Ett år tills nästa gång

Julen är otroligt mysig, men det är faktiskt skönt att det är ett helt år tills nästa gång. Vi har fått så himla fina julklappar, alla tre! Supernöjda! Visste inte att vi varit så snälla, även jag och Patrik ;).
Nils förstår så klart inte något av allt som varit, men han var glad över allt papper och alla snören ;).
 
Nästa tillställning blir nu på lördag då vi ska ha ett litet namnkalas för Nils :). Bara närmaste familjen som är bjudna och vi håller till här hemma. Vi ska bjuda på buffé-mat och tårta så det är planering och förberedelser inför det som gäller nu.
 
Nyår firar vi med Johan, Frida och Klara och några vänner till dem. Det ska bli supertrevligt :)!
 
Vår lilla tomteNisse :)

Chansningen gick inte hem

Förkylningstider. Hängig och tung i huvudet. Rösten är väldigt raspig, men i övrigt rätt ok! Ingen hosta och inte ont i halsen. Hoppas bara inte det blir en långdragen historia. Man går ju inte direkt och lägger sig tidigt dessa dagar...trots att man kanske borde om man vill bli frisk snabbt.
Nåja, nu hoppas jag bara att Nils slipper. Förra gången jag drogs med en förkylning klarade han sig iaf så vi hoppas på samma immunförsvar denna gång :).
 
Imorgon firar vi Patrik som fyller 27 på söndag. Har bakat marängtårta och saffranskaka ikväll. Äntligen klar! Ska bara städas imorgon förmiddag. Dammsuga och skura. Det går fort :)!
Vi var en sväng på stan tidigare idag och gjorde klart de sista klapparna. Alla är inte inslagna, men än finns det tid. Jag tycker det är så mysigt att slå in julklappar och har man inte tid att sitta ner en stund och njuta av det är det inte alls lika roligt.
 
Nej, nu ska jag knåpa vidare innan ögonen faller ihop.
 

18:e december

Sex dagar kvar till julafton. Innan dess ska alla julklappar vara klara. Julmaten ska vara inhandlad och det som måste förberedas ska vara klart. Dessutom ska vi hinna med att fira Patrik som fyller år den 23:e, men som vi firar dagen innan. Tårta och annat att bjuda på till den dagen ska också inhandlas och bakas. Däremellan måste man städa och hinna med det som i vanliga fall ska hinnas med.
Mycket att tänka på och komma ihåg. Lite stressigt nästan..men ÅH vad jag älskar julen!
Det får jag nog tacka mamma och pappa för :)! Min barndoms jular var helt underbara!
 
Ikväll var jag på ett combat-pass (som vanligt på tisdagar), men idag åkte jag dit, trots att jag kände mig lite mör. Patrik har varit förkyld sedan förra veckan och jag vill verkligen inte bli sjuk till jul, men jag chansade så vi får se hur det utvecklar sig..
 
 
Tröttsamt att ta kort... ;)

Crazy kid

 

Andra advent

 
 
Hoppas ni har en mysig dag!
Idag tände vi andra ljuset. Bara två veckor (lite drygt) till jul. Jisses..dags att slutföra julklappsinköpen!

Jag och min lille kille

 

SNÖ!

Äntligen är snön här också! Tills idag har det ju varit uppochnervända-världen då södra sverige fått galet mycket och här var det bara litegrann.
 
Vad glad jag är att vi köpte en Voksi-påse! Han sover som en prins ute i vagnen med den. Även när det var -17 grader. Det känns som om den klarar Arktis-kyla ;).
Jag skulle själv vilja ha en voksi att bli nerbäddad i och få sova ute i friska luften ;).
 
I flera omgångar har jag försökt få till ett fint julkort på Nils. De flesta är väldigt roliga, men jag vill ha ett fint kort. Inte ett roligt. Visste knappt att han hade SÅ många olika miner att bjuda på. Patrik höll på att skratta ihjäl sig när han kollade igenom minneskortet en dag. Det tar sin lilla tid att få till...men tillslut hoppas jag få till ett jag är nöjd med. Även om jag måste ändra inställning till hur motivet beter sig ;).
 
Sex månader, en vecka och fyra dagar idag. Herrejisses. Lika lång tid till och han är ett år.
Han försöker komma på hur han ska komma någonvart när han står i krypställning och gungar. För det mesta förflyttar han sig bakåt, men sakta men säkert flyttar han sig även framåt ibland. Oftast när han sitter.
Palsternacka, potatis, kålrot, gröt, broccoli, clementin, kiwi, päron, pumpa är det han ätit. Favoriterna är CLEMENTIN, kiwi, gröt och pumpa. Broccoli var ingen hit, men åt det gjorde han ändå - bara inte i samma höga hastighet ;).
En tand (vass som attan) har kikat fram och en till är nog inte många dagar bort.
Han är fortfarande väldigt glad och nyfiken :). Väldigt tålig och sällan missnöjd. Även när man hör att han tippat omkull rätt hårt, i sin strävan efter något, är det sällan han blir ledsen. Det ska vara att han är trött också då.
 
Ska bli intressant att se hur utvecklingen gått om sex månader till ;).
 
Ett lite rörigt inlägg om ditt å datt, men det blir lätt så när jag inte uppdaterar så frekvent. Det går ju lite upp och ned, det där...
 
 
 

Lilla gymnasten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spagat och split är inget märkvärdigt för Nils. Från sittande till liggande blir det ofta något av de två. :)