Kursstart

I kväll har jag varit på uppstart av en ny valpkurs. Tänkte att det skulle bli lite lugnare denna vår, men icke! När andra ställer upp och håller i saker och ting, måste ju jag också dra mitt strå till stacken.

Eddan och jag är själva anmälda till viltspårskurs som börjar lite senare i vår. Ska bli skoj!

Mycket att göra på jobbet - toppen! Bossen åker till fjälls på fredag så då styr jag skutan igen. Hoppas på en lugn dag. Fredagar brukar inte vara så jobbiga, men man vet aldrig.

Verkar inte som att jag hade så mycket mer att komma med, så, God Natt på er!

Söndag

Idag har vi varit ute på skogspromenad. Alla tre, Tommy, Eddie och jag. Solen gjorde faktiskt riktigt tappra försök att ta sig igenom molnen ibland.


Nu tänkte jag hoppa in i duschen för att sedan åka till mor och far. I kväll blir det dans på Parken. Känns lite annorlunda med söndagsdans men det är till ett modernare band så jag hoppas att Öviksborna (och de som är bosatta i närliggande städer) tar chansen nu när det verkar som att Folkets Park här vill försöka satsa lite.
Har varit irriterad på att de tar hit samma band hela tiden då det lockar samma publik -som är lite väl mogen. Man måste ju satsa på de yngre också, det är ju de som kommer dansa i framtiden.
Så, med det sagt ser jag fram emot dans till Date ikväll. Var faktiskt inte så länge sedan jag var iväg och dansade nu, förra fredagen åkte mor och jag och dansade till Zlips på Ersboda. Mycket trevligt!


Nu, dusch.

Gör som idag och håll er inne!

Kom nyss in från den andra promenaden för dagen. Svärmor kom förbi efter jobbet så då hängde Eddie och jag med på en prommis runt sjön. Eddan är med på allt, men han var inte lika alert nu efter vår skogspromenad tidigare idag.

Det finns en jäkligt stor fördel med att det inte är så roligt väder (idag har det snöat och blåst här) och det är att det inte är lika många entusiaster ute. Det är så skönt att få vara själv i skogen. Är bara jobbigt med en massa människor som aldrig sticker ut huvudet genom dörren FÖRUTOM när det fint väder och solen skiner. Då blir jag bara irriterad, kan de inte hålla sig inne då också så vi som alltid, oavsett väder, tar oss ut får njuta i fred?

Märks kanske att jag är på lite dåligt humör idag? Blir less på att det inte händer något ibland. Nåja, man kan ju inte alltid vara glad (nu skulle T ha gapskrattat, för jag är INTE alltid glad) :-P.


Tommy mekar med Amazonen och E och jag har huset för oss själva. Lillen njuter av en tupplur men för mig blir det lavabrödsbakning och some music :-).

Någon som har nåt bra låttips förresten?? ALLTID VÄLKOMMET! Jag lyssnar på det mesta, gillar när det är lite varierat utbud på spellistan. Så, Bring It On!




Hade tänkt bjuda på en riktigt glad låt, men det blev denna. Jag älskar Frida Öhrns röst!

Saturday

Lördag igen och fast jag låg och läste till halv två inatt känner jag mig pigg! Vi klev faktiskt upp vid 8.30. Tommy jobbar idag och Eddan och jag ska snart bege oss ut på promenad. Känns inte jätteinspirerande då det är grått och trist ute. Det brukar ju alltid kännas härligt när man kommer ut ändå, vilket väder det än är. Fast ibland känns det härligare när man kommer in ;-). T.ex. de gånger man varit på prommis i spöregn och blåst eller snöstorm.

Igår var det meningen att vi skulle på 30-årskalas, men födelsedagsbarnet hade fått magsjuka. Stackarn! För min del kändes det rätt skönt att vara hemma, laga god mat och se på Let´s Dance. T hade däremot laddat för en kul kväll och tyckte det var botten att inte bege sig iväg på fest :-).
Jag gjorde kycklingschnitzel igår. Blev jättegott!
Idag hade jag tänkt baka lavabröd. Det är ett recept på limpa från Island som jag fått av Britta. Blir jättegoda limpor och dessutom är de så enkla att göra, ingen jäsning, bara att blanda ihop och ställa in i ugnen. Jag hade även tänkt baka något "chokladigt" (finns det ett sådant ord??). Har äntligen hittat mascarpone som finns i så många av mina choklad-recept. Är visst ost :-S.


