Fredag

Lite svårare att hålla reda på vilken veckodag det är när man inte går till jobbet. Tur att Patrik håller mig uppdaterad ;).
Så härligt med lite smak av sommar även här uppe! Härligt för alla som blir lediga i helgen.

Softa i solen

Oh my, vilket härligt väder :-D! Sitter ute och njuter med barfotafötter i gräset.
Liiite tråkigt att man är så osmidig att bara tanken på att göra nåt vettigt ute på tomten gör att man får sammandragningar. Och nej, tyvärr inga som får ut bebben. Den trivs så bra :-/.

Det enda "trädgårdsarbete" jag får gjort är att sitta och skissa lite på hur vi ska göra här på tomten i sommar. Kommer bli bra, men är nog ett större projekt än vad man kan tro..


Det ryktas om fin-väder



Fint ute idag! Har dock hört att det ska bli ännu bättre fr.o.m. imorgon :). Nice! Hoppas bebis hör det också och vill komma ut i solen ;).

Lyxig tisdag

Middagen åts idag på Gastronomia Italiana :). Gott och mysigt! Det var förmodligen den sista restaurangmiddagen på ett tag (åtminstone samtidigt).
Efteråt köpte vi oss varsin mjukglass och satt och mumsade i solen. ♥

Nu klipper hjärtat gräset med nya gräsklipparen. Han är så nöjd och det är jag med ;).
Jag tror att jag kanske ska plocka fram symaskinen och börja knåpa med gardinen till toan.
Lite senare kommer mamma och då ska vi se på kvalet till Eurovision :).

Ha en härlig kväll! :)

Efter!


Tapetsering pågår..




Måste mäta




Sista våden på plats!




Klart! Även mattan på plats :).



Sängen kommer stå inne i vårt sovrum, men innan Kotten behagat komma får den stå i dennes rum.


Lill-sängen provas på plats


Lillis kommer sova inne hos oss och så klart måste sängen ställas in på prov. :)

Dataproblem

Vet inte vad som hände, men datorn slocknade och ville inte starta om. Jag orkar inte lägga någon större energi på det nu så det blir ett inlägg via mobilen.

Idag känner jag mig riktigt trött och slut då nattsömnen inte är den bästa. Känns verkligen i ryggen och därför tänkte jag ta mig en tupplur nu ;). Har duschat och ätit frukost och det var riktigt skönt att lägga sig på sängen igen med öppet fönster och lyssna på fågelkvittret :).

Får se om jag bråkar med datorn lite senare. Hade tänkt lägga upp bilder på barnrummet som nu är helt färdigt och bara väntar på den som ska få bo där. <3


Ser fram emot detta!



Risken finns att jag börjar se alla Astrid Lindgrenfilmer långt innan Lillis själv förstår något av sådant ;).

Med en enkel..



Ha en härlig lördag! :)

Fredag

Efter en natt med sådär sömn försökte jag sova så länge jag bara kunde. Kl. 10 klev jag upp och tog en dusch och åt gröt.
Efter det har jag dammsugit, skurat, städat toan och plockat lite. Nu tar jag därför en välförtjänt vilostund :).
Hjärtat kommer snart hem också ♥.

Jo, magen är kvar ;)


I rabatten


Finaste!


Mycket blommor nu ;)


Före








Viloutsikt


Testar lite

Kollar lite actions på PS..

Fina Andreas och Sandra :)


Viol



Violerna trivs i slänten ner mot vägen. Det är härligt ute! Blåser lite men solen skiner :).

Övertid

 


Det spirar och gror


Tävlar

Jag är med och tävlar om en skötväska.

Tävla om en valfri skötväska!

Skötväska tävling.

Jag tävlar om en skötväska värd upp till 1199 kr!
Var med och tävla här på DarlingExpress blogg.


Se upp!

.. om du är en kiwi.
Håll dig undan för annars äter jag upp dig!


