldrig, vi kanske tillslut hamnar närmare varandra än vad vi kunnat tro...

Tack tjejer för en härlig helg!!


Ex-jobb, dansmara och lite sömn

Helgen som var spenderade jag på Parken i Övik. Inte hela helgen, men dock ca 13-14 timmar. Det var nämligen höstens dansmara! Sååå fruktansvärt kul det är!!! Längtar redan till nästa mara som är i februari....

Vi har börjat med examensjobbet. Det går faktiskt bra och jag tror att vi ligger hyffsat till. Vi testar bråtthållfastheten hos olika protesbasmaterial. Låter kanske inte särskilt intressant, men det är det! Särskilt när vi får så mycket ansvar själva att hitta på bästa sätt att framställa provkropparna på. Litteratursökningen är dock inte lika rolig. Vi måste ha så många referenser...är inte alltför lätt att hitta lämpliga sådana.

Eftersom jag dansade hela förra helgen var jag rätt trött när veckan började. Att maran räcker till 03.00 hjälpte inte direkt till. Har inte kunnat ta igen mig direkt under veckan. Ingen sovmorgon + att jag haft så svårt att komma i säng om kvällarna.
Ja, ja, det blir nog bättre. Hoppas jag. Jobbigt bara att det bara blir mörkare och mörkare.

Har också hunnit med att spela två fotbollsmatcher i veckan. En vinst och en förlust har det blivit. Det roliga var att när vi vann med 4-1 gjorde jag några mål! Det är verkligen kul när man har några lagkompisar som förstår sig på spelet.

NÄ, nu måste jag städa klart. Maria och Linda ska komma och hälsa på i helgen. Vi ska till farmor och farfar och baka tunnbröd och äta blöte. Mumma!

Take care!

Skolstart

Imorgon börjar jag pendla igen. Känns faktiskt sååå j***a jobbigt! En MASSA tid går åt till att sitta på bussen. Jag har redan pendlat i två år och det har inte varit några problem egentligen - trots att vi har hund (som första året jag pendlade var en liten valp), har totalrenoverat ett hus under tiden och samtidigt haft en lägenhet att ta hand om.
Dessutom går det åt pengar till den där bussen också.
Det är ju skönt att jag i alla fall (förhoppningsvis) bara behöver pendla till november, för då börjar vår praktik. Den håller dessutom i sig ända till maj!! Ska bli KUL!

Trots att det känns jobbigt att börja pendla, känns det verkligen kul att börja skolan eftersom jag då får träffa alla söta vänner! Känns helt ofattbart och konstigt att vi inte kommer träffas så mycket under året...och sedan nästan inte alls.
Inget att deppa över nu, får ta det som det kommer.

Nästa helg är det dansmaran! Har längtat såå och det ska bli himla kul...!

Igår var jag och Eddan iväg på en träningsdag med Helena med Eros och Maria och hennes Chili och Frodo.
Det blev en jättehärlig dag med sol, snack och apporteringsträning. Eddan avslutade dagen med att göra matte så nöjd. Hämtade in tre apporter efter varandra, från ett fält vi lagt ut, och han hade säkert hämtat fler, men jag kände att det var lika bra att bryta när det gick så bra. Annars brukar han vara lite ovillig att komma in med dummiesarna direkt, men det gick jättebra!
Vi såg björnbajs på stället vi var på, men det var gammalt så den hade nog inte lufsat förbi under veckan, utan längre tillbaka. Har aldrig sett bajs från en björn förut...såg mest ut som brunt sågspån :-).

Idag kommer bubben hem. Ska bli mysigt att få kramas lite.