Ikväll har jag lust att hitta på nåt kul (som att någon vill göra något tråkigt). Jag gillar aktiviteter där man inte "behöver" dricka alkohol. Jag är nog tokig utan drycker som innehåller sådant. Känns som att jag återkommer till detta ämne...det är inte så att jag är nykterist eller att jag inte tycker om att andra dricker. Det är bara det att jag tycker att man kan ha lika roligt ändå och dessutom tycker även jag att det är trevligt att ta ett eller flera glas vin någon gång då och då. Antingen om man sitter hemma och har trevligt eller om man ska gå ut. Sedan finns det en baksida (finns nog flera, men för min del är det en) av det hela - man blir bakis. Inte varje gång, men jag har inte tur när det gäller just dagen efter. Det tar liksom bort det roliga med det hela. Oftast känns det inte värt det när man vaknar dagen efter med ett huvud som känns dubbelt så stort och spränger som tusan. Om man dessutom mår illa blir det genast 1000 ggr värre.

Nu känner jag mig som en tråkig gammal biblotekarie ( :-S, eller nåt..) men det är jag inte! Som sagt är jag lika tokig (om inte värre) utan alkohol och det har jag flera gånger fått bekräftat :-). Folk frågar mig hur mycket jag druckit när jag är helt  nykter. Nu när jag skriver ner det blir jag väldigt tveksam på om det verkligen är en bra sak :-O... Ha ha!


En ny härlig låt får ni idag, varsågoda!







Nyss fick jag en sko upptryckt i ansiktet av en svart, lurvig och mycket snäll varelse. Jag tror att det var ett tecken på att jag bör gå ut nu. Ha en härlig dag allihopa!

Vad är det för dag idag?

GRATTIS på födelsedagen kära lillebror Markus! Hoppas dagen blir fantastisk. Det kommer kanske något trevligt på posten om du har tur ;-).



Bild: Emelie



Kramar i massor

Ännu en vacker sång



Gitarrer i all ära, men piano är såå fint!

Vad hände med löftet?

Jag skulle ju leva mer i nuet och inte i gårdagen eller morgondagen. Det var mitt nyårslöfte. Jag vet inte, men det känns inte som att jag lyckats. Tycker mer att jag lever i morgondagen än i stunden. Hm, antar att det i alla fall är bättre än att leva i det som redan varit?!? Man bara planerar, stressar, ser fram emot eller gruvar sig för dagen efter idag. Hur får man ordning på det? Jag är en sådan person som tänker igenom hur jag ska genomföra saker i detalj - då kan inget gå fel. Men det kan det ju ändå. Man kan aldrig förbereda sig nog mycket och det är nog det jag måste släppa. Bara ta det som det kommer och händer något oförutsett så är det bara så. Det får man ta itu med när eller OM det händer.


Det är helt ofattbart så mycket bra, härlig, fantastisk och helt underbar musik det finns!  Jag har många gånger tänkt att  "snart finns inga fler låtar att skriva. Inga fler melodier eller texter som inte redan finns går att komma på", men så fel man kan ha! Önskar så att jag hade en sångröst att skryta över eller att jag kunde hantera ett instrument, men tyvärr blev jag inte begåvad på den fronten. Tur att andra fick mer av det så att jag har mycket att lyssna på :-).



Jag tycker att den här versionen av If I were a boy är super!

Nu ska jag sova, kommer en dag imorgon också.

Natti på er!

Uppdatering

Har varit dålig på att sitta vid datorn den senaste tiden. Haft fullt upp med annat. Uppdateringen blir inte så lång nu, måste snart traska iväg till jobbet.
Eddie har turen att få följa med pappa och Nova till farmor och farfar idag. Önskar att jag också kunde följa med.

Solen skiner ute och det verkar bli härligt. Något kallt (-12,5), men det brukar ju bli varmare under dagen.
Tommy åkte till Lule på kurs i morse och stannar tills imorgon så jag är utan bil. Efter jobbet idag hämtar mor eller far mig för att äta middag och gå prommis hos dem. Sedan blir det punch out för mig och mor.

För två helger sedan var vi till Borgafjäll på en härlig mini-semester med T´s familj. Ska lägga upp lite bilder sedan, för några finns det, även om jag glömde kameran de bästa dagarna. Typiskt mig.

Har förresten varit till frissan. Blev ingen större skillnad, förutom att jag är ljusare. Som vanligt är det ingen som märker något när jag klippt mig. Men, det kan ju vara en bra sak också.


Vill önska er en härlig dag!


P.S. Ta hand om varandra! Drömde en otrevlig dröm i natt som verkade vilja påminna mig om det. Nu påminner jag er! D.S.

Ryggläge

Just nu är det soffan som gäller. Efter min och lillemans skogspromenad blev det ett pass i gymet och sedan body balance. När jag ätit middag, duschat och hängt ur en tvättmaskin hamnade jag här. Har sett några avsnitt av Grey´s och är fortfarande imponerad av den serien. Berör som ingen annan.