Till barnrummet

Det är så roligt att sitta och kika på inspiration till Litens rum. För några dagar sedan beställde jag dessa tyger som ska bli till kuddar, bl.a.



Det är uggletyget på bilden som kommer sys nåt fint av.


Tyget med prickarna har jag väntat på så länge! Det har varit slut i lager så nu när det kom in skyndade jag mig att beställa så att det inte skulle ta slut igen.




Bilder: stoffochstil.se

Helg!

Det blev inte så mycket sovmorgon i fredags. Kunde inte somna om när P åkt till jobbet så jag klev upp vid sju och åt frukost. Satte mig vid datorn en stund men vid 9.30 la jag mig och vilade på sängen igen -så himla skönt att kunna vila när man känner att man behöver det!
Sedan kom P´s syster Anna och fikade och sedan följde jag med henne in till stan och lunchade. Lyxas på nu ;).

Vi blev bjudna på middag hos dem senare på kvällen, men jag hann slumra till på sängen innan Patrik kom hem. Han hade hämtat babyskyddet och jisses vad liten bebis kommer se ut i det ;).
Sedan, som sagt middag hos Anna och Chrille och efter det hockey. Jag halvsov mig genom halva matchen jag.

Igår putsade jag några fönster och dammtorkade lite. Körde en tvättmaskin och förberedde middagen. Patrik var ute med grannen och kapade ner häcken mellan våra tomter. Den blir så spretig och ful när den vuxit några år så det var lika bra att låta den växa upp på nytt.
Lite krattning och sedan kom mamma hit :). Vi grillade kycklingfilé och även Johnny och Jessica joinade. Pappa jobbade helg så han kom lite senare.
Mamma åkte på dans och vi åt kladdkaka till efterrätt.

J & J hade varit och kikat på ett hus tidigare under dagen så vi avslutade kvällen med att åka förbi och kolla hur det låg. Det såg väldigt fint ut :)! Och inte är det allt för långt från oss.


I morse åt jag, mamma och Patrik frukost och sedan åkte P iväg till sina föräldrar för att hjälpa sin far lite. Han började även polera bilen och det har han fortsatt med nu ikväll ;).
Vi har hunnit iväg och kikat på en kompis lägenhetsrenovering också. Det är alltid intressant att se hur andra tänker och vilken smak de har. Det kommer bli väldigt fint det där!

En lugn kväll med middag bestående av lax och pressad potatis och kanske lite soffhäng får avsluta helgen. Och just det, det finns en kladdkakebit kvar... ;)



Äntligen

Nu har jag jobbat min sista dag. Ni anar inte hur underbart det känns! Imorgon ska jag inte göra mycket nytta.
Sovmorgon, äta god frukost och bara vara. Härligt :)!
Två dagar kvar tills Lillis är beräknad. Än så länge är det lugnt men det ska visst kunna ändras fort ;).

Ikväll har Patrik lagt in det allra sista av golvet i barnrummet och satt upp rullgardinen ovanför fönstret. Förhoppningsvis kommer tapeten till sista väggen imorgon så kanske är rummet klart efter helgen :-D. Då är det bara bebis som fattas. ♥


Små vårtecken även här


Missade 1000:e!

Mitt förra inlägg var visst det 1000:e i ordningen. Har blivit en del genom åren. Det får bli det 1001:a som uppmärksammar det istället. Det firar jag med en bild på magen i 39+0. Idag är det 39+2. Och BARA två dagar kvar på jobbet.



Tuff dag

Fyyy, vad trött jag är idag :(. Sov inte många timmar i natt så jag kände mig mer död än levande när det var dags att kliva upp.
Det är i alla fall en tröst att veta att min sista jobbdag är inom räckhåll!
Jag längtar!!!


