Ett år till på nacken

Så var då 2008 snart till ända. Jag tror jag börjar bli gammal för det känns som om åren går fortare och fortare. Kanske är det just det de gör?
När jag var liten kändes det som om åren var dubbelt så långa som de är nu. Somrarna kändes som en evighet och jularna varade i flera veckor. När jag var mindre levde jag i nuet. Idag är det antingen gårdagen som ältas eller morgondagen det stressas inför. Jag brukar inte ge något nyårslöfte men i år ska jag försöka öppna ögonen och se vad som pågår omkring mig idag, just nu.

Fast det kanske är just så här det är att vara vuxen? Jag trodde det skulle vara roligare än vad det är! Jag minns att när jag var i 12-13-års åldern så längtade jag tills jag skulle bli 15, för då, då var man stor! När jag så fyllde 15 och fick köra moppe så ville jag inte alls ha en moped och jag kände mig heller inte så stor. Jag längtade i stället tills den dagen jag skulle fylla 18. Då blev man myndig och fick bestämma över sig själv och dessutom fick man ta körkort och komma in på krogen (nåja, vissa iaf).
18 år fyllda och inte kände jag mig äldre! Men när man fyllde 20 då, och fick gå på systemet? Kände mig fortfarande som samma lilla tjej.
Det är nog inte förrän nu jag tänker på mig själv som vuxen. Jag vet inte om det är VAD man gör eller HUR LÄNGE man gjort något som ger en känslan av att man inte längre är "liten".

Ja, som sagt är jag allt lite "yr i bollen" - ha ha ha!

Jag befinner mig just nu i s.k. "målarpaus". Detta innebär att jag väntar på att taket jag just målat håller på att torka och att om ca. tre timmar kan jag måla det igen. Det är toa-taket som målas om. Vi har haft det vitlaserat tidigare men ända från början har vi egentligen velat ha det vitmålat, men inte förrän nu har det blivit något av det snacket. Mamma och pappa renoverade sitt badrum tidigare i år och de fick en burk med takfärg över så egentligen hade det inte blivit något av ommålningen om det inte vore för dem heller...

T har börjat med ett nytt projekt som han är mitt uppe i. Platt-tv:n håller just nu på att bli insänkt i väggen. Eller rättare sagt håller väggen på att växa upp jämns med tv:n.
I lördags blev det tal om detta och redan dagen efter var vi iväg och köpte reglar och gipsskivor och liknande som behövs. I natt var jag inte alltför glad över detta projekt då jag försökte sova samtidigt som T på nedervåningen bullrade, hamrade, slipade, borrade och skruvade. Men bra blir det!
Alla högtalare blir också insänkta. Liksom receivern, boxern och laptopen. Dessutom får vi dvd - och cd-förvaring i väggen också. Blir toppen!

Jag har känt mig så irriterad hela dagen. Tycker att jag har fler och fler sådana dagar. Jag vill inte vara sådan! Det är inte jag. Hoppas det går över.

I morgon blir det ett lugnt nyårsfirande för oss. Förmodligen blir det vi två (tre med Eddan så klart), men kanske kommer H och N och kikar in. Vi får se. Hade varit trevligt med en tv på väggen igen. Iofs har vi en uppe i sovrummet men det är inte lika trevligt att ta med gäster dit upp.

Britta och jag har äntligen fått tummen ur och ska rida i morgonbitti. Blir härligt! Hoppas på sol.

Önskar alla ett GOTT NYTT ÅR och ett fantastiskt 2009!

Christmas

Jahapp, då var julafton förbi. Helt otroligt att allt man lagt ner så mycket energi och tankar på är över bara sådär. Klapparna man tänkt ut och stressat över och sedan slagit in så fint är upprivna och lagda åt sidan för nästa klapp. Konstigt men så är det även för mig. Det betyder ju inte att man inte uppskattar det man får. Jag är såå tacksam och nöjd över alla klappar och över mat, sällskap, spel, skratt och allt annat som hör till.
Ändå tråkigt på något sätt att vi är sådana konsumtionsvarelser. Så mycket saker att man inte har vett att på riktigt uppskatta var sak för sig.

Vår gran är så vacker! Ska ta kort och lägga upp. Vi har ju inte varit hemma så mycket de senaste dagarna men vi ska njuta av den de följande dagarna. Så mycket det går iaf. Blir rätt mycket tid hemifrån framöver också.

Jag fick en ny mobil av Tommy. Äntligen kan jag kasta den gamla i soporna. Å andra sidan är det den som räddat mig när nyare modeller kraschat... Den får kanske hänga med ett tag till, fast från en kartong.