Nu kommer T hem efter fjällshelgen, ska gå och hälsa honom välkommen hem :-).

Söndag

På något sätt har veckans sista dag blivit en slappardag. Inga måsten och stress, bara ta det lungt. Påta på lite hemma, ta en promenad, se på tv, film.. En uppladdning för den kommande veckan.

Har nyss ätit frukost. Omelett, tomat och keso - mums! Kollar på Kevin på nyhetsmorgon, han är ju bara för söt. Trevlig, ödmjuk, sprallig. Han förtjänar allt bra som händer honom.




Lördag

Vaknade 8.30, var ut med Lillen, åt frulle, startade en tvättmaskin och klädde sedan på mig för en promenad. Solen började lysa på riktigt när vi kom ut och det blev sådär härligt :-). Tog skoterspåret på sjön som bar riktigt bra - till en början. När vi hunnit en bra bit blev det tyngre eftersom det inte längre gick att gå PÅ snön. Vi knatade på ändå, men när det började bli vatten under den översta snön vek vi av mot land.
Gick i skogen i stället och träffade på en busig Aussie.

När jag kom hem från prommisen hann jag precis bara ta av mig skorna så ringde Britta och frågade om jag ville följa med och rida.
Bytte om litegrann och sen iväg igen. Tyvärr fick vi inte in busfröet Garpúr så det blev bara en häst. Vi turades om att rida och tränade Svarten på lite olika saker. Bl.a. skänkelvikning. Det ser så sött ut när man står på marken och ser en sådan stor bjässe vika av åt sidan för att han känner signaler från den som sitter på. Det är faschinerande med djur!


Jag gråter

Har läst en mammas blogg om sitt älskade barn som dog i cancer. Så fint, sorgligt, vackert och hemskt på samma gång. Hon är duktig på att uttrycka sig i skriftens språk. Det är värt att läsa och framför allt får man sig en tankeställare.

www.alfons.blogg.se



En officer och en gentleman

Har velat se den filmen ett tag nu, men det har inte blivit av. Är nog en sådan där klassiker som man bara måste se. Det hörs på musiken...



Morgonpasset-fans




Jag lyssnar på P3 hela dagarna och även om
Christer är ett toppenprogram så har Morgonpasset seglat upp högst på min lista. Detta tack vare Hanna Hellqvist. Skönare människa får man leta efter. Att jag tycker så tror jag beror på att jag kan känna igen mig lite i henne. Flamsig, skrattig och lite av en clown. Fast hon är nog 10 ggr värre än mig :-).

Har ni inte lyssnat på detta program tidigare så gör det i morgonbitti!

BTW, när jag såg detta klipp skrattade jag så jag hoppade på stolen. Fast, det kanske var för att jag lyssnade på det när det sändes...

Eddan och jag

Idag åkte T till fjälls. Han körde upp skotern på släpvagnen, packade skoterskorna och den övriga utrustningen och körde till Klimpfjäll där några av hans kompisar väntade. Han har inte varit iväg på något "äventyr" på länge så jag hoppas han får skoj!
I helgen blir det bara Eddan och jag här på hemmaplan för mor och far har åkt till Lule för att hälsa på lillebror. Skulle gärna velat åka med för att se hur de har det där uppe men det får bli en annan gång. Jag är ju nämligen ensam på jobbet också. Bossen har åkt till Åre på skidsemester och då är det jag som styr skutan.
Är rätt skönt att vara själv. Känns bra att man känner att man klarar av det mesta själv, även om det inte hade varit lika skoj om jag inte visste att det bara var för en vecka.
Det blir lite långsamt att sitta själv och jobba. Även om jag sitter och slipar emellanåt så att man ändå inte kunnat prata med någon så är det trevligt att kunna utbyta några ord med någon annan ibland.
Idag kom Britta förbi och åt lunch hos mig. Hon har lunch senare än mig så vi åt inte tillsammans men det var nog trevligt ändå!

Jag har inget emot att vara hemma själv, det är bara det att när T åkte tog han bilen med sig också. Vill man ta sig för att göra något blir det med ens så mycket krångligare. Nåja, jag klarar mig.
På lördag är det Vårdans i Härnösand och non-stop. Hade varit trevligt att sysselsätta sig med lite svängom, men utan bil - ingen dans. Jag tror att det blir en myskväll med Eddan ist. Han är bra på det :-).

Ute är det blött och slaskigt. Mycket snö, men jag gillar när det är liiite kallare och klarblå himmel (vem gör inte det?). Hoppas på det scenariot nästa helg för då åker även jag till fjälls!
När det är slaskigt börjar jag snegla mot sommaren. Jag tror årets sommar kommer bli kanon! Mycket sol, värme och bad. De senaste somrarna har inte smällt så högt, men i år så.
Bara så ni vet så hade jag samma åsikt om årets vinter och se så bra den blev :-)! Inte som tidigare, bara is och regn, utan RIKTIG snö.


