Vinterland

Ute snöar det för fulla muggar. Det är vitt överallt och jag bara älskar det!
Jag har satt upp julgardiner och julstjärnor idag. Nu är det mysigt här hemma, bara granen som fattas.

Kvällen har bestått av just det, adventspyssel samt lite dator och tv. Har nyss hämtat T från en rockabillykväll. Verkade som att det varit bra där, trots att det blev en rätt tidig kväll. Han var ju iofs ut igår också så det kan ju ha bidragit till att orken inte var lika stor idag.

Igår var jag och mor iväg och dansade på Ersboda. Det var en trevlig kväll. Inte så jättemycket (oj, fick just en sko upptryckt i ansiktet av en svart mys-hund :-)) folk, men dock trevligt.
Bandet var ok, men inte så mycket mer. Tyckte att de spelade lite i otakt i början av kvällen och sången hördes inte så jättebra.

Mina skor funkade inte riktigt med golvet så det blev en lite halkig kväll för mig. Kanske borde investera i ett par dansskor till så att man kan byta om det inte funkar med de jag redan har?!?

Jag har köpt en supermysig julskiva! Sonja Aldén, Shirley Clamp och Sanna Nielsen har slagit sina påkar (öhh stämmor) samman och gjort en skiva. Ett tips om någon gillar dem och vill lyssna på bra julmusik.

Det märks kanske att jag gillar julen?!? Jag tycker att det är den absolut mysigaste tiden på året (ordet mysig verkar vara återkommande i detta inlägg...) och jag har nog mina föräldrar att tacka för det. Förra året hade jag inte lika mycket stämning inför julen men det berodde lite på omständigheterna och att det inte fanns någon snö. I år är det bättre med det.
Hoppas bara att det får ligga kvar. Det börjar ju bli så mycket att det inte borde hinna smälta bort.

Förra helgen var T, E och jag iväg och hälsade på Maria och Anders i Gävle. En otroooligt lyckad och mysig (sedär, återigen detta härliga ord) helg. Skrattade så jäkla mycket när vi spelade spel att jag ibland inte var jag skulle ta vägen! Maria, du är bara för härlig (du också Anders)! Längtar tills vi ses nästa gång och TACK så mycket för en fantastisk helg!

Nu blir det till att sova för mig. Fick inte riktigt den kvalitetssömn jag så väl behövde i morse. T hade lämnat alarmet på så 06.00 började det att ringa i hans up-light och sedan i mobilen. Jag hade ingen aning om hur man stängde av den förstnämnda så den ringde några antal gånger innan jag lyckades få den att ge upp.
T var helt yr i mössan så han sluddrade bara några konstiga meningar när jag försökte få honom att fatta att han skulle stänga av sitt alarm. Jag hann bli riktigt förbannad på honom!
Dessutom var det en gubbe som började ringa till T´s mobil vid fem-snåret och ringde säkert 10 ggr fram till kl. 9 då T skulle upp och jobba. Ingen skönhetssömn där inte ;-). Nåja, jag tänker ta igen det imorgon bitti och sova till 10 -minst!

Imorgon tror jag att det blir en tur till gymmet och efter det body balance. Får se hur det känns.

Nu ska jag pussa på Eddan innan jag borstar gaddarna och hoppar i säng. T har redan slocknat där, det tog nog inte många sekunder!
God natt alla vackra människor och sov gott.

Mätt

Härligt med en riktig brakfrukost med ägg och thekakor. Så brukar det vara på helgerna hos Granbergs :-). Kommer ihåg när vi bodde hemma allihopa och man låg och halvslumrade på lördagsmorgonen utan några måsten.
Pappa klev upp före alla andra och kokade ägg och dukade fram juice, fil , mjölk, flingor och en massa smörgåspålägg.
Sedan möttes alla i köket och åt en fantastisk helgfrukost.

Innan vi beger oss ut i -10-gradig kyla bjuder jag på en fin
jullåt.


Nu får jag skämmas

På tok för dålig på att uppdatera! Min ursäkt är iaf att jag verkligen inte haft tid, eller ork, att sitta framför datorn den sista tiden. Myyyycket att göra på jobbet och sedan en massa aktiviteter efter. Det är ju jag själv som måste prioritera men jag gillar när det händer saker.
Fast jag tycker det är ganska skönt att bara slappa i soffan ibland också. När det finns tid ;-).

Just nu har jag egentligen inte tid att sitta här  heller. Ska till mor och far och äta frukost :-D. Sedan blir det en promenad med dem och hundarna.

Åter ikväll  under mitt adventspysslande!


En vecka sedan sist..

Har varit dålig på att uppdatera (nu igen), men jag har faktiskt haft mycket att göra!
I fredags var jag och Kattis och handlade till utställningen och sedan blev det en välbehövlig idol-kväll. Lördagen bestod av förberedelser inför utställningen (igen) med uppsättning av skyltar, frakt av bord och stolar samt uppställning av dessa och organisering av cafeterian.
Kvällen ägnades åt våffelsmetsvispning (vilket ord!) och ifyllande av bedömningsunderlag (149 st).

På söndagen var det till att kliva upp kl. 05.20 och fixa mackor och packa bilen. Jag vet, det bör man göra dagen innan men jag orkade bara inte.
Grått, trist och mörkt var det ute, men det är inget man kan rå på så det var bara vara tacksam för att man fick vara inomhus. Jag var ringsekreterare hela dagen och jag kan säga att det inte är det allra lättaste att skriva snabbt och läsligt när fingrarna är stela av kyla! För trots att jag sa att vi var inomhus var det inte särskilt varmt eftersom vi höll till i ett stort växthus.
Nåja, dagen avlöpte rätt smärtfritt och jag tror att alla som var där var nöjda. Känns dock otroligt skönt att det är bortgjort.