Lyssnar på Leona Lewis skiva "Sprirt" som jag också fick. Alla låtar är bra! Jag har bestämt mig för att börja köpa mer skivor så att man kan ha kvar och njuta av musik man samlat på sig  lite när man vill. Det där blev en konstig mening men hoppas att det går att förstå vad jag menar..

Hoppas att alla får härliga jul och nyårs-helger med nära och kära!

Kramar!

Dan före dan före dan före....

Idag är det en vecka kvar till dan före dopparedan! Jihoo! Hoppas det kan komma ännu lite mer snö innan dess!

Har inte kirrat alla klappar än... hmm, hade ju tänkt vara klar nu och kanske bara gå på relaxen och basta och bubbla på fredag. Nu får det bli klapp-shopping istället. Med alla andra som inte heller är klara :-S.

Idag blev det lax med mandelpotatis och hollandaisesås till middag. T gillar inte fisk, men det är bara att äta och vara tyst ;-).
Efter middagen har E och jag varit på promenad med mamma, nova och Bea. Alltid trevligt med sällskap.

Känns inte som att jag har så mycket att komma med idag.

Om två timmar..

...är det exakt en vecka sedan jag skrev något här sist. Dagarna går så fort att man knappt hinner med. Vart tar livet vägen? Just nu känns det nästan som att jag lever för att jobba. Men det är ju inte så det ska vara - man ska ju jobba för att leva! Nåja, jag vet att innan jul brukar det vara ungefär så här i mitt yrke. Fast redan verkar det som att det blir hektiskt efter jul också.

I fredags blev det dans för min del. Johanna från buggkursen och min kära vän Linn hängde med och vi hade väldigt trevligt!
Det var så härligt att träffa L igen! Hon är en sådan raring och jag ser fram emot nästa gång vi träffas. Det blir inte så ofta nu för tiden, men den 29:e blir det fika med gamla gänget hos Malin :-D.
Ibland kan jag längta tillbaka till tiden då man var runt 15. Fritiden ägnades åt fotboll och vänner. Vad skoj vi hade. Gänget och jag. Å andra sidan var det ganska krävande att vara tonåring. Man visste inte riktigt vem man var och vad man tyckte eller hur man borde bete sig. Den man blev har mycket att göra med vilka man umgicks med under den tiden tror jag. Man är så påverkbar. Vilken tur att jag umgicks med så härliga människor!
Hmm... det där var inget jag tänkt skriva men där ser man vad tankarna vandrar ibland.

Vilket fantastiskt väder det var i lördags! Det var länge sedan solen sken på en blå himmel. Eddan och jag gick till skidspåret på andra sidan sjön men det var inte uppkört där som jag trott. Vi traskade på ändå och det var tungt kan jag säga! Ca 3 dm djup snö i 3 km. Jag var helt svettig innan vi kommit runt. E kämpade på också, mest på sidan av spåret :-).

Kvällen spenderades på julbord. Gott, men jag tycker det är så mycket "klägg" på allt. Måste det vara ett ton majonnäs på äggen? Mätt blev jag iaf och sedan åkte vi till T´s mormor och morfar och umgicks. Mysigt.

Igår åt vi middag hos mor och far (nice att inte behöva laga middag igen) och såg på film. Jag hade ont i huvudet hela dagen och när vi kom hem igårkväll visade det sig att jag hade feber.
Känns bättre idag och jag stannade inte hemma från jobbet utan klev snällt upp i morse. Mamma fick dock slåss med Britta idag. Hoppas jag kan vara med på onsdag.

Nu äntligen blir det middag! T kommer hem snart. Jag har gjort pasta m kycklingfilé, soltorkade tomater, rödlök, vattenkastanjer och en slags sås. Man blandar ihop allt och stoppar in det i ugnen ett tag. Det blir mycket gott. Tack för receptet Markus och Emelie!





Ny vecka -igen

Helgen susade förbi som vanligt. Tycker ändå att vi fick lite tid att bara ha det lugnt och skönt och göra ingenting. (Gud vad mina armar skakar. Har varit på punch out och måndagarna är jobbiga!)
I fredags var T´s mor, mormor och syster här och åt middag.
Cholkadbakelserna blev jättegoda så som lovat ska jag lägga ut receptet. De var enkla att göra också vilket kan vara ett plus. Vi såg på idol och mina favoriter gick vidare :-D! Tyckte dock synd om Robin. Han har en härlig röst, men det räcker inte. Hans version av fields of gold för några veckor sedan var otroligt fin. Kanske mycket också för att jag tycker att låten är så fantastisk?!?