Bjuder på en sommarbild.


H och N på Fluffan.




Världens finaste skeppshund



Båtvy


Jag gillar denna låten skarpt! Har hört den nästan varje dag i någon månad och den är fortfarande bra!



Slarver!

Helgen har varit sådär lagom. Hunnit med lagom mycket, latat mig lagom, sovit lagom, ätit lagom... Ja, ni förstår. I fredags var Brille här och åt middag. T var ute och körde med skotern så det var lugnt och skönt här hemma ;-).
I går (lördag) började T att jobba kl. 10 och då gick Eddan och jag på prommis. Kan säga att det var den absolut jobbigaste skogspromenaden jag någonsin varit med om.
Spåret vi brukar gå är i dessa tider ett skidspår så för att inte allför många ska bli sura försöker jag att inte gå så mycket längs det. I stället tog vi av upp mot Bergsjön, dit vi brukar gå de årstider inte snön ligger djup på marken. Ett halv-översnöat skoterspår fanns att hålla sig efter så det gick sådär lagom tungt. Lite slirigt och så men det är som det ska vara.
Tyvärr hade inte skoterföraren tagit sig längre än just fram till sjön och där vänt och åkt samma väg tillbaka, men jag tyckte att det kändes så trist att jag beslöt att vi skulle ta stigen, som i vanliga fall inte är helt översnöad.
Sagt och gjort, vi pulsade oss ut i snön och den gick ungefär upp till höften på mig. Kände efter ca 100 meter att jag nog förivrat mig lite och trott att det var mindre snö och kortare väg än vad det egentligen var, men är man envis så är man!  Ca 350-400 m kämpade vi oss framåt. Eddie gick -såklart- i mina spår och ibland var han så nära mig att jag inte ens hann lyfta benet innan han stod på det under snön.
Svettig som tusan och jävligt trött i benen kom vi i alla fall tillbaka på skoterspåret och kunde fortsätta promenaden i härligt solsken.

När T slutat jobba tog vi med oss fikaryggsäcken och åkte iväg på skotern upp till Millenniumstugan för lite grillning. Mysigt! Tog dock ett tag innan vi fick fyr på elden men tillslut så.
Det är så skoj att åka skoter. Fort, fort. Den nya skotern är dock lite för stor för oss. Är van att sitta närmre varandra och för min del är det då också lättare att följa med i svängarna. Är väl en vanesak men ändå..
Efter korv och varm choklad tog vi skotern till svärföräldrarna och sedan hem igen. Hade då åkt ca 6,5 mil. Var rätt mör i benen eftersom skoteråkning kräver rätt mycket. Dessutom var inte lederna de bästa så det var många gupp som behövde dämpas av mina stackars ben.
Promenaden gjorde nog sitt också. Kände i morse när jag vaknade att jag skulle känna av det hela dagen och det fick jag rätt i!
Vi hade sådan tur att vi inte behövde laga middag när vi kom hem heller. Mor och far bjöd på tacos, tack för det!

Idag har vi gått med svärföräldrarna runt sjön och sedan hälsat på H och N på bygget. Sedan var vi en sväng och kikade och planerade lite i hyreshuset de renoverar. T och N alltså. Det är ett projekt som heter duga det!

I kväll har jag beställt lite mer grejer från asos.com. Förra beställningen fick jag hem tidigare i veckan och det var verkligen fina saker, men tyvärr var de för stora :-(. Britta köpte av mig en av de två kjolarna så vi får se hur det går med resten.

Nu ska jag sova. Behövs med all säkerhet för i veckan är jag helt själv på jobbet. Chefen är på skidsemester i Åre. Känns lite gruvsamt men det ska nog gå bra.

Ha ha, har ju glömt att berätta varför rubriken blev som den blev... Jag har hunnit med att tappa bort min mobil i helgen också...är ju lite av en yrboll och i gårkväll när jag skulle hoppa i säng hittade jag inte mobben. Letade överallt men ingen lycka. I dag har både jag, T och svärmor letat men det gick inge bättre. Så ringde mamma och sa att någon ringt och sagt att de hittat min mobil och försökt ringa hem till oss men ingen hade svarat.
Eftersom jag måsta vidarekoppla telefonen på jobbet till min mobil under veckan så var jag verkligen tvungen att ha en telefon och hade hunnit skaffa ett nytt kontantkort och laddat det. Tur ändå att jag fick tillbaka mitt gamla.
Hon som hittade den hade sett den på marken på sjövägen...vi bor efter den gatan så förmodligen var det bara alldeles utanför huset. Slutet gott, allting gott. Eller?

Natti natti!