Igår var jag som en trasa när jag vaknade. Ville inte alls kliva upp. Det är snudd på plågeri att det är så förbaskat mörkt ute. Hoppas verkligen på en vit vinter, av flera anledningar!

Gårdagskvällen ägnades åt städning eftersom jag hade tagit på mig att ha tupperwareparty idag. T hade varit så duktig och dammsugit och fixat med tvätt samt tagit ur diskmaskinen när jag var på utställningen så det var inte alltförmycket städning som behövdes.
Skura hallen nere var dock mer än behövligt eftersom dagen bjudit på en hel del regn och har man en liten Eddie så blir det små leriga tassavtryck på golvet.

Tupperwarepartyt blev iaf lyckat! Kom ganska många och de handlade så bra att jag fick välja vad jag ville från en lista. Det är så mycket grejer man vill ha och just plastlådor och sånt har vi dåligt med.
Efter partyt följde Brille med mig och E på promenad -mysigt! Blev en hel del pladder under vägen och det behövdes nog ;-).

Imorgon åker T till Västerås med jobbet. De ska bila ner och upp fast de bara ska vara där en dag. Nåja, hoppas de kör försiktigt bara. Annars får de med mig att göra :-P.

På fredag blir det kanske dans i Ume och på lördag ska jag hjälpa mamma att måla. De håller på att göra om i hallen och eftersom T åker till Lycksele då så passar jag på att umgås med mor. Pappa jobbar dessutom så det passar utomordentligt bra för mamma och mig att spendera tid tillsammans.

Nu önskar jag att jag orkade se på inspelningen av Ensam mamma söker men det får nog bli en annan dag.

Jag bjuder dock på en fantastisk
foxlåt. Inte bästa ljudet tyvärr men det gör inte låten sämre!

God natt vänner!
 

Redan seg

Ny vecka och jag längtar redan till helgen. Inte bästa utgångsläget men det är bara att finna sig i situationen. Iofs känns helgen rätt dryg då vi har inofficiell utställning i klubben och det innebär en hel del jobb.
I princip hela helgen är uppbokad till utställningen och det kommer inte hinnas med så mycket annat. Nåja,tiden går fort och snart är det jul :-)! Mysigt.

Idag var det buggkurs igen. Trevligt, men jag känner vad mycket lättare det är att bugga med de som verkligen kan. Tidigare har jag tänkt att det är lite tvärt om, att de som kan mindre är lättare att bugga med för det blir inte så avancerat, men i själva verket är det tvärt om.  Nu överdriver jag det hela lite, men i princip är det så. Så klart måste killen kunna föra också...det är liksom förutsättningen. Och att tjejen kan följa.

Idag har vi fått tillbaka bilen :-D. Jag älskar bilen. Den är så himla trevlig! Känns skönt att få tillbaka sin frihet lite. Tragiskt men den tappar jag lite när jag inte har någon bil.

Nu blir det prommis med E. Regnade efter kursen men jag hoppas att det slutat nu...

Foxlåt

En härlig foxlåt bjuder jag nu på :-).

Danshelg

Hade en så fantastiskt rolig kväll igår! Zlips och Kindbergs på Folkets park. När vi kom dit såg det inte så lovande ut...50+ och inte så många där. Ja ja, tänkte jag, man får väl göra det bästa av situationen. Men en timme senare var det fullt med folk och många yngre. Buggade och foxade hela kvällen med många duktiga dansare!
Lite nervöst att bugga i början, men det tog sig. För att utvecklas måste man öva och bli utmanad och det var nåt jag verkligen blev igår!
Sanslöst duktiga buggare som satte mig på prov men ändå var snälla. En av dem lyfte upp mig på sin rygg och sen gjorde jag en volt/kullerbytta ner. Jag hann inte alls reagera på vad jag gjorde utan följde bara med. När vi sedan dansat klart fick jag höra att jag var kvällens behållning, det tackar jag för :-)!
Man växer av att få beröm och då vågar man släppa loss mer och bara följa med.
Kvällens överaskning var att under sista dansen kom T dit. Jag tror min haka var nere vid knäna när jag såg det. Han har nog aldrig satt sin fot på ett dansgolv som inte tillhört en krog. Skoj var det i alla fall och jag räknade oss runt golvet :-).

I fredags var vi till Ersboda och dansade till Blender. Det var skoj där med, men ett nytt ställe tar ett tag att komma underfund med. Visst kände jag igen vissa, men det var inte många jag dansat med tidigare och det är väl egentligen en del av grejen, man hittar nya dansare då man inte har så många "gamla" att hålla sig till.
Ventilationen var dock inte super för varmt som tusan var det där.
Sammanfattningen är en otroooligt skoj helg!

I morse vaknade jag av att Sandra ringde och då kom jag på att jag skulle på kurs idag, suck! Kände mig inte alls laddad för det efter att ha lagt mig sent två nätter. Dessutom kände jag verkligen att jag hellre ägnat mig åt min egen hund idag, än åt andras.
Åkte dit med K i alla fall. Hon är så söt och snäll hon! Tårna frös till is innan kursen var klar och sen kom jag inte hem förrän vid tre och då var det bara till att bege sig ut i skogen med min egen lilla lurv.

Ikväll blir det Ensam mamma söker efter vi ätit tacos. Kände inte för att laga något mer avancerat idag. Mamma och pappa skulle komma och hälsa på också och hämta saaben eftersom jag haft den här i helgen då D lånat vår bil till Sthlm.