Söndag

Idag lyckades vi faktiskt sova/slumra till efter tio! Sedan frukost med bl.a. jordgubbar och kiwi.
Patrik satte sedan igång med att sätta väven klart i barnrummet och sedan har han målat de väggar som var klara för det. Jag har städat på övervåningen. Bytt gardiner, putsat fönster och dammtorkat.
Vi tog oss sedan en välförtjänt vilostund i soffan :).

Igår beställde vi tapeten som ska sitta på en av väggarna i barnrummet och köpte färgen till de resterande tre. Det kommer bli så fint :D!

Nu ska P gå ut och tända grillen och jag ska skala potatisen som ska bli till klyftor och sedan stoppas in i ugnen.



Något att kika på





Ovanför skötbordet har vi den här färgglada mobilen. Den kommer nog Lillis tycka om att titta på!

Finally friday

Idag ska jag träffa bm. Går in i v. 40 i morgon så nu är det slutspurt. Är inte så himla less på att vara en tjockis som jag trodde jag skulle vara vid den här tiden.
Däremot är jag less på att jobba så jag ser fram emot den här dagen om en vecka då jag har min första LEDIGA dag. Slutar jobba på torsdag.
Det känns inte som att det gör så mycket att gå över tiden när jag jobbat så länge. Blir mer som ett plus att få vara ledig några dagar ;).
Men det återstår att se. Ingen vet ju när Lillis väljer att titta ut.


Helt färdig

Känner mig totalt slut. Jobb 7-16.40, sedan bussen hem då P varit hemma med feber idag men inte visste om han skulle pallra sig iväg efter några timmars sömn. Lagade middag och sedan lastade jag in all återvinning i bagaget och åkte och sorterade det på återvinningsstationen innan jag handlade. Hem och packa upp alla varor och sedan var jag körd.

Har legat i soffan och kikat på Bygglov men nu blir det till att sova!!

God natt.


Välkommen maj!

Ny månad. Och med all säkerhet en väldigt spännande sådan för vår del :-D.

I helgen har jag försökt ta det lugnt. I fredags tog vi det piano och jag fixade laxsoppa till middag. Sedan gjorde vi inte så mycket innan vi gick och la oss. Påtade på lite hemma (något som alltid behövs..).
I lördags åkte Patrik iväg och klättrade - något jag avstod ;) - och jag åkte och bakade bullar med mamma :). Den här gången blev det pensling, strö på pärlsocker och grädda bullarna för min del. Den mindre aktiva delen av bullbaket, kan man säga.
Sedan när P kom hem från klättringen fick vi middag hos mor och far. GOTT!

Söndagen bjöd på promenad och loppis för mig och mamma medan Patrik körde på andra klätterdagen. Mamma och pappa fick middag hos oss och efter blev det en film. Rätt trötta var vi så det tog inte många sekunder innan vi somnade efter vi lagt oss.

Igår jobbade P och jag ansträngde mig verkligen för att göra så lite som möjligt. Tror att jag lyckades rätt bra faktiskt. Pratade med nyblivna mamman Frida en bra stund och fick en uppdatering om hur de har det med lilla Klara och jag fick även några "insider-tips" ;).
Sedan åkte vi till P´s föräldrar och där blev det grill-middag. Sedan vidare till Per och Frida för majbrasa. Nova var hos oss så hon fick hänga på.

Idag har vi varit ute och krattat och fixat lite på tomten. Jag är inte så smidig och P är halvkrasslig så det var ett rätt lugnt tempo, men skönt att få vara ute i solen!
Våra grannar bjöd över oss på lunch till deras grillring. Det bjöds på renskav i pitabröd och det var både gott och väldigt trevligt att språkas. Vi stod för bullar och kaffe ;).
Sedan har det varit rätt lugnt här hemma. Patrik var så duktig och målade taket i barnrummet fast han inte kände sig särskilt pigg, men nu är det iaf gjort :). Sätta väv, lägga golv, måla väggar och tapetsera är det som är kvar nu. Det roligaste, med andra ord.

Nä, nu ska jag försöka sova så att de tre jobbdagarna går fort som bara den!