I lördags sov vi ända till halv 12 och likaså igår!! Oj oj oj. Verkar som att det behövdes.
Julklapparna vi inhandlade i lördags blev inte så många som jag hade hoppats på. Typisk optimist. Blir fler turer på stan.

Den här veckan har börjat ungefär som den förra. Stressigt och dessutom verkade det ett tag som att vår porslinugn tänkte strejka. Den kom igång igen och vi får verkligen hoppas att den samarbetar fram tills vi fått tillbaka pressen iaf.

Åt nyss middag, mina goda köttbullar med sås, potatis, lingonsylt och rivna morötter. Sitter fint i kistan :-).
Nu blir det en promenad med lilleman.

Måste föresten bara nämna Magnus i Bonde söker fru - alltså vad är det för fel med honom? I ett avsnitt i början sa han att en av tjejerna var tjockare än vad han trott, "men det var ju i alla fall lättare att göra något åt det än en skadad personlighet"
Det värsta av allt var att tjejen i fråga inte tyckte att det var något konstigt med det utan tyckte bara att det var bra att han var rak och sa vad han tyckte.
Dessutom sa han i ett annat avsnitt att hon inte hade en kropp som skulle passa i playboy direkt. Om man nu tänker så om en annan människa, måste man vräka ur sig det? Och dessutom i tv. Det är något skumt med honom..

Nu, promenad. Och hallå där, det snöar igen :-)!

Fredag

Åååh så skönt med helg! Stressen på jobbet har präglat hela veckan och det ska bli så skönt att få vara ledig i två dagar :-).
Jag tror inte att jag är ensam om att känna så.

I onsdags var jag på inspirationskväll hos Hanna och då gjorde jag en fin plantering att ha på bordet. Kvällen var mysig (ha ha) och trevlig med glögg och julmusik. Tänkte lägga in en bild på min fina kreation, men jag sitter vid fel dator just nu. Kanske en annan dag.

Igårkväll gick jag och la mig vid 01-snåret och jag trodde jag skulle vara supertrött idag, men faktiskt var jag piggare i morse än förut i veckan då jag lagt mig tidigare. Strange.
Jag hann med hur mycket som helst igår. Var och promenerade i 1,5 timme med mor, far och dogsen. Sedan handlade jag, bakade och städade. Får se idag hur bra choladbakelserna blev. Blev de goda kan jag lägga ut receptet så ni får testa!
Ska fixa glasyr till dessa nu.

Jag har köpt några skivor och dvd:s. Båda filmerna hade jag visst sett :-S. Den
ena var så bra att jag ville köpa den för att ha den kvar, men den andra hade jag bara glömt att jag sett. Båda är dock sevärda. Kanske inget för den som gillar action eller rysare...

Här är en låt från en av skivorna. Enjoy!
Den bästa av låtarna på just den skivan har jag bjudit på tidigare och heter "dark horse".

Jag har börjat inse charmen med att ha skivorna i handen i stället för nerladdade i datorn. Om två år kanske jag glömt låtarna jag tycker är såå bra om jag har dem på datorn för det finns så mycket andra skitlåtar där (om de ens finns kvar för datorn kan ha kraschat). Dessutom laddar man oftast bara hem en låt och missar andra guldkorn som finns på albumet.

Nä, nu blir det glasyr för hela slanten!

Kram på er!!

Lapphandskar

Lunchen idag började verkligen härligt! Trots att det är lite slaskigt i trakterna nu för tiden så blev jag otroligt glad när det snöade stooora flingor - även kallade lapphandskar. Dessa byttes emellertid ut mot små, små flingor blandade med regndroppar. Mindre kul.

Lunchade med T idag och det blev lite stressigt då vi had lite ärenden båda två plus att vi skulle hinna äta också. Det var iaf skönt att komma ifrån lite en stund för veckan har verkligen varit allt annat än lugn och harmonisk på jobbfronten.
Inte nog med att vi har mycket att göra, empressapparaten har dessuom pajat :-S.
Det löser sig ändå eftersom vi får låna en hos ett annat lab, men det blir såå mycket krångligare och tar dessutom mer tid. Tid som vi inte har.. Nåja, snar jul och trots att det är så stressigt ibland så trivs jag mycket bra på jobbet :-).

Imorgon kommer  svärföräldrarna och T´s mormor hit och äter. Det blir trevligt. På lördag ska T och jag shoppa klappar och då hoppas jag att vi handlar allihopa så att man bara kan slappa och ta det lugnt på den fronten sedan.

NU, promenad.